fbpx
Automobili

Porsche 930 Turbo Rinspeed R69 je izuzetno redak

911 Turbo Pover sa 944 iskačućih farova i zadnjih svetla
Kada je lansiran 1975. godine, Porsche 911 Turbo (interni kod: 930) bio je najbrže serijsko vozilo u Nemačkoj. 3.0-litarski turbo bokser je obezbedio pogon prve dve godine. Nakon toga, upotrebljen je snažniji turbo od 3,3 litra do kraja proizvodnje. U to vreme, moćni 911 bio je neprikosnoveni vodeći model u portfelju Porsche modela, ali nekima ni to nije bilo dovoljno.

Na primer, blistavi švajcarski tjuner Rinspeed ponudio je potpunu vizuelnu reviziju automobila. Ukupno je napravljeno samo dvanaest primeraka takozvanog R69. Prema prodajnoj platformi Collecting Cars , Rinspeed je dobio nalog za konverziju ponuđenog vozila 1983. godine, tri godine nakon što je isporučeno u Engleskoj.

Obiman redizajn karoserije čini da turbo iz nekih uglova izgleda kao Ferrari Testarossa . Najneobičniji su svakako novi prednji deo sa iskačućim farovima Porschea 944 i produženi zadnji deo sa zadnjim svetlima istog modela. Pogled sa strane sa škrge Testarossa, koje su u to vreme bile toliko popularne u krugovima tjunera, takođe bi trebalo da izazove pometnju. Automobil ima 15-inčne Gotti felge i verovatno bi ponovo mogao da koristi set novih guma. Prema prodavcu, prednji Nankangovi su iz 2015., zadnji Pirellis čak iz 2002.

R69 u ponudi ima skoro 70.000 milja na satu i opremljen je originalnim motorom od 3,3 litre. Preko 4-stepenog ručnog menjača na zadnje točkove šalje 300 ks. Na papiru automobil postiže 0-100 km / h za 5,4 sekunde. Apsolutna raketa po standardima ranih 1980-ih i više nego respektabilna čak i preko 40 godina kasnije.

Prema opisu prodavca, Turbo je „u odličnom stanju i nedavno je prebojan u originalnu nijansu Rinspeed Pearl Vhite“. Slike iz galerije pokazuju da je automobil u dobrom stanju. Čini se da su jedine sitne mane mala patina na fantastično lepim kožnim sedištima sa njihovim centralnim dijamantskim uzorkom i nekoliko oštećenja boje na felnama. Motor je poslednji put opsežno servisiran 2014. godine.

Upitno je da li će izuzetno neobičan, vrlo sopstveni Rinspeed R69 jednog dana ponovo uspeti da postane ozbiljan kolekcionarski automobil. To takođe sugeriše trenutno ponuđena cena od 50.000 funti (približno 58.000 evra), što je znatno ispod one koja se trenutno nudi za originalnih 930 turbo motora. Međutim, ponuda i dalje traje jedanaest dana.

Rezime dobavljača koji prikupljaju automobile je najbolji : „To bi bio zabavan dodatak bilo kojoj kolekciji i zagarantovano bi izazvao komešanje i otvorila usta na putovanjima.“

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button