fbpx
Automobili

Hongki donosi tri vrlo različita koncepta na sajam u Šangaju

Sportski automobil, luksuzna limuzina bez vozača i neprilično električno vozilo (EV) prikazani su na štandu Hongki na autosalonu u Šangaju, što je nagoveštavalo značajno širenje brenda.

Kinesko domaće tržište marke Hongki, što se prevodi kao „crvena zastava“, tradicionalno se koncentriše na svoje velike vodeće limuzine, naime u retro stilu velikih automobila izgrađenih oko prostora i udobnosti za putnike.

Kao marka u okviru grupe kompanija First Automobile Vorks (FAV), Hongki je tokom godina takođe napravio niz drugih modela zasnovanih na automobilima poput Toiota Crovn, Audi 100 i Mazda 6.

Na autosalonu u Šangaju 2021. Hongki je pokazao zanimljivu promenu pravca za uglavnom konzervativni brend.

Hongki S9 hiper automobil
Glavni štand je hiper automobil Hongki S9, prikazan u proizvodnoj formi nakon što je dve godine ranije debitovao kao koncept i od tada je dobio kompletnu reviziju stila.

Dizajniran od Valtera de Silve, bivšeg šefa dizajna Volksvagen grupe, odgovornog za automobile kao što su originalni Audi R8, Alfa Romeo 156 i Lamborghini Egoista, S9 ne zadržava nijednu Hongkijevu istoriju dizajna. Umesto toga, elegantna dvokrilna vrata prenose mnogo savremeniju estetiku dizajna.

Hongki se trudio oko svih detalja, ali je otkrio da će S9 imati plug-in hibridni sistem uparen sa V8 motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, za koji je rečeno da je dobar za nešto više od 1000kV zajedno.

Za sprint od 0-100km / h treba da traje 1,9 sekundi, maksimalna brzina je 402km / h, a domet vožnje samo električnom energijom procenjen je na 40km.

S9 će se proizvoditi 2022. godine u pogonu u Modeni u Italiji. Biće dostupno samo 99 primera. Nalozi su sada otvoreni, iako je Hongki govorio o svojim težnjama da postane globalna, nije poznato da li će S9 krenuti daleko dalje od Kine.

Iako nije striktno otkriće iz Šangaja, prikazano je u januaru 2021. godine kao deo Haikou International Nev Energi Vehicle and Connected Mobiliti Shov-a, E-KM5 i dalje ocenjuje pomen, uglavnom na osnovu svog vrlo podeljenog prednjeg dela.

Iako kompaktnog izgleda na slikama, E-KM5 meri impresivnih 5040 mm nosa do repa, čineći ga samo dodirom kraćim od nečega poput Mazde CKS-9.

Ispod površine se nalazi prilično uspavan elektromotor snage 100 kV, napajan baterijom od 55 kV. Zahtevani domet je 430 kilometara u NEDC test ciklusu.

Unutrašnjost E-KM5 daje prednost udobnosti zadnjih sedišta, sa podignutom središnjom konzolom između sedišta, ravnim podom i puno prostora za noge, tako da se putnici mogu zavaliti na pojedinačno podesiva zadnja sedišta sa otomanima.

Sa hipnotičkim paučinskim osvetljenjem sa prednje strane, dizajnom farova koji bi mogao da bude od modernog predsednika SsangIong-a, i impozantnom hromiranom rešetkom, plus rešetkasti detalji na zadnjem prozoru i poprečnim zadnjim svetlima, L-Concept se ne plaši eksperimentišite sa temama dizajna.

Unutrašnjost je pravi fokus ove limuzine sledeće generacije, sa rasporedom od tri sedišta konfigurisanim za krajnju udobnost putnika.

Oslanjanje na autonomnu tehnologiju znači da nema upravljača, iako je napred sedište za vozača. Prednje suvozačevo sedište je, međutim, odsutno, da bi desni zadnji putnik mogao da se zavali u udobnosti cele dužine.

Ako to nije bilo dovoljno bogato, L-Concept takođe uključuje retko viđenu automobilsku karakteristiku: luster postavljen između putnika na zadnjim sedištima. Tu su i tradicionalniji ukrasi od pune kože i dual LCD displeji napred.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button