fbpx
Uncategorized

Pregled BMV KSM 2023: prva vožnja u Australiji

2023 BMV KSM
Čini se gotovo apsurdnim da BMV KSM postoji kao M automobil. Kao tek drugi samostalni M model, iza originalnog M1 iz 1978. godine, KSM ima neke prilično velike čizme koje treba popuniti.

Originalni M1 je danas poštovan, njegov dizajn Giorgetto Giugiaro-a je očaravajući danas kao što je nesumnjivo bio 1978. godine kada je lansiran. Ali, uz svo dužno poštovanje, niko ne gleda u KSM i misli, „to je lepota“.

I to je delimično zbog dizajna, BMV želi da da izjavu sa KSM, smelom, grubom izjavom u licu.

Šef globalnog BVM M M Frank van Meel rekao je za Drive da KSM postoji jer BMV smatra da nema rivala nedavnom nizu super SUV-ova, uključujući Lamborghini Urus, Bentlei Bentaiga i Aston Martin DBKS.

Ovo je, dakle, M-ov stav o formuli, plug-in hibridnom behemotu sa V8 koji može da ubrza od 0-100 km/h za 4,3 sekunde, može da vozi 82-88 km (VLTP protokoli testiranja) na čistoj električnoj energiji i, prema BMV-u, dati „izjavu o ekskluzivnosti, prisustvu i performansama“.

Svakako ima „prisustvo“, njegov ugao i tup izgled u kombinaciji sa njegovim gornjim velikim SUV dimenzijama koje je teško propustiti na putu, a još teže ignorisati kada punite retrovizore.

Što se tiče „ekskluzivnosti“, zahvaljujući ceni od 302.200 dolara (pre troškova na putu), ekskluzivnost KSM-a je zagarantovana, svakako ovde u Australiji.

A „performanse“? 4,4-litarski tvin-turbo V8 sa električnim motorom koji pokreće litijum-jonska baterija od 27,5 kVh je dobro mesto za početak. Ukupna snaga dostiže impresivnih 480 kV i 800 Nm.

Za one koji žele još više Ks sa svojim KSM-om, BMV KSM Label Red koji će uskoro stići ne samo da pojačava sjaj unutra, već i dodaje 70kV i 200Nm za zapanjujućih ukupno 550kV i 1000Nm. Međutim, moraćete da sačekate još tvrđi KSM. Trebalo bi u Australiji kasnije ove godine.

Koliko košta BMV KSM u Australiji?
BMV KSM nije za one sa slabim srcem ili za one sa slabim novčanikom. Sa početnom cenom od 302.200 dolara plus troškovi na putu, KSM sa praskom ulazi u stratosferu super SUV-ova.

Ipak, potkopava svoje navedene rivale i to poštenim udarcem u nekim slučajevima. Lamborghini Urus počinje stvari u Australiji sa cenom od 409.744 dolara, dok Aston Martin DBKS košta 356.512 dolara. Bentlei Bentaiga se, u međuvremenu, ne izvinjava zbog svoje ulazne tačke od 378.600 dolara. To čini BMV KSM relativno jeftinom u ovom razređenom vazduhu super SUV-ova.

I dobijate mnogo retkog vazduha za svoj novac.

Lista standardne opreme je skoro preduga za rukovanje, ali osnove uključuju 22-inčne legure (sa opcijom 23s za dodatnu privlačnost ivičnjaka), 14,3-inčni zakrivljeni ekran osetljiv na dodir za info-zabavu sa bežičnim Apple CarPlai-om i Android Auto-om, satelitsku navigaciju, četiri -zonsku kontrolu klime, ambijentalno unutrašnje osvetljenje, head-up displej kao i 12,3-inčni digitalni instrument tablu, vrhunski Bovers i Vilkins sistem surround zvuka, grejana sedišta, naslone za ruke i volan, kao i grejane i hlađene držače za čaše. front.

Postoji aktivan ‘M’ diferencijal, prilagodljivo M vešanje, mnoštvo M kDrive režima uključujući 4VD, 4VD Sand i 4VD Sport, M Compound kočnice, kao i redovni režimi vožnje – hibridni, električni ili eControl (samo sa unutrašnjim sagorevanjem radi uštede i sakupljaju elektrone).

Spolja su standardne linije zlatne senke koje krase okvire prozora i rešetka koja se nalazi na licu. Oni svakako dodaju element stila koji je u vašem licu koji pomaže da se KSM razlikuje od običnih BMV SUV-ova u asortimanu. U predstojećem Label Red KSM (da, Label Red, ne očiglednijem Red Labelu), ti elementi će, ne iznenađuje, biti crveni.

Kompletan paket aktivne bezbednosti je uključen u KSM, o čemu ćemo detaljnije govoriti kasnije.

Za kompletan pregled karakteristika i opreme, kliknite ovde, imajući na umu da je BMV podigao cene od kada je prvi put najavio model za Australiju.

Koliko prostora BMV KSM ima unutra?
BMV M se nije izvinio zbog unutrašnjeg tretmana u KSM, koji je istovremeno raskošan i pomalo nervozan. Kabine od meke i gipke kože obrubljuju kabinu, dopunjene slojevima kože na komandi i vratima.

BMV kaže da ovaj tretman osigurava da je svaki KSM jedinstven, da nema dva automobila koji dele isti uzorak kože. Vidimo kako bi to moglo da se dopadne nekim kupcima.

Sedišta su podržavajuća i udobna, podesiva na bezbroj načina i nude i grejanje i hlađenje. M volan je poznat svakome ko je sedeo u M automobilu, i prijatno je da je ostao okrugao, BMV dugo izbegava trend za freze sa ravnim dnom.

Sedenje na sedištu vozača pruža zapovedan pogled na tu dugačku i tupu haubu. Oseća se ohrabrujuće i oseća se veliko. Što, naravno, i jeste.

Iznad glave, BMV-ova prizmana obloga nudi taktilnost koja se obično ne nalazi iznad glave u kabinama, njeni izvajani oblici mole da ih se dodirne. Ambijentalno osvetljenje okružuje naslov, dodajući još jedan element „posebnosti“ unutrašnjosti.

To je u drugom redu gde stvari postaju zanimljive. Striktno petosed (ne postoji KSM sa sedam sedišta), drugi red je mesto za opuštanje i uživanje u udobnosti. Ima hektara prostora u svim ključnim oblastima, što omogućava putnicima u drugom redu da se zakopaju duboko u ta meka, kožna sedišta. Zadnja sedišta se takođe greju, dok individualne kontrole klime obezbeđuju da se temperatura okoline može podesiti prema individualnom ukusu.

Što se tiče prtljažnog kapaciteta, BMV tvrdi 527L, što zvuči mnogo, ali je zapravo manje od manjeg Ks6 M, zbog baterija. Preklapanjem sedišta oslobađa se 1820L prtljažnog kapaciteta.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button