fbpx
Automobili

Mercedes GLC (2022): To je ono što nas očekuje sa drugom generacijom

Čak i u SUV-u samo četvorocilindrični?

  1. godine trenutna generacija GLC-a dobila je sveobuhvatan redizajn lica. 2022. godine na red dolazi druga generacija protivnika Ks3. Interno će novajlija preslušati kod Ks254. Delit će osnovu sa nedavno predstavljenom C-klasom (V206) .

Uprkos još uvek snažnoj kamuflaži, već vidite da će GLC, u principu, ostati prilično veran sebi. Na slikama izgleda kao da je dobio nekoliko centimetara dužine i međuosovinskog rastojanja. Takođe primetna: još ravnija linija krova, koja bi SUV-u trebalo da da više atletski izgled. Plosnati i nešto duži poklopac motora i tanji i širi farovi takođe dobro idu uz ovo.

Što se pogona tiče, uzbuđeni smo što ćemo videti da li će se, kao u novoj C klasi, koristiti samo četvorocilindrični agregati. To bi nekako imalo smisla s obzirom na istu potkonstrukciju. Drugi izveštaji kažu da bi iz E-klase mogao biti i šestocilindrični .

Reklama o kaputima
Nova hibridna Toiota Iaris – savršena za grad.

Više o novoj Toioti Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Ono što je sigurno, međutim, jeste da će se sve varijante motora na neki način elektrifikovati. Jedan ili drugi plug-in hibrid definitivno će se pridružiti konvencionalnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem sa blagim hibridnim sistemima. Smatra se da je postavljena kombinacija 2.0-litarskog benzinskog motora M254 (moguće u različitim nivoima snage) i elektromotora od 129 KS. Verovatno će doći i dizel PHEV.

Ostaje da se vidi šta će biti sa do sada vrlo uspešnim AMG varijantama. U C-klasi, osam (C 63) i šestocilindrični (C 43) su pretvoreni u četvorocilindrične.

Takođe očekujemo puno sličnosti sa novom C-klasom u unutrašnjosti. To uključuje najnoviju generaciju MBUKS informativno-zabavnog sistema i po svoj prilici takođe veliki ekran tableta koji se kreće dobar deo nadole prema centralnoj konzoli. Što se tiče sistema pomoći, oni će biti nadograđeni na nivo C-Benza.

Upitno je da li će druga generacija GLC biti zvanično predstavljena ove godine. Pretpostavljamo, međutim, da će ga distributeri moći dobiti 2022. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button