fbpx
Uncategorized

2023 Audi RS6, RS7 Performanse otkrivene

Izdanja Audi RS6 Avant i RS7 Sportback Performance za 2023. su otkrivena – i mogla bi doći u Australiju sledeće godine.

Zasnovane na najnovijem RS6 Avant karavanu i RS7 Sportback ‘limuzini’ lansiranim pre tri godine, Audijeve nove Performance varijante dodaju snagu i obrtni moment, smanjuju težinu, tvrde da poboljšavaju rukovanje i uvode nove karakteristike dizajna.

Snaga dolazi od 4,0-litarskog V8 motora sa dvostrukim turbo punjačem standardnih automobila, koji sada razvija 463 kV i 850 Nm – do 22 kV/50 Nm, zahvaljujući većim turbopunjačima sa povećanim pritiskom prednapona (2,4 do 2,6 bara).

Audi tvrdi da ubrzanje od 0-100 km/h iznosi 3,4 sekunde za oba automobila – poboljšanja od 0,2 sekunde. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 280 km/h, mada RS Dinamic Package Plus može da poveća ovu brzinu na 305 km/h, nepromenjeno u odnosu na standardne RS6 i RS7.

Oba automobila zadržavaju osmostepeni automatski menjač i stalni pogon na sva četiri točka – iako postoji novi, lakši i manji samoblokirajući centralni diferencijal, za koji Audi kaže da čini „manje nedovoljno upravljanje na granicama upravljanja“.

Menjač je ponovo podešen za „brže vreme menjanja i primetno povećan razmak između različitih režima vožnje“, prema Audiju.

Manje je izolacije između motora, unutrašnjosti i zadnjeg dela automobila kako bi se omogućilo više buke izduvnih gasova u kabinu – i smanjilo se za 8 kg težine automobila (na 2090 kg bez opterećenja za RS6 ili 2065 kg za RS7).

Aluminijumski točkovi od 21 inča sa gumama 275/35 su standardni, ali kupci mogu da se odluče za 22-inčne ‘lagane’ kovane točkove, za koje se kaže da poboljšavaju hlađenje kočnica i štede svaki od 5 kg neopružene težine (za ukupno 20 kg) u poređenju sa 22-inčni točkovi na standardnim RS6 i RS7.

Dostupni u sjajnoj metalik crnoj, mat sivoj, mat crnoj ili mat neodimijum zlatnoj boji, svetliji točkovi su umotani u nove gume 285/30 Continental SportContact 7, za koje se kaže da „pružaju stalno bolje prianjanje i na suvim i na mokrim putevima“.

Audi tvrdi da je put kočenja od 100 km/h do nule smanjen za dva metra, uz opcionu opciju novih točkova i guma.

Režimi vožnje su revidirani za Performance izdanja; funkcija iskorišćavanja (koja isključuje motor pod malim opterećenjem u pokretu) je sada aktivna samo u režimu Efikasnosti, dok je S režim ponovo podešen za “strože promene opterećenja”.

RS Dinamic Package – obično opcioni za standardne RS6 i RS7 – standardan je za Performance izdanja, sa limitatorom maksimalne brzine od 280 km/h (nasuprot 250 km/h kao standard), upravljanjem na zadnjim točkovima i sportskim zadnjim diferencijalom.

Opciono je RS Dinamic Package Plus – koji se deli sa standardnim automobilima – koji povećava maksimalnu brzinu na 305 km/h, i dodaje 440 mm prednje i 370 mm ugljenično-keramičke kočione diskove, koji teže 34 kg manje od standardnih čeličnih kočnica, i dostupni su sa sivim, crvenim ili plavim čeljustima.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button