fbpx
Automobili

Koncept Ora Lightning Cat ocrtava težnje GVM-a ka performansama u Šangaju

Sajam automobila u Šangaju 2021. ponudio je svoj popriličan broj neobičnosti, a svakako su imena debitantskih modela držala zapadnu publiku da pita šta je u Šangaju u vodi.

U ovom slučaju namenjeni EV brend GVM-a, Ora je izbacila Lightning Cat-a – samo da bi većinu pažnje privukla simpatična Punk-mačka slična Bubi.

Ta imena, u slučaju da se pitate, nisu samo krhki Google prevodi. Čini se da se celokupni Orin brend okreće mačjoj temi, sa dobrom mačkom, belom mačkom i crnom mačkom koja je već u prodaji, i mnoštvom ikonografije na temu mačaka u marketinškim materijalima brenda.

U slučaju Lightning Cat-a, Ora predstavlja fastback sa četvoro vrata sa zaobljenom celokupnom formom, ali mnogo atletskijim stavom od relativno uspravne Punk-mačke.

Spred Lightning Cat nosi varijaciju lica očiju bubica dobrog mačka, a pozadi je još jedan set zaobljenih svetlosnih jedinica, ispunjenih detaljnim LED unutrašnjostima.

Iako je sam dizajn manje kopiran od nekih drugih, čini se da ima puno pozajmljenih elemenata i ponovnih interpretacija drugih dizajna. Iako je Punk mačka možda otvorenije retro od ove dve, ovde je na delu mnogo znakova dizajna koncepta iz 1990-ih.

Da bi naglasio skulpturu na bočnoj strani tela, Ora je automobilu prikazao mat srebrnom bojom sa neizostavnim sjajnim zlatnim telima. Ne možemo a da ne pomislimo da bi ukupne proporcije znatno poboljšala jednobojna šema boja.

Enterijer je izveden u sličnom zaobljenom dizajnu, završen u žutosmeđoj koži sa duboko postavljenim instrumentima ispred vozača, samostojećim širokozaslonskim informativno-zabavnim sistemom, dodirnom kontrolnom pločom i liberalnom upotrebom značke „Conceptcat“ na engleskom jeziku.

Nagoveštaj premijum pozicije za Lightning mačku su kabina sa četvorosedima sa pojedinačnim sedištima u kantama i punim staklenim krovom – mada ostaje da se vidi da li će svi ti elementi preživeti u proizvodnji.

Što se tiče tehničkih detalja, Ora je držala poklopac na finijim detaljima Lightning Cat-a, mada ono što je otkrilo nagoveštava daleko veći potencijal performansi od bilo kog trenutnog Orinog besa proizvoda. Osim otkrivanja zahtevanog vremena od 0 do 100 km / h od dvomotornog EV pogona, drugi detalji poput veličine, izlaza snage i kapaciteta baterije nisu otkriveni na predstavljanju Lightning Cat-a.

Jedan od nabrojanih naglasaka sugeriše da bi beba bez kobalta Lightning Cat-a mogla da se napuni od 20 do 80 procenata za devet minuta, mada bez navođenja potrebne brzine punjenja.

Ora je, međutim, razgovarala o sistemima podrške kabini zasnovanim na AI koji mogu da nadgledaju umerenost i brzinu pulsa putnika i prilagođavaju udobnost kabine u skladu sa svojim potrebama. Ostali istaknuti tehnički detalji uključuju inteligentnu automatsku podršku za parkiranje i svestranu podršku za super senzibilne vozače.

Za Lightning Cat se takođe tvrdi da ima nivo autonomne vožnje 3+ nivoa, što znači da bi automobil trebao biti u stanju da kontroliše kočnice, ubrzanje i upravljanje u velikoj meri bez pomoći, mada u nekim situacijama i dalje može zahtevati ljudsku intervenciju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button