fbpx
Automobili

2022. predstavljen Nissan Frontier: ažuriran američki brat i sestra Navara

Nissan Frontier iz 2022. godine je preko noći predstavljen u SAD-u, sa mnoštvom ažuriranja za modernizaciju srednjeg pikapa.

Frontier je zasnovan na arhitekturi Nissan Navara prethodne generacije, koja se nalazi ispod velikog Nissan Titan pikapa, i Nissanov odgovor na Ford Ranger i Toiota Tacoma u Severnoj Americi.

Pokreće ga benzinski V6 od 3,8 litara – verzija 3,5-litarskog V6 većeg kapaciteta koji se nalazi u našem Nissan Pathfinderu – performanse su navedene kao 231kV i 381Nm, prolazeći kroz devetostepeni automatski menjač bilo sa zadnjim ili sa svim- pogon.

Frontier iz 2022. godine dobija najnoviji Nissanov jezik dizajna, ali nudi smeliji, zdepastiji dizajn i visok struk, bez praktično nikakvih ostataka prethodnog modela.

Iznutra je slična priča. Usmeren na američku tradicijsku populaciju, novi pick-up nudi obilje prostora za odlaganje u kabini, dok infotainment dolazi zahvaljujući 8,0-inčnom ekranu sa mogućnostima Apple CarPlai i Android Auto, bežičnim skladištenjem pametnih telefona i tri različita tipa porta za punjenje.

Na putu je Nissan poboljšao upravljivost sa debljim prednjim njihanjem i revidiranim zadnjim njihanjem, poboljšao je hidraulično upravljanje sa bržim odnosom od 16 odsto i dodao hidraulične nosače kabine kako bi smanjio vibracije i grubost do 80 procenata .

Iako nova ute zaostaje za Ford Rangerom u sigurnosnoj opremi, to je veliki pomak za model, čime je dobio Nissan-ov paket tehnologije „Safeti Shield 360“, koji uključuje upozorenje na napuštanje trake, upozorenje na mrtvu tačku, automatsko kočenje u slučaju nužde, i tempomat povezan sa satelitskom navigacijom.

Frontier prati nedavnu Nissanovu knjigu priručnika u kojoj je japanski proizvođač automobila ponovo lansirao nove modele zasnovane na starijim platformama. Nije potpuno novo, ali mnogo više od jednostavnog liftinga srednjeg veka, sa kompanijom koja sledi ovu taktiku na Ks-Trail, Pathfinder i predstojećim 400Z.

Nissan Frontier iz 2022. godine košta 28.000 američkih dolara (37.000 američkih dolara), a dostiže 40.000 američkih dolara (52.700 američkih dolara) za varijantu Pro-4Ks sa dvostrukom kabinom prikazanu na ovim slikama.

Budući da je model samo severnoamerički, Frontier neće dolaziti na australijske obale. Ali oni koji žele ekvivalentnu utegu trebalo bi da pogledaju Nissan Navaru iz 2021. godine – predstavljenu u novembru 2020. godine na modernijim osnovama – i po ceni od 33.890 do 62.790 dolara za vožnju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button