fbpx
Automobili

Matchbok igračke automobili postaju neutralni prema ugljeniku – a njegov prvi model je Tesla Roadster

Mattel, proizvođač automobila za kutije Matchbok, obavezao se da će ugljen-neutralna postati do 2030. godine, a sve od ambalaže igračke do samog automobila napravljeno je od 99% recikliranih materijala, sertifikovanih karbonski neutralno.

Odgovarajući tome, prvi automobil sa ugljen-neutralnog ranga je Tesla Roadster, automobil na 1/64 skale izrađen od 99% recikliranog materijala, uključujući 61,1% recikliranog cinka, 36,9% reciklirane plastike i samo 1% nerđajućeg čelika koji nije recikliran.

U okviru svoje inicijative „Vozimo ka boljoj budućnosti“, Mattel želi da svi njegovi automobili i ambalaža budu izrađeni od 100 posto recikliranih materijala do 2030. godine.

Mattel je takođe potvrdio da će njegova paleta automobila igračaka Matchbok imati veći fokus na električna vozila. Već je započeto sa novih pet paketa hibridnih i električnih vozila, uključujući Tesla Roadster, BMV i8, BMV i3, Nissan Leaf i Toiota Prius.

Pored toga, Mattel će takođe početi da ugrađuje stanice za punjenje električnih vozila u svoje igraće setove za servise.

„Od početka modernog livenog automobila pre skoro 70 godina, Matchbok koristi dizajn i inovacije da poveže decu sa stvarnim svetom oko sebe kroz igru“, rekao je globalni šef vozila u Mattelu, Roberto Stanichi, u Izjava.

„Matchbok se obavezuje da će koristiti 100 procenata recikliranih, reciklažnih ili biomaterijalnih plastičnih materijala da učini svoj deo posla u rešavanju ekoloških problema sa kojima se danas suočavamo, i osnažuje sledeću generaciju obožavalaca Matchbok-a da nam pomogne da nas usmerimo ka održivoj budućnosti.“

Matchbok Tesla Roadster kreće u prodaju u Australiji 2022. godine

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button