fbpx
Uncategorized

Pregled vlasnika Volksvagen Amarok PanAmericana 2023

Četvrtak je uveče, a ja sam u dubokoj kontemplaciji na ivici pustinje Simpson. Moja petočlana porodica je prisustvovala Velikom crvenom bašu, zapadno od Birdsvila. Ali sa završenim događajem i početkom sledećeg jutra, bili smo suočeni sa logističkim izazovom da nekako prevezemo karavan od tri tone i pet odraslih osoba nazad u Sidnej… bez vozila! Dozvolite mi da vas vratim na sam početak.

Uoči Big Red Bash-a, pažljivo sam pripremao naš Ranger Vildtrak iz 2013. za zadatak koji je pred nama. Rendžer je bio servisiran i negovan kao konj koji je osvojio Kup Melburna. ScanGauge 3 je bio uključen kao trešnja na vrhu, i konačno smo bili spremni za rad. Naša ute je bila naizgled otporna na metke i potpuno spremna za svoju misiju u Simpsonu.

Ili smo bar tako mislili.

Otprilike 200 km zapadno od Vindore, iznenadni skok temperature i neki bezbožni zvuci naterali su me da je negujem pored puta. Nakon što sam otvorio haubu, moji najgori strahovi su se potvrdili. Ulje je bilo svuda, a motor je pijan plesao s jedne na drugu stranu na način na koji nijedan motor ne bi trebao.

Došli smo do Baša zahvaljujući kombinaciji dobre stare australijanske velikodušnosti, ali dolazi čas kada smo morali da shvatimo kako se porodica i karavan vraćaju kući.

Uz izbor drugih mogućih rešenja koje su predložili naši prijatelji, moja supruga je iznela ideju o ćaskanju sa sponzorima događaja, Folksvagenom. Sa 12 novih Amaroka na licu mesta, možda bi mi mogli unajmiti jednog?

Skraćujući priču i pauzu preko noći u iščekivanju odgovora, Volksvagen Australia je priskočio u pomoć i pozajmio mi novi Amarok PanAmericana, potpuno prekrivenu od glave do pete u Birdsvilskom blatu. Savršen!

Amarok je bez napora vukao težinu kombija zahvaljujući svom 3,0-litarskom dizel V6 motoru od 184 kV/600 Nm. Režimi vožnje su omogućili da se optimizuje za vuču veoma lako, a vučenje/povlačenje je očigledan izbor. Vuča/izvlačenje stavlja Amarok u automatski 4k4 raspored, isporučujući snagu pogonu tamo gde smatra da je najpotrebniji. Možete čak i gledati kako se sve ovo odvija na podesivom LED displeju drajvera sa ekranom za distribuciju energije.

A ugrađeno elektronsko kočenje je dodalo taj udoban nivo bezbednosti. Čak ni u Birdsvilu još nisam i bio sam impresioniran. Tehnika unutar ove zveri bila je vredna hipe, a ja govorim o stvarnoj, korisnoj tehnologiji. Nije beskorisno smeće da vam skrene pažnju bez dobrog razloga.

Tokom našeg putovanja kući, naišli smo na kamp preko stenovite brane, praćenog dubokim rečnim peskom i gore na obalu reke. Bacajući Amarok u niski domet, on je sa lakoćom vukao sebe i karavan preko prepreka. Najimpresivniji.

Preko hiljada kilometara zemljanih i zapečaćenih puteva, vožnja do kuće je bila uglavnom neupadljiva. Kada imate oružje kao što je Amarok na raspolaganju, praktično ništa neće predstavljati problem. Sve što sam bacio na to je bilo ‘lako’.

Povremeno sam se zatekao kako se borim sa upravljanjem na zatvorenim putevima uz malo ljuljanja prikolice. Tehnologija vozila bi to prepoznala i graciozno usporila kako bi sve stavila pod kontrolu. Ovo se nikada nije desilo na zemlji, ali tek kada smo otkačili karavan, konačno sam otkrio zašto.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button