fbpx
Automobili

2021. Haval H6, u Australiji do jula

Kineski SUV srednje generacije nove generacije sertifikovan za prodaju u Australiji sa turbo-benzinskom snagom.

Iako će potpuni detalji o cenama i specifikacijama biti objavljeni bliže lansiranju, Haval je potvrdio da će dostupne tehnologije uključivati punjenje bežičnog telefona, digitalnu instrument tablu, kameru od 360 stepeni, grejani volan i automatsko parkiranje.

Standardne karakteristike aktivne bezbednosti u čitavom opsegu uključuju autonomno kočenje u slučaju nužde, upozorenje na napuštanje trake, pomoć pri zadržavanju trake, nadzor mrtvih tačaka, prepoznavanje saobraćajnih znakova i nadzor pažnje vozača.

Prvi proizvodni prototip Havala H6 iz 2021. godine (na slici) stigao je u Australiju na lokalno testiranje, uoči potpunog lansiranja u drugom kvartalu godine (od aprila do juna).

lokalno će se napajati 2.0-litarskim četvorocilindričnim benzinskim motorom sa turbopunjačem, koji razvija 150kV.

Pogon će biti poslat na prednji ili na sve točkove putem sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojkom.

Poređenja radi, odlazeći Haval H6 odlikovan je 2,0-litarskim turbo benzinskim četvorocilindrašem snage 145 kV, uparenim sa šestostepenim automatskim dvostrukim kvačilom koji vozi prednje točkove. Varijanta sa pogonom na sva četiri točka je sertifikovana za lokalnu prodaju, ali nikada nije stigla do podova salona.

Vozeći se na matičnoj platformi Velikog zida ‘LEMON’ – skraćenica od Lagana, Elektrifikacija, Višenamenska, Omni zaštita i Mreža – novi H6 meri 4653 mm, 1886 mm širok i 1724 mm, sedi na međuosovinskom rastojanju od 2738 mm – 104 mm duži, 51 mm širi i za 24 mm viši od svog prethodnika, sa 18 mm dužim međuosovinskim rastojanjem.

Modeli sa pogonom na sva četiri točka takođe podižu dodatnih 2 mm klirensa, ukupno 172 mm.

Uprkos ubrzanom rastu, novi model je lakši od onog koji zamenjuje, prevrćući vagu na 1555 kg tare u maski sa pogonom na prednje točkove – niže od starog H6 sa 1715 kg.

Iako australijske cene i specifikacije neće biti objavljene do bližeg lansiranja, RVCS lista potvrđuje da će modeli početnog nivoa imati 18-inčne točkove, sa automobilima visokih specifikacija nadograđenim na 19-inčne jedinice. Panoramski krovni otvor biće opcija na odabranim varijantama.

Dostupni sistemi aktivne bezbednosti uključuju prilagodljivi tempomat, pomoć pri zadržavanju trake, pomoć pri centriranju trake, nadzor pažnje vozača, autonomno kočenje u nuždi, automatizovano parkiranje i prepoznavanje saobraćajnih znakova.

U vreme otkrivanja, portparol kompanije Haval Australia (danas GVM Australia) rekao je CarAdvice: „[Novi H6 je] nešto što nam je na radaru, mi pažljivo proučavamo i radujemo se objavljivanju najave u budućnosti“.

CarAdvice razume da bi novi Haval H6 iz 2021. mogao da se obruši na australijske obale već u prvoj polovini 2021.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button