Automobili

Hiundai Ionik 5 na testu: šik i pun tehnologije

Dva sata smo imali vrhunsku verziju u prstima
Hiundai Ionik 5 predstavljen je pre dva meseca, sada je podesiv i poznate su sve cene i rasponi . Uzeli smo u ruke vrhunsku verziju skoro dva sata i proverili automobil.

Verzija sa pogonom bila je varijanta sa velikom baterijom od 73 kVh i pogonom na sva četiri točka. To znači da je bilo na raspolaganju 225 kV ili 306 PS. Iskoristili smo ga u potpunosti samo kratko vreme na delu autoputa. Tamo ste mogli da osetite da se potisak napred nije smanjio preko 100 km / h. Hiundai navodi potrošnju električne energije od 18,7 kVh / 100 km; Uprkos potezu autoputa, bili smo jedan kilovat-sat ispod toga, čak iako to može biti samo prvi trag sa samo 40 km vožnje.

Svidela nam se činjenica da povraćaj energije možete podesiti prilikom kretanja ljuljanjem volana – sve do „Jednom pedalom u vožnji“, što je vrlo prijatna stvar u gradu: samo skinete papučicu gasa i automobil zakoči na zastoj. Divili smo se i tehničkoj opremi: automobil je prepun visokotehnoloških.

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Postoji dobro funkcionalan head-up displej sa funkcijom proširene stvarnosti koji izgleda kao da je identičan VV sistemu . Slike korisne su i kamere sa retrovizorom koje se pojavljuju kada je indikator postavljen. Dalji tehnički detalji su dvosmerno punjenje (električnim roštiljem možete upravljati električnom energijom iz baterije) i solarni krov za proizvodnju električne energije.

Dva velika ekrana u kokpitu izgledaju sjajno; displeji su brzi i lako razumljivi. U našem proizvodnom automobilu, međutim, elektronika se i dalje vrtjela u velikom broju slučajeva. Često je bilo moguće odvesti se automobilom nakon nekoliko pokušaja, jer je režim vožnje neprestano skakao na „P“. Ali još uvek ima malo vremena do lansiranja na tržište. Inače, cena počinje od 41.900 evra …

Kada smo izašli iz automobila, bili smo oduševljeni automobilom. Ionik 5 je bar za one koji su zainteresovani za tehnologiju. Oni koji posvete više pažnje prikladnosti za svakodnevnu upotrebu, obradovaće se vrlo promenljivom enterijeru. Svako ko želi da putuje sa Ionik 5 imaće koristi od izuzetno brzog punjenja . Još jedan dobar razlog za kupovinu automobila je šik dizajn: Nismo sreli nikoga kome se automobil ne sviđa.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close