fbpx
Automobili

2021. pregled Volksvagen Passat Alltrack Premium

Posle otprilike pola minuta za volanom Volksvagena Passat Alltracka 2021. godine, pitam se zašto bi neko kupio SUV.

VV-ov visoko vozeći karavan ima sve što je potrebno za porodicu – dovoljno prostora, kako za ljude, tako i za teret, stav visoke vožnje, pogon na sva četiri točka i moderan lep izgled. Pakovan je sa opremom, koja se često traži u terencima slične veličine i cene.

Linija Passat Alltrack osvežena je za model 2021. godine i obuhvata samo dva modela – Volksvagen Passat Alltrack, čija je cena na cesti 46.990 USD plus, i automobil koji ovde imamo na testu, Passat Alltrack Premium, tražeći 58.790 dolara plus troškovi na putu.

Naš testni automobil završen je u prilično privlačnoj Akuamarine Blue metalik boji, opciji od 800 USD i jednoj od samo četiri dostupne opcione nijanse, a svi zahtevaju dodatnih 800 USD. Želite besplatnu boju? Tada je za vas čisto beli Passat Alltrack.

I to je to za opcije, bez drugih polja za označavanje. Ono što vidite kod Volksvagen Passat Alltrack Premium je ono što dobijate. I dobijate mnogo.

Istaknuti elementi opreme uključuju 19-inčne legure, matrična LED svetla i ‘Premium’ LED zadnja svetla sa dinamičkim indikatorima, ambijentalno unutrašnje osvetljenje sa 30 boja koje se mogu izabrati i 9,2-inčni ekran u boji osetljiv na dodir koji pokreće VV-ov operativni sistem Discover Pro sa satelitskom navigacijom. Međutim, nema DAB + radija, koji je i dalje prisutan kod svih VV proizvoda. Nismo sigurni zašto VV nastavlja da izbegava moderne radio tehnologije. Ipak je to manja zamerka.

Tu je i VV-ov digitalni ekran za instrumente – Cockpit Pro – kao standard. Podesiv je prema vašem ličnom ukusu – više volimo digitalne brojčanike uz bočnu satelitsku navigaciju – a takođe može pružiti mnoštvo informacija o vožnji. Možda nije tako dobro rešen kao Audijev virtuelni kokpit, ali je prilično prokleto blizu.

Ostali naglasci uključuju vrhunski zvučni sistem Harman Kardon i jednu od najboljih kamera od 360 stepeni koje smo videli. Njegova rezolucija i projekcija slike su oštri i jasni, među najboljim što smo iskusili, svakako prema rečima mog putnika koji je bio impresioniran: „To je kao da gledam film u HD-u“, rekla je ona. I to je.

Unutra je Passat Alltrack Premium obložen bečkom kožom – Mistral, u našem slučaju meka i prijatna siva i jedna od dve besplatne opcije, druga konzervativnija i konvencionalnija crna. Siva boja dobro funkcioniše, posebno sa upečatljivom spoljnom bojom Akuamarine Blue. Izgleda pametno, stilski i, kao što piše na znački, premium.

Prednja sedišta su udobna i podržavajuća, kao i grejana i provetrena, dok većina dodirnih tačaka popušta.

Tu su bežični Apple CarPlai i Android Auto, koji su radili besprekorno, dok za one koji više vole kablove postoji nekoliko USB-C tačaka koje će vam pomoći da se povežete ili napunite. Nema bežičnog punjenja.

Ergonomski je sve ugodno postavljeno na dohvat ruke. Klimatske kontrole su osetljive na dodir, što omogućava korisnicima da kontrolišu temperaturu i brzinu ventilatora klizanjem prsta ili laganim dodirom. Trebalo je malo navikavanja, ali kad se aklimatizovao, bilo je intuitivno i ugodno za upotrebu.

Drugi red je onakav kakav biste očekivali od velikog vagona – prostran, udoban i opet premium. Zadnja sedišta su među najudobnijim koje smo doživeli u poslednje vreme, jastučasta i raskošna. Tamo su odvojene kontrole klime sa ventilacionim otvorima, kao i USB-C tačka i 12V utičnica.

Sama prtljažnik meri 650 L do poklopca tereta, proširujući se na 1780 L sa preklopljenim drugim redom. Dužina tereta meri se na izdašnih 2018 mm, čineći kratke radove ravnih polica za knjige i slično.

Jednako dobra i vrhunska kao i unutrašnjost, kombinacija pogonskog sistema daje sve od sebe da Passat Alltrack Premium opravda svoje ime.

Taj 2.0-litarski turbo četvorocilindrični benzin ispod poklopca motora je breskva. Izrađuje 162kV i 350Nm, i odmah je dovoljno moćan. Uparen je sa VV-ovim sedmostepenim automatskim dvostrukim kvačilom (DSG) koji šalje pogon na sva četiri točka.

Ubrzanje sa mesta je brzo i potpuno predvidljivo, bez znakova oklevanja od DSG-a, koji jednostavno nastavlja posao održavanja vagona. Po gradu je Alltrack lako voziti, osećajući lakoću na točkovima. Oseća se spretnije nego što bi trebalo.

Upravljanje ostaje lagano – iako biranje birača pogona na Sport dodaje malo naprezanja – a DSG je pohvalan u odabiru pravih odnosa. Ako želite, koristite menjače vesla – i promene brzina su skoro trenutne – ali zaista, DSG je najbolje prepustiti samima sebi.

Takođe je precizan način na koji Alltrack drži put, sistem pogona na sve točkove koji uliva poverenje u prianjanje i staloženost. Nismo ga baš zabacili u nekim uglovima kao što biste to učinili, ali način na koji Alltrack povezuje vijugavu cestu može se najbolje opisati kao ples – koreografija između vozača i mašine. To predstavlja porodični prevoznik koji može biti malo zabavan kada to želite.

Možda je najbolje mesto žvakanje kilometara na autoputu; lagan i lagan izletnik koji će vas i vašu porodicu (i sve njihove stvari) prevesti na udoban i tih način.

Volksvagen pokriva Passat Alltrack petogodišnjom garancijom od neograničenih kilometara, dok je servisiranje potrebno na svakih 15.000 km ili 12 meseci, šta god se pre dogodi. Reč opreznom, međutim, servisiranje nije na jeftinoj strani, tražeći ukupno 3493 dolara tokom prvih pet godina / 75.000 km. Da biste izbegli šok zbog računa, budite posebno svesni da samo četvrta usluga, na 60.000 km, traži ogromnih 1474 dolara.

Ipak, želećete da svoj Passat Alltrack Premium zadržite u vrhunskom obliku, jer je to jednostavno divno vozilo. Sa prostorom za sagorevanje i spremnošću kombinacije pogonskog sklopa za performanse u raznim uslovima, Volksvagen Passat Alltrack Premium 2021 je zadovoljstvo voziti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button