fbpx
Automobili

Leto, sunce, posebno izdanje: Jaguar F-Tipe R-Dinamic Black

Dostupno za kabriolet i kupe
Leto, sunce, kabriolet … ili čak kupe. Ali bilo kako bilo: Glavno je baviti se sportom (usuditi se) na otvorenom, zar ne? A ako biste želeli da se bavite ovim aktivnostima sa najmanje 300 KS ispod haube, sada bismo vam želeli predstaviti novo posebno izdanje klasike britanskog sportskog automobila. Zavesa za Jaguar F-Tipe R-Dinamic Black.

Počnimo sa unutrašnjošću, koja se standardno proširuje: Jaguar pokriva 12-smerno podesiva sedišta vindzor kožom u boji “Eboni”. Kontrastni šavovi dolaze u boji “Light Oister”. Ako vam se sviđa sportskiji – i privlačniji – Jaguar takođe može da obuče unutrašnjost u crvenu nijansu nazvanu „Mars Red“.

Detalji vredni pomena? Uzorak šavova zasnovan na monogramu Jaguar Heritage, koji se može naći ne samo na sedištima, već i na oblogama vrata i u okruženju 12,3-inčnog vozačkog ekrana. Tu su i lopatice za pomeranje volana od satiranog aluminijuma, krovna obloga od tamnog velura (samo kabriolet A-stub) i osvetljeni
pragovi na vratima sa Jaguarovim slovima.

U eksterijeru, obogaćena standardna oprema ograničena je na takozvani “Black Pack”, koji omogućava da se brojni detalji kao što su otvori za vazduh, pragovi ili usne spojlera na F-Tipeima prikazuju u crnoj boji. 20-inčni naplatci su takođe crni.

Na strani pogona, Jaguar nudi F-Tipe R-Dinamic Black ili sa dvolitarskim turbo-benzinskim motorom i pogonom na zadnje točkove od 300 PS i 400 Njuton metara, ili stavlja 5,0-litarski V8 sa prednapunjenim motorom od 450 PS i 580 Njutna. metara obrtnog momenta ispod haube. Osmi kraj tada svoju snagu šalje ili na zadnje točkove ili promenljivo na obe osovine koristeći sistem pogona na sva četiri točka.

Britanski proizvođač spaja oba motora u crnoj verziji sa 8-stepenim automatskim menjačem Kuickshift. Ako je potrebno, ovo omogućava ručnu promenu brzina pomoću lopatica na upravljaču ili poluge „Sportshift“ na centralnoj konzoli. Standardno za P450 sa V8 je prilagodljiva šasija koja je dizajnirana da optimizuje udobnost vožnje i upravljanje pri velikim brzinama putem elektronski kontrolisanih i kontinuirano promenljivih brzina prigušivača.

U isto vreme, dinamički režim koji se može konfigurisati treba da nudi pojedinačno podešavanje tvrdoće šasije, pomoći pri upravljanju, položaja leptira za gas i preklopnih tačaka automatika.

Specijalna izdanja F-Tipe R-Dinamic Black mogu se odmah naručiti i počinju sa 76.000 evra za kupe i 82.750 evra za kabriolet. Da ga stavimo u perspektivu: Početna cena serije F-Tipe je 64.250 evra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button