fbpx
Automobili

2021. cena i specifikacije Hiundai Tucson-a: Novi SUV srednje veličine stiže sa naprednom tehnologijom, cena raste

Novi SUV srednje veličine koji nudi tri razreda modela, sve sa standardnom naprednom sigurnosnom tehnologijom, centralnim vazdušnim jastukom i opcijom sportskog paketa N Line.

Konačno su objavljene cene za novi Hiundai Tucson 2021. godine, a novi SUV srednje veličine kreće se od 34.500 USD pre troškova na putu.

Naša početna priča u nastavku je ažurirana tako da uključuje nove detalje.

Hiundai Tucson 2021. godine biće ponuđen u izboru od tri varijante i tri motora kada se pojavi u Australiji u aprilu 2021. godine – svi nude opciju sportskog N Line stilskog paketa.

Hiundai je potvrdio da će četvrta generacija Tucsona biti dostupan u osnovnom ‘Tucson’, srednje klase Elite i vodećem Highlanderu, a svi su dostupni u sportskom paketu N Line koji dodaje jedinstveni stil i vrhunske luksuzne i tehnološke karakteristike.

Cene počinju od 34.500 američkih dolara pre troškova na putu za početni 2.0-litarski benzinski model – 2360 dolara više u odnosu na odlazni automatski automat Active, ali 4860 dolara više od starog aktivnog priručnika – i dosežu 50.000 američkih dolara pre troškova na putu za turbo-benzinski model Highlander, što je 3150 dolara više u odnosu na ekvivalentni model iz 2020.

Cene za 2.0-litarske turbo-dizel verzije tek treba da budu najavljene, ali CarAdvice shvata da će im dodeliti premiju od oko 2000 dolara u odnosu na ekvivalentni turbo-benzinski model. Potpuni detalji biće objavljeni uoči njihovog lokalnog dolaska u junu ili julu.

Tri četvorocilindrična motora biće dostupna sa novim Tucsonom u Australiji koji su, premda slični po izlaznim kapacitetima i kapacitetu onima koji su pokretali odlazeći model, remontovani agregati koji pripadaju novoj Hiundaijevoj porodici motora ‘SmartStream’.

2.0-litarski benzinski četvorocilindrični motor snage 115 kV / 192 Nm, koji pokreće prednje točkove, standardni je u čitavom opsegu, uparen samo sa šestostepenim automatskim menjačem – a šestostepeni manuelni za odlazni model više nije u ponudi.

Modeli Elite i Highlander takođe su dostupni sa izborom opcija pogonskog sklopa na sve točkove: 1,6-litarski turbo-benzinski četvorocilindar snage 132 kV / 265 Nm povezan sa sedmostepenim automatskim dvostrukim kvačilom ili 2,0 litra snage 137 kV / 416 Nm turbo dizel dizel četvorocilindraš u kombinaciji sa konvencionalnim osmostepenim automatom.

Hiundai Australija je potvrdio da će 2.0-litarski benzinski motor prvo stići u prodajne salone, a 1.6-litarski turbo-benzinski motor trebalo bi da se pojavi lokalno u maju ili junu 2021. godine, a zatim 2.0-litarski turbo-dizel opcija u junu ili julu.

Otvaranje nove linije Hiundai Tucson 2021. godine je istoimena „Tucson“ varijanta, čija je cena od 34.500 USD pre troškova na putu, a dostupna je isključivo sa gore pomenutim 2.0-litarskim benzinskim motorom.

Standardna oprema uključuje 8,0-inčni informativno-zabavni ekran osetljiv na dodir sa bežičnim Apple CarPlai-om i Android Auto-om, 4,2-inčni displej za vozača, ručni klima-uređaj, sedišta od tkanine, kožni umotan upravljač i birač brzine, ulazak bez tastera (ali bez pokretanja pomoću tastera) ), automatska halogena svetla, dnevna LED svetla, zvučni sistem sa šest zvučnika i preklopna grejana retrovizori na vratima.

Tu je i set 17-inčnih aluminijumskih felni – sa rezervnim točkom pune veličine, za razliku od mnogih rivala sa rezervnim uštedama prostora ili kompletima za popravku guma – plus zadnji otvori za vazduh, preklopna sedišta u drugom redu, zatamnjena stakla, akustično vetrobransko staklo, ručna prednja sedišta (ali sa snažnom lumbalnom potporom vozača), krovne šine, birač režima vožnje, četiri USB porta i „paket prikolica“.

