fbpx
Automobili

Mercedes-Benz C-klase, GLC i EKC iz 2020. godine opozvani sa greškom u sistemu upravljanja

Mercedes-Benz Australija podsetio je na 719 primera varijanti modela C-klase, GLC i EKC, navodeći kvar na upravljačkoj jedinici upravljanja.

Pogođena vozila prodata su između 3. februara 2020. i 31. jula 2021. (model 2020. godine).

U obaveštenju o opozivu, podnetom Australijskoj komisiji za konkurenciju i potrošače (ACCC), kaže se: „Zbog proizvodnog kvara, kabelski svežanj upravljačke jedinice upravljanja može biti oštećen. Oštećenje može propustiti vodu ili vlagu u kabelskom svežnju, što može dovesti do kratkog spoja, što rezultira gubitkom električnog servo upravljača.

„Kvar električnog servo upravljača bio bi naznačen odgovarajućom porukom upozorenja na instrument tabli“, nastavlja se u obaveštenju.

„Ako dođe do kratkog spoja, to može dovesti do gubitka električnog servo upravljača ili do požara u vozilu. To može povećati rizik od nesreće, uzrokujući ozbiljne povrede ili smrt putnicima u vozilu, drugim učesnicima u saobraćaju i slučajnim prolaznicima. “

Glasnogovornik Mercedes-Benz Australije rekao je CarAdviceu da u Australiji nije zabilježen nijedan slučaj kvara, a opoziv je isključivo iz predostrožnosti.

.Može se naći puna lista identifikacionih brojeva vozila za 719 vozila koja su učestvovala u opozivu

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button