fbpx
Uncategorized

Video pregled Volksvagen Polo GTI 2022

2022 VOLKSVAGEN POLO GTI
Ne mogu svi proizvođači da polažu pravo na stvaranje potpuno novog tipa automobila. Ipak, Volksvagen je verovatno bio jedan od prvih koji je razvio hot heč. Iako je priča možda počela sa Golfom GTI, duh se prenosi sa još pristupačnijim alternativama kao što je Volksvagen Polo GTI iz 2022.

Koliko košta Volksvagen Polo GTI u Australiji?
Volksvagen Polo GTI je bio oslonac u Folksvagen-ovoj lokalnoj liniji već nekoliko godina, a brend je upravo udahnuo novi život modelu kao deo osvežavanja Polo asortimana ranije 2022.

To je impresivno s obzirom da su neki rivali kao što je Ford Fiesta ST u potpunosti napustili tržište. Međutim, faktor pristupačnosti je pretrpeo udarac – ovaj automobil je skoro 6000 dolara skuplji od svog prethodnika.

Po ceni od 38.750 dolara pre troškova na putu, Polo GTI sada hvata za petama veće, moćnije alternative kao što je Hiundai i30 N.

Fajslift je doneo promene uključujući restilizovani prednji branik sa integrisanom svetlosnom trakom pune širine, šira zadnja svetla i novi dizajn točkova – GTI dobija 18-inčne legure kao standard sa Continental ContiSportContact gumama.

Unutar kabine, Polo GTI sada ima digitalnu instrument tablu od 10,25 inča, koja spaja predmete kao što su sportska sedišta od tartan tkanine, sportski volan, alu pedale, bežično ogledalo za pametne telefone i birač režima vožnje.

Preneti je isti 2,0-litarski turbo motor sa četiri cilindra kao i njegov prethodnik, a daje identičnih 147kV/320Nm na prednje točkove. Prethodnik ovog automobila nije nudio izbor ručnog menjača, a ovaj automobil se ne razlikuje. To je samo šestostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom.

Možete izabrati GTI sa paketom zvuka i tehnologije od 1500 dolara koji donosi veći ekran osetljiv na dodir od 9,2 inča sa satelitskom navigacijom, plus Beats zvučni sistem sa šest zvučnika. Ovaj ima taj paket.

Koliko prostora ima Volksvagen Polo GTI unutra?
Uskačući u kabinu, i dalje je očigledno lagani hečbek. Doduše, visok sam 195 cm, ali nema mnogo prostora za kretanje, a osećate se kao da sedite rame uz rame sa suvozačem na prednjem sedištu.

Isto tako, sedišta su veoma udobna i pružaju podršku, sa dobrim osloncem i uzvišenim položajem za vožnju. Sedišta nisu tako čvrsta kao nešto poput Recaro jedinica Fieste ST, ali imaju tendenciju da urade dovoljno da vas zadrže u nizu brzih skretanja.

Prostor za skladištenje nije vrhunac, ali dobijate bežični punjač za telefon, par držača za čaše i malu kantu za smeće na centralnoj konzoli.

Materijali koji se koriste u celoj kabini su pristojni, posebno na svim dodirnim tačkama. Ono gde iskustvo počinje da kvari je na područjima kao što su plastične kartice na vratima. Deo centralne konzole, opet, je tvrda oblikovana plastika.

U drugom redu, nema previše razloga da se uzbuđujete u pogledu pogodnosti, ali to je funkcionalan prostor i dovoljno je udoban (pod uslovom da niste previsoki). Porastao je po veličini svom Golfu većem bratu, između generacija, ali veći putnici će želeti da zovu sačmaricu na prednjem sedištu.

Ima dva USB-C porta u sredini, ali nema ventilacionih otvora. Takođe ima dva džepa za karte i džepove na vratima dovoljno velike za flašu vode. Pritisnete veliki, novi VV logo da biste pristupili prtljažniku od 305L. Ispod poda prtljažnika nalazi se rezervni točak koji štedi prostor, spreman u slučaju da probušite gumu.

Da li Volksvagen Polo GTI ima Apple CarPlai?
Infotainment sistem je super jednostavan za korišćenje i nije nimalo zastrašujući. Moglo bi biti više dugmadi za prečice za prebacivanje na različite funkcije, ali je ipak dovoljno lako kretati se. Koristio sam bežični Apple CarPlai cele nedelje u ovom automobilu, koji je bio dobar bez ispadanja.

