fbpx
Automobili

2021. Otkriven Bentlei Continental GT Speed Convertible, australijsko lansiranje početkom 2022. godine

Bentlei je odsekao vrh svog najdinamičnijeg modela sa dve vrata ikada, stvarajući Continental GT Speed Convertible sa 335 km / h.

Predstavljen je Bentlei Continental GT Speed Cabrio 2021. godine.

Prateći tragove točkova svog brata sa fiksnim krovom koji je predstavljen u martu, Continental GT Speed Convertible stiže kao najbrža i „najviše fokusirana na vozača“ ponuda u Bentlei-jevoj trenutnoj padajućoj liniji.

Snaga dolazi iz retunirane verzije 6,0-litarskog dvostrukog turbopunjača V12 sa “standardnim” modelom, koji putem osmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojkom šalje 485kV (do 18kV) i 900Nm na sva četiri točka.

Bentlei tvrdi da će sprint biti brz od 3,7 sekundi od nula do 100km / h – za desetinu sporiji od tvrdog krova – ka najvećoj brzini od 335km / h koja odgovara kupeu.

Promene šasije radi pooštravanja Speedove dinamike uključuju preuređeni sistem pogona na sva četiri točka koji nudi podešavanje obrtnog momenta unapred pristrasnog u Sport režimu, novi elektronski kontrolisani zadnji diferencijal sa ograničenim klizanjem i novi sistem upravljanja na zadnjim točkovima.

Tu je i set rekalibrisanih mapa prenosa, pri čemu Bentlei tvrdi da ima sto posto brže promene u režimu Sport u odnosu na redovni kabriolet Continental GT V12.

Lagane karbonsko-keramičke kočnice mogu se dobiti kao opcija, dok se trokomorni adaptivni vazdušni ovjes i 48-voltne aktivne šipke za zaštitu od kotrljanja standardno isporučuju, a posljednji sadrže motore sposobne da primijene 1300 Nm za 0,3 sekunde da bi uravnotežili sile zavoja i smanjili kotrljanje tijela. .

Razlike u stilu u odnosu na „standardni“ Continental GT kabriolet male su, uglavnom se sastoje od tamnije prednje maske i donjih usisnika odbojnika, sportskijih bočnih suknji, brze oznake i 22-inčnih kovanih aluminijumskih felni u srebrnoj ili sjajnoj crnoj boji.

Tkaninasti krov Speed Convertible-a može se podići ili spustiti za 19 sekundi brzinom do 50km / h.

U unutrašnjosti su istaknuti volan obrubljen alkantarom, prošiveni presvlake sedišta sa dijamantskim uzorkom, brzi vez u naslonima za glavu, metalne sportske pedale i pločice pragova Speed.

U ponudi je 15 primarnih i 11 sekundarnih boja pokrivača sedišta, sa dostupnim izborom ukrasnih uložaka, od standardno uklapane crne klavirske boje do izbora opcija vune sa otvorenim porama. Dostupno je i sedam spoljnih boja krova, zajedno sa osam izbora obloga.

Bentlei Continental GT Speed Convertible 2021. godine stiže u Australiju u prvom kvartalu 2022. godine, zajedno sa svojim kupeom.

Lokalne cene i specifikacije biće objavljene bliže lansiranju

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button