fbpx
Automobili

2022. BMV iM2: Otkriveni detalji električnog kupea od 1000kV

Za rođendanski poklon BMV-a M sebi se kaže da je iM2, nudeći zapanjujućih megavat električne energije.

Otkriveni su detalji BMV-a iM2 iz 2022. godine, koji će ponuditi više snage od modernog automobila Formule 1.

Prema časopisu Car Magazine, BMV-ov potpuno električni izvedbeni kupe snage 1000 kV navodno je sam sebi rođendanski poklon, dok se slavna M divizija bliži 50. rođendanu 2022. godine.

Čini se da samo prigodnu priliku treba obeležiti automobilom od jednog megavata M.

Iako se model zasniva na trenutnom BMV M2 CS sa pogonom na zadnje točkove 2021. godine, i ako bi odobren za proizvodnju bio zasnovan na šasiji sledeće generacije sa zadnjim pogonom serije 2, iM2 na baterije baterija koristi ukupno četiri električne motori kako bi osigurali da sva njegova snaga padne na zemlju.

Očekuje se da će BMV iM2 nuditi 0-100km / h za manje od 2,5 sekunde, poznat pod nazivom „Project Katharina“.

Izvori upoznati sa projektom navodno su rekli britanskom magazinu za automobile da je BMV iM2 snage 1 MV sposoban da indukuje točkove brzinom većom od 120 km / h, čak i na suvom.

Dalje, rečeno je da automobil može da pregazi legendarni nemački krug Nurburgring Nordschleife za oko 6 minuta i 50 sekundi – brže nego nedavno objavljeni Porsche 911 GT3 fokusiran na stazu.

Iako ‘Katharina’ tek treba da dobije konačni pečat odobrenja od uprave BMV-a, razume se da proizvođač automobila istražuje mogućnost da ponudi ograničenu seriju proizvodnje za javnu potrošnju.

Iako su detalji na terenu tanki, upućeni kažu da očekuju brisanje zadnjih sedišta, krov i panele od karbonskih vlakana, tanje staklo i lagane alu felne.

Bez obzira na to da li će iM2 krenuti u proizvodnju ili ne, izvori kažu da će se njegova tehnologija spustiti u BMV iM4 snage 450 kV, napajan baterijom od 120 kVh.

BMV tek treba da objavi detalje o novom električnom i4, ali ranije glasine u industriji u početku su ukazivale na tri varijante: i4 eDrive35, i4 eDrive40 i domet i4 M50.

Do sada nije bilo poznato da li BMV sledi masnu M verziju i4 ili će 390kV i4 M50 biti vodeći model performansi.

„U vezi sa električnom tehnologijom baterija visokih performansi, još uvek nam treba vremena dok tehnologija ne bude spremna i ne može je preuzeti sa postojećim automobilom visokih performansi, poput M3 ili M4“, rekao je izvršni direktor BMV M Markus Flasch australijskim medijima u Septembra 2020.

„Ovo će potrajati još neko vreme, ali radimo na tome“.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button