fbpx
Automobili

2021 Toiota LandCruiser Prado Kakadu dugoročni pregled: Uvod

Vreme za priznanje: Nikada nisam razumeo privlačnost Toiote LandCruiser Prado.

Na osnovu samo prodajnih podataka kompanije Prado, znao sam da mora da postoji nešto što mi nedostaje, ali jednačina mi se nikada nije sasvim zbrojila. Ako želite sposoban pogon na sva četiri točka, nabavite Toiotin ‘pravi’ LandCruiser-zašto bi neko želeo manjeg brata sa HiLuk pogonskim sklopom?

Ali, kao neko ko svake nedelje provodi puno vremena na autoputu, kao i udarajući u žbun između pandemije, ovaj Toiota LandCruiser Prado Kakadu iz 2021. godine počinje da ima smisla.

Kad ne radim te stvari, kao i svi drugi, obično se vozim do lokalnog supermarketa u svom predgrađu ili se borim na gradskim parkiralištima tokom nedelje. Stoga odmah priznajem da bi moglo imati neke prednosti imati manji LandCruiser. Bar na papiru.

Kakadu se nalazi na vrhu porodičnog stabla Prado po ceni od 87.807 dolara pre troškova na putu. Ali morate to zaista želeti, jer je Kakadu više od 10.000 dolara u odnosu na već dobro opremljen Prado VKS.

Za dodatni novac dobijate električni krovni otvor, električna sklopiva sedišta u trećem redu, drugi red na krovu postavljen medijski ekran sa bežičnim slušalicama i Toiotin KDSS (sistem kinetičkog dinamičkog vešanja) sa opcijom Multi-Terrain Select.

Ovaj automobil je James Vard testirao u martu 2021. godine, i iako je smatrao da je dodatni novac teško opravdati u odnosu na Prado VKS, pretpostavljam da će većina kupaca na njega gledati kao nagodbu u poređenju sa odlazećom LandCruiser 200 serijom.

A to će posebno važiti za one koji razmišljaju o nadolazećoj seriji 300, s obzirom da će novi model poskupiti u odnosu na odlazećih 200. Možda će se osećati prelazak na Pradov četvorocilindrični motor sa turbo-dizel V6 u seriji 300 ukusnije sa džeparom.

Godine 2021. Prado je dobio novu melodiju motora od Toiotinih inženjera, koja isporučuje 150 kV snage i 500 Nm obrtnog momenta iz svog 2,8-litarskog turbo-dizel motora. Proizvođač automobila tvrdi 7,9 litara goriva na 100 km kombinovane vožnje, pa ćemo videti kako se to slaže sa našim iskustvom.

Šestostepeni automatski pretvarač obrtnog momenta isporučuje snagu stalnom sistemu pogona na sva četiri točka preko Torsenovog diferencijala sa ograničenim proklizavanjem na zadnjoj osovini-nudeći veći nivo prijanjanja u svim uslovima. Zaključavanje zadnjih i središnjih diferencijala i prenos niskog dometa pružaju odgovarajuće terenske sposobnosti, posebno kada se slažu sa KDSS i Multi-Terrain Select.

KDSS sistem postoji već neko vreme, u osnovi odvajajući njihale od točkova, omogućavajući veću artikulaciju na ozbiljnim stazama koje bi uplašile većinu SUV -ova na tržištu.

Dok naš Peacock Black Prado još uvek ima 18-inčne alu felne, Toiota je od tada ažurirala Kakadu da bi dobila veće 19-inčne ‘prestižne’ alu felne.

Ali uprkos visokotehnološkom off-road sistemu oslanjanja i luksuznim terminima, nema sumnje da je ovo prilično star automobil. Približava se 12. rođendan u Australiji, uveli smo Prado u dugoročnu flotu Drive-a da vidimo može li se i dalje održati na prepunom tržištu pogona na sva četiri točka ili je iznad brda.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button