fbpx
Automobili

2020 Kia Stinger GT Carbon Edition pregled

Kia Stinger GT Carbon Edition sigurno izgleda kao deo, ali da li je sve to sa dodatkom karbonskih vlakana poboljšalo iskustvo za volanom?

Proizvođači automobila vole posebno izdanje. To je prilika da dodate malo blinga ili bacite dodatnu opremu u mešavinu kako biste prebacili više metala. Obično se to dešava kada se određeni model bliži kraju svog života, što proizvođačima automobila postavlja zanimljivu dilemu šta da rade sa preostalim zalihama.

I to je gotovo sigurno slučaj sa Kia Stinger GT Carbon Edition za 2020. godinu. Novi, modernizovani Stinger trebao bi se pojaviti pre kraja godine, pa dodavanje izdašne pomoći od pravih ugljeničnih vlakana i mrvica alkantare iznutra pomažu u održavanju privlačnosti Stingera.

Za ovo uljepšavanje treba platiti premiju, međutim, Carbon Edition traži 64.990 USD plus troškove na putu, oko 4000 USD skuplje od običnog Stinger GT-a, bez ugljenika. Ta cena od oko 65 hiljada dolara čini ga i najskupljim Stingerovim novcem koji možete kupiti, ali za svoj novac dobijate nivo ekskluzivnosti, sa samo 130 GT-a obuvenih u karbonska vlakna koji se probijaju dole. Na kraju, Kia Australia je računala da im je preostala „šačica“. Brzo uđite.

Čini se da je Stinger pomalo jednorog, naglašavajući koliko je nekada moćna velika limuzina postala nepopularna. Što je šteta, jer je Kia Stinger GT, bez obzira na to da li je ukrašena ugljeničnim vlaknima ili ne, sportska limuzina koja puca.

Pogledajmo šta Stinger GT Carbon Edition čini karbonskim izdanjem. Naravno, to je u imenu, uz obilne porcije pravih ugljeničnih vlakana.

Postoji predvidljiva priroda kako GT lovci padaju i beže, uz prigušeno, ali i dalje očigledno besno režanje. Pitajte prerano, a zadnji deo ponekad želi da se oslobodi. Ali zahvaljujući dadiljama za kontrolu vuče, Stinger GT ostaje okrenut na pravi put, a vaša desna noga postaje malo opreznija.

Krstarenje gradom ističe nekoliko stvari, ne manje od svega, prirodu tog 3.3-litarskog V6 bez napora. Tih je, moćan i potpuno linearan u isporuci. Ne postoji zaostajanje ili oklevanje sa mrtve tačke, samo lagano kretanje ulicama vašeg grada. Neki performansni automobili previše su za svakodnevnu melju od 50km / h. Ovo nije jedan od njih, ostajući opušten i neometan, ali sa znanjem da bi mogao da krene u akciju kada ga pitaju.

Žustra vožnja naglašava koliko zabava može biti Stinger GT. Sa režimom vožnje podešenim na Sport, velika limuzina sa pogonom na zadnje točkove ponaša se predvidljivo i sa određenom namerom. Zaprepašćene gume Michelin Pilot Sport 4 (225 / 40ZR19 sprijeda i 255 / 35ZR19 straga) pružaju dosta prijanjanja, ulivajući povjerenje u sposobnost GT-a da s određenom namjerom gura krivine.

Naša jedina zamerka ostaje kod osmostepenog automatskog menjača, koji nije toliko nestrpljiv da se drži zupčanika kao što možda mislite, posebno u ručnom režimu dok koristite menjače vesla postavljenih na volan. Postoji tendencija da automat nadjača vaše želje, prebacujući se gore ili dole kada to smatra potrebnim, a ne kada želite. Međutim, ostavite ga uključenog i bez gužve, a menjač nudi oštre i brze promene u – uglavnom – pravom trenutku.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button