fbpx
Automobili

2021. Ford Mustang Mach 1 pregled lansiranja

Kada je reč o Ford Mustang Mach 1 iz 2021. godine, možete čuti urlike iz predgrađa. I to su samo vlasnici.

U slučaju da ste ga propustili, zbog ovog automobila se negodovalo na društvenim mrežama. U zavisnosti od teme koju ste pročitali, lokalni kupci Ford Mustang Mach 1 propustili su gomilu obećanih karakteristika ili su gomila korisnika. Kao i kod mnogih dilema, istina je negde u sredini.

Vlasnici Ford Mustang Mach 1 bili su u pravu što su se uznemirili zbog nedostajućih karakteristika – a Ford je pogrešio, što je brzo i priznao – ali nikakvo trolovanje, pretnje sudskim postupkom ili lupanje pesnicama o šaltere usluga neće promeniti ništa.

U promotivnom materijalu uoči lokalnog izdanja, Ford Australija je nehotice kao standard nenavedene neke karakteristike koje u stvari nisu bile dostupne na Mach 1 – čak ni u SAD – poput radarskog tempomata i zadnjih senzora za parkiranje (zbog jedinstvenih dizajn branika).

Ford Australia je takođe u početku pogrešno naveo važan deo hardvera visokih performansi – diferencijal ograničenog proklizavanja „Torsen“ spreman za kolosek.

Međutim, sa ovom komponentom bili su dostupni samo primeri koji se prodaju u SAD-u. Izdanja Ford Mustang Mach 1 napravljena za države sa desnim volanom nisu dobila ovu opciju, jer je kompanija utvrdila da je diferencijal Torsen previše agresivan za upotrebu na putevima na tim tržištima, uključujući Australiju.

Na nesreću Forda iz Australije, istakao je činjenicu da su promotivni materijal za Mach 1 sastavili potiskivači papira, a ne entuzijasti.

Nadam se da su javna vezivanja do sada prestala. Na kraju, osoba ili osobe koje su pogrešile su nečija ćerka, devojka, supruga ili majka, ili sin, dečko, muž ili otac.

Rečeno nam je da su uključena osoba i / ili odeljenje sada potpuno svesni težine greške i da nisu izgubili posao. A Ford Australia kaže da je u budućnosti smislio bolji način unakrsne provere podataka. Naročito na automobilima koje kupuju entuzijasti.

Da bi to postigao, Ford Australija ponudio je besplatno servisiranje tokom tri godine i svakodnevno iskustvo na stazi za svih 700 kupaca Mustang Mach 1. Ako svi prihvate ponudu, Ford će koštati hladnih milion dolara prema našim procenama.

Kao i kod prethodnih ograničenih izdanja Ford Mustanga, Mach 1 je dizajniran da uspori klizanje prodaje tipično za performansne coupe-ove i mišićare pred kraj njihovog trenutnog ciklusa modela. Mustang sadašnje generacije sada ima šest godina, a novi mora da je iza ugla.

Nakon početne pompe, potražnja za Ford Mustangom uglavnom je padala. Ali posebna izdanja poput Mach 1 daju povremeni podsticaj prodaji.

Za neupućene, Mach 1 slotovi između redovnog Ford Mustanga GT – čija se verzija prodaje u Australiji od kraja 2015. – i izdanja Shelbi GT350 ekskluzivnog za SAD. Kada Australija nije dobila Shelbi GT350 ili kasniji Superhill Shelbi GT500, lokalni navijači su plakali.

Tako da Ford Australija od tada pokušava da odgovori na poziv entuzijasta, verzijama Mustanga koje ispunjavaju naše stroge zakone o buci i emisijama.

Ford Mustang Mach 1 je lakše mogao da donese australijske propise jer je sastavljen od niza delova iz ranijeg izdanja Bullitt, a ima i druge komponente za teške terene razvijene za automobile Shelbi koji ne prave buku, kao što je npr. dodatni hladnjaci i revidirane komponente vešanja.

Upozorenje o spojleru: pretpostavljamo da je to još uvek stvar, ali pre nego što neko zaplače ili kupi Cavoodle, molimo vas da nas saslušate.

Suprotno naivcima, Mach 1 nije samo Mustang GT sa prugama. Takođe dolazi sa jedinstvenim točkovima, jedinstvenom rešetkom i novim prednjim odbojnikom, sa funkcionalnim kanalima za hlađenje prednjih kočnica. Ali promene su više od duboke kože.

Svih 700 primeraka Ford Mustang Mach 1 iz 2021. godine dolazi sa mnoštvom drugih delova visokih performansi, kao što su spoljni hladnjak za mehanički diferencijal sa ograničenim klizanjem, spoljni hladnjak za šestostepeni ručni menjač ili 10-stepeni automatski menjač , i dodatni hladnjak za motorno ulje.

Prva brzina istrčava približno istom brzinom u oba šestostepena priručnika (86km / h), ali druga brzina u Mach 1 je korisnija (dostiže 125km / h, a ne 132km / h u Mustang GT-u, koji je dug dodir), dok treća brzina vozi 173km / h, a ne 196km / h.

To znači da će na dan staze Mach 1 provesti više vremena u srcu pojasa snage motora u drugoj i trećoj brzini.

Odnos 1: 1 u Mach 1 je peta brzina (umesto četvrta brzina u standardnom Mustang GT-u), pa su odnosi između prve i četvrte bliži u Mach 1, što olakšava pronalaženje optimalne brzine u kombinaciji uslovi koloseka. (Tokom testa staze na uskom kursu koristili smo samo drugi i treći stepen prenosa, takva je bila elastičnost isporuke snage motora).

NA PUTU

U pokušaju da se pozabavi zabrinutošću da australijski Mustang Mach 1 ne može da podnese toplotu, Ford je izbacio pola tuceta automobila i stavio ih na trkalište. U ovom slučaju, Sidnei Motorsport Park kod sidnejskog Istočnog potoka.

Oslobođeni smo uskog, skraćenog kursa na jugoistočnom uglu staze koji se obično koristi za dane staza za autoklubove. Nije krug koji bih izabrao da demonstriram snage Macha 1 – s obzirom na uske i zavojite delove preko zadnjeg dela – ali pokazalo se da su performanse automobila dobrodošlo iznenađenje.

Ford Mustang Mach 1 osećao se spretnije nego što je to trebalo automobilu od 1800 kg i upravljao je nivoom preciznosti kakav ranije nisam doživeo u Mustangu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button