fbpx
Automobili

2021 MG Marvel R Electric SUV srednje veličine predstavljen za Evropu, na listi želja za Australiju

MG Marvel R Electric iz 2021. godine predstavljen je kao ulazak brenda u segment električnih SUV vozila srednje veličine u Evropi – mada australijsko lansiranje još uvek nije zaključano.

Snažna vodeća verzija Marvel R Electric je trio elektromotora – jedan napred i dva pozadi, prvi za MG električno vozilo (EV) – koji kombinuje procijenjenu snagu i obrtni momenat od 212kV i 665Nm.

MG zahteva vreme sprinta od 0-100 km / h od 4,9 sekundi, što čini priključak srednje veličine jednim od najbrže ubrzanih vozila u istoriji te marke. Tvrdi se maksimalna brzina od 200km / h.

Energiju crpi iz litijum-jonske baterije nepoznatog kapaciteta, omogućavajući maksimalan domet vožnje u evropskom VLTP testnom ciklusu od „preko“ 400 km.

Priključite Marvel R Electric u kompatibilni brzi DC brzi punjač i moći ćete da napunite bateriju od nula do 80 procenata za 30 minuta – ravnopravno sa ostalim segmentima, od Volksvagena ID.4 do Nissana Ariia. Dostupno je i punjenje od 11 kilovata naizmenične struje.

Takođe će biti ponuđene i jeftinije varijante sa pogonom na zadnje točkove, kaže kineski proizvođač automobila, iako još uvek nije objavio specifikacije snage ili dometa na tim modelima.

Hi-po električnom pogonu odgovara odgovarajuća visokotehnološka unutrašnjost, na čijem je čelu 19,4-inčni portretni informativno-zabavni ekran osetljiv na dodir sa Apple CarPlai-om, Android Auto-om i satelitskom navigacijom, integrisanom u središnji niz koji vuče vizuelne paralele sa najnovijim Mercedes-Benz S -Klasa.

Vozači gledaju u 12,3-inčni digitalni sklop instrumenata, dok su kožne presvlake obložene elementima ambijentalnog osvetljenja i kontrastnim šavovima oko kabine.

Ispod kože Marvel R Electric meri dužinu od 4674 mm, širinu od 1919 mm i visinu od 1618 mm, sa međuosovinskim razmakom od 2800 mm – ukupno 100 mm dužim, 43 mm širim, 67 mm nižim i 80 mm dužim međuosovinskim razmakom od MG-ovog srednjeg HS-a na benzinski pogon, od kojih se podrazumeva EV model sa kojim se dele komponente.

Prostor za prtljažnik procenjen je na 357 litara sa postavljenim zadnjim sedištima, proširujući se na 1396 litara sa sklopljenim klupama drugog reda. Inačice sa zadnjim pogonom dodaju dodatnih 150 litara prostora ispod poklopca motora, gde bi motor sa unutrašnjim sagorevanjem obično sedeo. Kočni vučni kapacitet iznosi 750 kg.

Ostale dostupne karakteristike platforme se kreću od sistema do opterećenja vozila – omogućavajući bateriji automobila da napaja druge električne uređaje, od vazdušnih pumpi i električnih skutera do drugog električnog automobila – do toplotne pumpe u Teslinom stilu namenjene poboljšanju energetske efikasnosti sistema sistem kontrole klime, sve veći domet.

Na prednjem delu dizajna, MG Marvel R Electric nadovezuje se na dizajn benzinskog HS-a, sa uglavnom zatvorenom prednjom maskom sa smelim usisnicima za vazduh i LED trakom koja prolazi preko rešetke, ručkama vrata u ravnini, oštrom linijom ramena i punom -široka šipka zadnjeg svetla.

Kada MG Marvel R Electric dolazi u Australiju?
Iako lokalno lansiranje MG-ovog potpuno električnog rivala Toiota RAV4 još nije zaključano, australijska ruka brenda baci pogled na model naših obala.

„Uzbuđeni smo što vidimo potencijal MG Marvel R i njegove performanse bi sigurno oduševile australijske kupce“, rekao je portparol MG Australia.

„Trenutno ne planiramo da Marvel R predstavimo lokalnoj MG postavi, ali on je koji posmatramo sa zanimanjem.“

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button