fbpx
Automobili

2021. Mazda MKS-30 dolazi u Australiju: Potvrđena električna i blago hibridna

Mazda donosi svoj prvi masovni, potpuno električni automobil Dovn Under sredinom sledeće godine.

Mazda MKS-30 iz 2021. godine zvanično je potvrđena za australijsko lansiranje, a potpuno električna i blago hibridna varijanta treba da stignu 2021. godine.

MKS-30 označava prvi Mazdin električni automobil masovne proizvodnje, koji je debitovao na Salonu automobila u Tokiju 2019. godine i lansiran u proizvodnu formu na prekomorska tržišta početkom 2020. godine

Ponuda blagog hibrida sletiće u prvoj polovini 2021. godine, a električna ponuda uslediće sredinom 2021. godine. Lokalne cene i specifikacije za oba automobila tek treba da budu objavljene.

MKS-30 MKS Hibrid pokreće 2,0-litarski četvorocilindrični benzinski motor uparen sa Mazdinim M Hibrid sistemom, proizvodeći maksimalnu snagu od 114kV i 200Nm pomoću šestostepenog automatskog menjača koji šalje snagu samo na prednje točkove.

Dodatak blago hibridnog sistema znači da se zvanična brojka potrošnje goriva modela smanjuje na navodnih 6,4 l / 100 km u kombinovanom ciklusu.

U međuvremenu, MKS-30 Electric izgleda približno isto kao i blagi hibridni automobil, osim nekih suptilnih električnih znakova spolja i kombinovane tačke punjenja AC / DC gde bi poklopac goriva obično bio – sa zadnje desne strane vozila.

Električni model pokreće električni motor snage 107kV / 271Nm na prednjoj osovini i ima litijum-jonsku bateriju od 35,5kVh postavljenu ispod poda.

Što se tiče dometa, MKS-30 je u stanju da pređe do 200 km jednim punjenjem u skladu sa Svetskom harmonizovanom procedurom ispitivanja lakih vozila (VLTP).

Taj domet je znatno niži od nekih ključnih konkurenata MKS-30 poput Hiundai Kona, koji nudi do 449 km u VLTP ciklusu.

U razgovoru sa CarAdvice-om na lokalnom predstavljanju MKS-30, direktor marketinga i proizvoda Mazde Australije Alastair Doak rekao je da bi raspon trebao biti “dovoljan” da pokrije svakodnevnu vožnju prosečnog Australijanca.

“Nadamo se da stvar s asortimanom neće postati glavna priča, jer nije. Moramo dati kupcima kredit – jer će oni pogledati specifikacije i, ako ne zvuči dovoljno, preselit će se dalje, “rekao je gospodin Doak.

Takođe postoji opcija tri boje šema u opcijama Soul Red Cristal, Polimetal Grei i Ceramic Metallic boja.

Kupci koji traže jednobojne boje karoserije imaju izbor nijansi Machine Grai, Polimetal Grei, Ceramic Metallic, Jet Black i Arctic Vhite.

MKS-30 ima sportsku krovnu liniju nalik kupeu, koja kulminira standardnim zadnjim spojlerom, plus 18-inčni aluminijumski točkovi i cilindrični LED farovi.

U inostranstvu, treća opcija pogonskog sklopa biće dostupna na MKS-30 od 2022. godine – koristeći Mazdin rotacioni motor kao produživač dometa – iako to tek treba da bude potvrđeno za australijsko lansiranje.

Takav model bi mogao biti idealno rešenje za mnoge australijske kupce, nudeći EV iskustvo bez zabrinutosti zbog dometa.

Pojedinosti o lokalnoj liniji ili informacije o cenama deliće se bliže lansiranju, ali gospodin Bhindi rekao je da kupci električne varijante mogu očekivati da će servisiranje i garancija biti “približno isti” kao i Mazdina vozila sa tradicionalnim motorom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button