fbpx
Automobili

2021. MG 5 električni vagon predstavljen za Evropu, australijsko lansiranje malo verovatno

MG-ov prvi električni karavan kreće se za Evropu sa 400 km dometa i prostranom prtljažnicom, mada ne očekujte da će ga videti u Aussie salonima.

MG 5 Electric 2021. godine predstavljen je za evropska tržišta, sa dugim krovom sa nultom emisijom za koji se tvrdi da je “prvi stoprocentni električni karavan na svetu”.

Međutim, pažljivi čitaoci primetiće da je, uprkos tome što je predstavljen kao potpuno nov, MG 5 Electric prepravljena verzija obnovljenog Roeve Ei5 koji se prodaje u Kini, a koji se već nekoliko meseci prodaje na svom domaćem tržištu.

Istorija električnog vagona seže dalje u obliku pre fejsliftinga, u kojem se prodaje u Velikoj Britaniji od kraja 2020. godine, a u Kini pod imenom Roeve već duži niz godina.

Dimenzija 4544 mm, širina 1811 mm i visina 1513 mm, svi sedeći na međuosovinskom rastojanju od 2665 mm, MG 5 ima dugačak krovni oblik, omogućavajući 578 litara prtljažnika sa zadnjim sedištima na mestu ili 1456 litara kada su preklopljena.

Model napaja 135kV / 280Nm elektromotor na prednjoj osovini, uparen sa litijum-jonskom baterijom (nepoznatog kapaciteta) za vreme sprinta od 8,3 sekunde od 0-100km / h i domet VLTP od preko 400km.

Kao i Marvel R Electric koji je otkriven uz MG 5, zadržavanje od 30 minuta na DC punjaču omogućiće punjenje od 80 procenata. Dostupno je i punjenje od 11 kilovata naizmenične struje putem ugrađene jedinice za punjenje.

Maksimalni kapacitet vuče iznosi 500 kg, dok krov može podnijeti 75 kg, potonji pogodan za nosač bicikla ili krovnu kutiju za odlaganje.

Mogućnosti opterećenja vozila – omogućavajući bateriji MG 5 da napaja spoljne električne uređaje – su standardne, dok je dostupan čitav paket MG Pilot tehnologija za pomoć.

MG 5 Electric 2021. godine biće u prodaji u Evropi u oktobru 2021. godine.

Međutim, ne očekujte da će električni dugački krov stići do australijskih obala, s obzirom na pad prodaje putničkih automobila i nišu tržišta kompaktnih vagona Dovn Under – iako lokalna podružnica brenda to još uvek mora isključiti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button