fbpx
Automobili

2023 BMV M2 manuelni menjač može biti ekskluzivan za SAD – izveštaj

Opcija manuelnog menjača sledeće generacije BMV M2 sportskog kupea za 2023. možda neće biti ponuđena van Sjedinjenih Država, prema poslednjim informacijama BMV insajdera.

Potvrđeno za otkrivanje pre kraja 2022. godine, očekuje se da će novi ‘G87’ M2 ponuditi izbor između šestostepenih manuelnih ili osmostepenih automatskih menjača, povezanih sa revidiranom verzijom većeg M3 i M4 3,0-litarskog tvin-turbo. ‘S58’ redni šestocilindrični motor.

Međutim, korisnik BimmerPost foruma – koji je pouzdani BMV insajder, sa solidnim iskustvom sa tačnim informacijama – ‘inguldin’ tvrdi da bi šestostepeni manuelni manuelni „mogao biti opcija samo za SAD“, za razliku od istog menjača u njegovim većim bratima i sestrama , koji se nudi na većini globalnih tržišta.

Ne nuditi šestostepeni manuelni menjač van SAD verovatno bi isključilo verziju sa volanom na desnoj strani za Australiju – uprkos umerenoj potražnji za ručnim menjačem na lokalnom nivou (što predstavlja 18,1 odsto od 2600 ‘F87’ M2 kupea prethodne generacije prodatih od lansiranje).

Gore: stari M2-ov šestostepeni manuelni.
Smatralo se da je globalna potražnja za prethodnim ručnim M2 slična – u regionu od 20 procenata – što je u velikoj suprotnosti sa SAD, gde se verovalo da su oko 50 procenata prodatih M2 modela ručni.

Aktuelni M3 sedan i M4 kupe (kodnog imena G80 i G82) su poslednji BMV-ovi novi automobili u prodaji u Australiji sa ručnim menjačem.

Potražnja za verzijama tih automobila sa manuelnim menjačem bila je skromna: 7,5 odsto prodaje M3 i 10,8 odsto prodaje M4 lokalno između marta i decembra 2021, prema podacima koje je prikupio Drive.

Međutim, BMV ima istoriju ponude ručnih M automobila samo u SAD; M5 limuzine iz kasnih 2000-ih i ranih 2010-ih (kodnog imena E60 i F10) mogle su da se dobiju sa šestostepenim manuelnim menjačem, ali samo u Severnoj Americi.

Trenutni kupe serije 2 ‘G42’ ne može se dobiti sa ručnim menjačem, za razliku od svog prethodnika.

Šefovi BMV-ovog M odeljenja su ranije rekli da ostaju posvećeni zadržavanju opcije manuelnog menjača na M2 – iako je ova odluka u velikoj meri vođena tržištem SAD, a ne Evropom, Azijom ili Australijom.

Godine 2018, generalni direktor BMV M Frank van Meel – koji je napustio tu funkciju kasnije te godine, ali se vratio 2021 – rekao je Drajvu: „Kao sam inženjer, rekao bih sa racionalnog stanovišta da iako je ručni menjač lakši od automatizovanog menjača, on je 2018. troši više goriva i sporije je, tako da nema smisla…

„Sa emocionalne tačke gledišta, mnogi kupci kažu ‘Nije me briga, želim da imam jedan’. Sve dok imamo ove stope preuzimanja na M2, ali i na M3 i M4, mi ćemo ponuditi priručnike jer slušamo naše kupce… Ako je potražnja tako velika, zašto je onda ne ispuniti?”

Van Meelov naslednik, Markus Flaš, dodao je 2019.: „Doneli smo svesnu odluku [sa M3 i M4] da nastavimo [da nudimo priručnike], a tržište koje nas je veoma teško guralo da to učinimo bile su Sjedinjene Države.

„Zadržaćemo uputstvo u osnovnim modelima [M]2, 3 i 4. Ali niko ne traži uputstvo za M5. Ja proizvodim automobile za naše kupce i [oni imaju] veoma, veoma jasno mišljenje o šta žele da vide“.

Gore: 2021 BMV M2 CS.
Kako je objavljeno, priča se da će proizvodnja novog BMV M2 za 2023. biti otkrivena u drugoj polovini ove godine, uoči početka proizvodnje u decembru, a prvi dolazak u Australiju verovatno u prvoj polovini 2023.

Svi znaci ukazuju na to da novi kupe sadrži verziju većeg M3 i M4 3,0-litarskog tvin-turbo inline-šest motora (poznatog kao S58), za koji glasine sugerišu da će biti pomeren sa 375kV M3 Competition na oko 339kV – što odgovara 2021 M2 CS ograničeno izdanje.

Opcije manuelnog šestostepenog i automatskog menjača obrtnog momenta sa osam brzina su podešene da pokreću zadnje točkove samo u standardnoj i M2 Competition varijanti – za razliku od M3-ovog M kDrive sistema sa pogonom na sva četiri točka.

Prema BimmerPost-ovom inguldin-u, dostupne karakteristike performansi tek treba da uključuju 19-inčne prednje i 20-inčne zadnje alu felne (sa M2-specifičnim dizajnom), krov od karbonskih vlakana i M Carbon sedišta – iako su navodno karbonsko-keramičke kočnice neće biti dostupan.

Špijunske fotografije i slike koje su procurele sugerišu da će novi M2 održati u životu proširene lukove točkova svog prethodnika, zajedno sa agresivnim dizajnom prednjeg branika, jedinstvenim bočnim pragovima koji se protežu u lukove zadnjih točkova, spojlerom prtljažnika i četiri auspuha.

Prema izvorima koji tvrde da su videli konačni dizajn, novi kupe će imati par usisnih otvora u uglovima farova – i možda će debitovati u novoj svetloplavoj boji za BMV, poznatu kao M Zandvoort Blue (prateći BMV M tradiciju imenovanja boje heroja posle trkačkih staza).

Unutra, novi M2 će imati koristi od BMV-ovog novog dizajna kontrolne table iDrive 8 – za koji se priča da će biti uveden u standardnu seriju 2 od proizvodnje u avgustu 2022. – sa ekranom instrumenata od 12,3 inča i centralnim ekranom osetljivim na dodir za info-zabavu od čak 14,9 inča. .

BMV M2 2023 će verovatno biti otkriven u potpunosti u drugoj polovini ove godine, uoči prvih australijskih dolazaka verovatno u prvoj polovini sledeće godine. Pratite Disk za sva najnovija ažuriranja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button