Unutar instrument table, možete da konfigurišete ekran da prikazuje stvari kao što je prikaz mape preko celog ekrana ili možete da promenite način na koji automobil prikazuje informacije kao što su brzina motora ili podaci o potrošnji goriva.

Na desnoj strani menjača nalazi se niz dugmadi za automatsko parkiranje, onemogućavanje parking senzora, onemogućavanje start/stop i birač načina vožnje.

Koju bezbednosnu tehnologiju poseduje Volksvagen Polo GTI?
Polo GTI ima koristi od Volksvagenovog IK.Drive bezbednosnog paketa, koji uključuje autonomno kočenje u slučaju nužde, prilagodljivi tempomat (sa Travel Assist), detekciju umora vozača, upozorenje o napuštanju trake, pomoć pri parkiranju, upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi i kameru za vožnju unazad – zajedno sa spoljnim retrovizorima koji se naginju kako bi sprečili poljupce na ivičnjacima.

Koristeći ovu tehnologiju tokom jednonedeljnog testa, Polo-ovi bezbednosni sistemi su radili sa mnom, kao vozačem, umesto da me nerviraju.

Koliko košta održavanje Volksvagen Polo GTI?
Kao i kod svih VV vozila, Polo GTI će napustiti salon sa petogodišnjom/neograničenom garancijom na kilometražu. Takođe dolazi sa besplatnom godinom pomoći na putu.

Što se tiče servisiranja, Polo GTI košta 2750 dolara tokom pet godina (što uključuje besplatan prvi servis). Tokom tri godine, automobil će koštati 1400 dolara. Ove navedene cene su deo Folksvagenovog plana nege, koji kupcima Pola uštedi 765 dolara i 158 dolara, respektivno, preko cene koja se plaća dok idete.

VV Polo GTI će koštati 1014,62 dolara godišnje za osiguranje na osnovu uporedne ponude za 35-godišnjeg muškarca vozača koji živi u Četsvudu, Novi Južni Južni Jugoistok. Procene osiguranja mogu da variraju u zavisnosti od vaše lokacije, istorije vožnje i ličnih okolnosti.

Kako vozi Volksvagen Polo GTI?
Sa relativno blagim izlaznim snagama od 147 kV/320 Nm na papiru, ovaj Polo GTI se definitivno oseća više od zbira njegovih delova, iz sedišta pantalona.

Podržan grubim izduvnim gasom koji zvuči mesnato, motor Polo GTI-a brzo prikuplja obrtni moment pri niskim obrtajima i snažno vuče do crvene linije. Iskustvo promene na vrhu je izuzetno brzo, kao što smo i očekivali od Volksvagenovog DSG-a.

Međutim, to nije najglatkiji menjač u saobraćaju ili po gradu. Primetan je shunt pri uključivanju i isključivanju gasa u nižim brzinama, što može da nervira putnike u vozilu.

Sa pozitivne strane, ne pokazuje one znakove DSG oklevanja i vraćanja, što je odlično.

Postoji niz režima vožnje koje možete izabrati, ali VV nije poludeo – postoje samo četiri, uključujući jedan Individualni režim. Sport izoštrava upravljanje, odziv gasa i vešanje, dok automatski menjač takođe duže zadržava odnose.

Kvalitet vožnje je stabilan, čak i ako niste u režimu Sport, gde osećate da se svi udari sa puta prenose u kabinu. Ali, to nije u meri u kojoj je neprijatno i nema isti osećaj tvrdoće kao u drugim vrućim otvorima.

Upravljač je takođe čvrst i težak u sportskom režimu, što čini zaobljene krivine preciznim i prijatnim. Za tako ‘pogo-ei’ visoko i usko telo koje Polo ima, ostaje izuzetno ravno kada naglo promeni smer.

Iskreno je zabavno prepirati se oko niza uglova. Njegova mala težina i prijatno upravljanje čine ga veoma zabavnim na mirnom putu, i bio bih iznenađen da vam nije nasmejao lice. Čak me i sama skromna nota izduvnih gasova nasmeje!

Osećaj kočnice je težak, što je dosadno u svakodnevnoj vožnji. Zaista morate biti nežni sa svojim unosima pedala da biste osigurali nesmetano iskustvo vožnje. Voleo bih da je pedala kočnice malo progresivnija u tome koliko je čvrsto stegnuta na čeljusti. Ipak, oni privlače automobil sa impresivnom sposobnošću.

Promena između sportske vožnje i svakodnevne udobnosti je impresivna za takav automobil osnovnog nivoa.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button