Standardne sigurnosne funkcije uključuju autonomno kočenje u slučaju nužde (sa podrškom za raskrsnice), prilagodljivi tempomat sa zaustavljanjem i kretanjem, pomoć pri praćenju trake, pomoć pri zadržavanju trake, upozorenje za poprečni promet, nadzor nad mrtvim tačkama (oba sa podrškom za kočenje) , ograničavač brzine, nadzor pritiska u gumama, upozorenje za putnike sa zadnje strane i senzori za parkiranje pozadi.

Tu su i nadzor pažnje vozača, upozorenje na siguran izlazak (koje podseća putnike da provere da li postoje opasnosti pred nadolazeće otvaranje vrata) i kočenje pri više sudara (koje kočnice aktiviraju nakon sudara kako bi se sprečili naknadni udari).

Sedam vazdušnih jastuka je standardno u čitavom asortimanu, uključujući centralni vazdušni jastuk između prednjih sedišta – neki proizvođači su smatrali neophodnim za ANCAP ocenu od pet zvezdica 2021. godine.

Na svim novim Tucson modelima dostupan je N Line Option Pack koji, za razliku od N Line verzija Hiundaija i30, Kona i Sonate, ne povećava performanse – umesto toga, dodaje čitav niz sportskih podešavanja stila i luksuznih karakteristika visokih specifikacija.

Podrazumeva se da će cena po cijeni biti od oko 3000 do 4000 dolara, paket N Line zaokružen je nizom specifičnih podešavanja za N Line, uključujući novi spoljni komplet karoserije sa sportskijim odbojnicima i bočnim suknjama, sjajnu crnu rešetku sa „skrivenim“ dnevnim trčanjem svetla, 19-inčni aluminijumski točkovi N Line, srebrne klizne ploče N Line i volan N Line.

U paketu su takođe LED farovi, LED „kombinacija“ zadnjih svetala, jedinstvena unutrašnjost obložena kožom / antilopom i 10,25-inčni digitalni sklop instrumenata.

Pojačavanje Tucson Elite – po ceni od 39.000 USD pre troškova na putu sa 2.0-litarskim benzinskim motorom ili 43.000 USD sa 1.6-litarskim turbo-benzinskim mlinom – dodaje 10,25-inčni informativno-zabavni ekran osetljiv na dodir sa žičanim preslikavanjem pametnih telefona i satelitskom navigacijom, kožne obloge sedišta, vozačko sedište podesivo po snazi, grejanje prednjih sedišta, dvozonska kontrola klime, 18-inčni aluminijumski točkovi i zadnje staklo za zaštitu privatnosti.

Elite modeli takođe ocenjuju funkciju automatskog nagore / spuštanja za zadnje prozore, staklo za solarnu kontrolu, start dugmeta, „pametni“ taster, brisače koji osećaju kišu, prednje i zadnje parking senzore i „napredno“ upozorenje za zadnji putnik, koje obaveštava vozači ako su putnici ostali u drugom redu.

Elitne verzije opremljene bilo turbobenzinskim ili dizel motorom takođe imaju menjače sa lopaticama i birač stepena prenosa po žici.

Na vrhu ponude nalazi se Tucson Highlander – po ceni od 46.000 do 50.000 dolara pre troškova na putu, u zavisnosti od motora – koji dobija jedinstvene 19-inčne alu felne, LED farove i zadnja svetla, tamnu hromiranu rešetku. srebrna klizna ploča, hromirani obloge, vrata prtljažnika sa pogonom i panoramski krovni otvor.

Unutar kabine, dodaci uključuju 10,25-inčni digitalni sklop instrumenata, ambijentalno LED osvetljenje za raspoloženje, grejanje i ventilacija prednjih sedišta, grejanje zadnjih sedišta, grejanje upravljača, memorija za vozačevo sedište, suvozačko sedište podesivo po snazi, osmero- vrhunski zvučni sistem zvučnika Bose i „ulazni“ ulaz za putnike koji lako ulazi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button