Automobili

Na prodaju je veoma retki Peugeot 505 dvotaktna kabina Gruau

Ako volite neobične automobile, ali ne možete da priuštite da potrošite bogatstvo, imamo mnogo pristupačniju, ređu i pogodniju alternativu. Naravno, nema performanse superautomobila , ali je svakako retkost.

Ovo je Peugeot 505 sa dvostrukom kabinom ili, tačnije, prototip ovog vozila. Namenjen je masovnoj proizvodnji osamdesetih godina prošlog veka, kada je francuska kompanija Gruau izgradila šest prototipova za testiranje. Plan kompanije je bio da ovo vozilo dobije titulu komercijalnog vozila i da ima koristi od nižih poreza širom Evrope. Zahtjev je odbijen, ovo vozilo nije moglo biti vozilo sa lakim terenom i Gruau je bio primoran da otkaže svoj projekat.

Galerija: Peugeot 505 pick-up (1985)
Peugeot 505 pikap
5 Slike
Dizajnirano da kombinuje prednosti limuzine i pomoćnog vozila, ovom vozilu je nedavno vraćen nekadašnji sjaj i sada se prodaje. Prvi put je registrovan za javnu upotrebu kao običan karavan 21. februara 1985. godine u Francuskoj. Tokom opsežnog procesa restauracije ovog leta, kamionet je dobio novu boju, nove presvlake i potpuno remontovan motor.

Kad smo već kod motora, to je 2,5-litarski dizel blok, ali ne znamo da li je atmosferski ili sa turbopunjačem. Za zapisnik, 2.5 dizel je imao tri različite verzije (NA, turbo i turbo + međuhladnjak) sa snagom u rasponu od 75 konjskih snaga do 110 konjskih snaga. Snaga se na prednje točkove prenosi četvorostepenim manuelnim menjačem. Takođe imajte na umu da je 505 imao opciju 2,8-litarskog V6 motora, koji se takođe koristio u DeLorean DMC-12.

Vraćajući se na ovaj prototip, on će proći čekić tokom meseca prodaje Aguttes u Francuskoj. U zavisnosti od kompanije koja ga prodaje, trebalo bi da se proda između 20.000 i 30.000 evra. Ima li onih koji uzimaju?

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close