fbpx
Automobili

Honda Civic limuzina 2022. godine otkrivena je na prvoj zvaničnoj slici, a Civic će se predstaviti narednih meseci

Limuzina 11. generacije Civic trebalo bi da bude predstavljena u potpunosti ovog meseca, a potom će otvoriti Civic kasnije tokom godine.

Honda Civic limuzina 2022. godine u potpunosti će debitovati u proizvodnji 29. aprila, a njen hečbek u Australiji, koji će uslediti za “nekoliko meseci”.

Jedinstvenu sliku novog automobila objavila je Hondina američka ruka preko noći, otkrivajući da će serijska limuzina Civic izgledati gotovo identično Civic prototipu predstavljenom u novembru 2020. godine, sa promenama ograničenim na različite aluminijumske felne, revidiranim dizajnom donje rešetke usisa i neznatno vitka gornja rešetka sa dodatnim bojama tela.

Iako detalji ostaju tanki na terenu od pisanja, japanski brend obećava da će limuzina 2022 Civic biti predstavljena u potpunosti u 11:00 AEST 29. aprila, kao deo događaja uživo na striming platformi Tvitch.

Pripreme za početak proizvodnje limuzine u Hondinoj kanadskoj fabrici su “pri kraju”, s prvim primercima koji će američkim dilerima stići u leto 20.21 na severu.

Australijskim kupcima je zanimljivije – s obzirom na to da limuzina 11. generacije neće biti ponuđena lokalno – potvrda je brenda da će proizvodnja novog Civic Hatchback-a pratiti svog sedan-brata „za nekoliko meseci“, što ukazuje na to da će se prvi primeri proizvodna linija najkasnije do novembra 2021.

Modeli građanskih grotla namenjeni američkim izložbenim salonima prvi put će se graditi na američkom tlu, naime u Indijani, jer će fabrika Svindon iz Velike Britanije, koja je prethodno opsluživala američko tržište, zatvoriti vrata kasnije ove godine.

Interakcija pogona Svindon sa australijskim tržištem trenutno je ograničena na vodeću varijantu Tipe R – koja će završiti proizvodnju u julu 2021. godine – redovnim modelima Civic sedan i hatch-a koji ne proizvode performanse, a koji potiču sa Tajlanda.

Smatra se da će se standardne verzije otvora nove generacije Civic za Australiju i dalje graditi na Tajlandu, a proizvodnja tipa R za naše tržište trebalo bi da se preseli u gore pomenutu fabriku u Indijani, u skladu sa američkim modelima.

Honda Civic limuzina 2022. godine biće u potpunosti predstavljena 29. aprila 2021. godine, u 11:00 AEST. Pratite CarAdvice za najnovije vesti.

U međuvremenu, očekujte da ćete u narednim mesecima čuti više o novom otvoru Honda Civic iz 2022. godine, uoči verovatnog lansiranja u Australiji negde 2022. godine – mada zvanično vreme još uvek nije potvrđeno.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button