fbpx
Uncategorized

Pregled Porsche Taican Turbo S 2022: Porscheov vodeći električni svemirski brod!

2022 Porsche Taican Turbo S
Porsche Taican Turbo S 2022 je ultimativna izjava nemačkog brenda o tome šta se može uraditi sa električnim performansama u upotrebljivom pakovanju.

Grand-touring limuzina sa petoro vrata i četiri sedišta spaja stilsku upotrebljivost sa zapanjujućim i (ključno) ponovljivim performansama. To je „Porše“ električnih automobila, a istovremeno i električni Porše.

Ali za 351.000 dolara pre opcija i troškova na putu, Turbo S predstavlja proizvod za veoma ekskluzivnu i odabranu grupu vlasnika. To je halo proizvod sa halo cenom, ali kao što smo već razgovarali, možete dobiti mnogo Taican uzbuđenja mnogo nižeg opsega, pa da li je „brzi“ sve što treba da bude?

Koliko košta Porsche Taican Turbo S u Australiji?
Kao i većina drugih automobila, Porsche Taican asortiman je zabeležio rast cena ove godine sa Turbo S koji je porastao za 12.500 dolara (sa 338.500 dolara) na 351.000 dolara pre opcija i troškova na putu.

To ga stavlja za neverovatnih 68.000 dolara iznad sledećeg najskupljeg modela, karavana Taican Turbo Cross Turismo, i više nego dvostruko više od cene Taican-a sa osnovnim pogonom sa zadnjim pogonom od 158.100 dolara.

Dobijate mnogo kompleta za svoju potrošnju, ali ćete i dalje morati da potrošite više da biste dobili ono što želite.

Kao primer, naš Carmine Red (5000 USD) Turbo S sa sjajno crnim (2500 USD) 12-inčnim Mission E Design točkovima, (6470 USD) SportDesign prednjom keceljom i (3370 USD) fiksnim panoramskim krovom već se približava 400 000 USD na putu.

Da, dobijate moćnih 560kV i 1050Nm od dvostrukih elektromotora automobila, tvrdnju od 405km od baterije od 93kVh i mogućnost brzog punjenja od 225kV, zajedno sa obiljem tehnologije, ugljeničnih vlakana i inženjerskih sposobnosti, ali čak iu kontekstu drugih Taican-a modeli Turbo S se čini skupim.Koliko prostora Porsche Taican Turbo S ima unutra?
Pre nego što skočimo u Taican, vredi razgovarati o „skakanju“ unutar Taican-a.

Položaj B-stuba automobila je takav da je za ulazak u sedište vozača potrebno lagano kretanje oko strukturnog elementa karoserije. Iako je ovo u početku neprijatno kada ulazite u auto, to je mala prepreka kada ponovo izlazite.

Ovo ništa ne govori o vašem položaju u vožnji, koji je na veoma sličan način na Poršea odličan, već samo o udobnom ulasku i izlasku iz vašeg nabrijanog i niskog salona. Imajući u vidu malo zreliju iskrivljenost Porscheovog kupca, definitivno je vredno isprobati nekoliko „ulazaka i izlaza“ u izložbenom salonu pre nego što se obavežete.

Kada uđete, raspored kabine Taican-a je impresivan, sa postavkom sa trostrukim ekranom (ekran suvozača je i dalje opcija od 2150 dolara, čak i u Turbo S) koji ovo zaista cementira kao „automobil budućnosti“.Svi pozadinsko osvetljeni haptični paneli deluju kao Kjubrik, posebno kada prvi put uđete, ali staklu i sjaju je potrebno pažljivo pritisnuti, a ne dodirnuti svetlom perom da bi stupili u interakciju, i nakon nekoliko kratkih minuta mesto postaje farma otisaka prstiju.

Ovde, kada se netaknuti furnir naučne fantastike podigne, Taican postaje malo hladniji. Nema nazubljenih brojčanika ili metalnih elemenata koje možete očekivati po ovoj ceni, samo hipermoderna kokpit svemirskog broda.

Ipak, sve je lepo urađeno, kožna gornja kontrolna tabla, kontrastni šavovi i karbonski umetci našeg automobila, sve je veoma dobro konstruisano i kohezivno. Kao što Porsche želi da uradi, sve je ovde prilagodljivo vašem ukusu i budžetu, i iskreno, bolje je da malo povećate brojčanik jer se crno na crnom oseća malo mirno.

Ovaj automobil zaslužuje malo boje i kontrasta, zato budite hrabri sa sopstvenim specifikacijama.

Funkcionalnost skladištenja funkcioniše dobro, sa dva velika držača za čaše u konzoli i policom ispod. Centralna kabina je duboka i korisna, ali postolje za punjenje telefona sa „klipom“ je skoro beskorisno. Zaista morate da zaglavite svoj telefon unutra ako imate bilo kakvu masku na njemu, pa mi je bilo lakše da pokrenem USB kabl i to uradim na starinski način.

Prostor za prednje putnike je razuman (kada prođete pored tog B stuba), ali nije prostran za duge noge pozadi. Smatrajte ovo zgnječenim električnim Macan-om, a ne tihom Panamerom u smislu veličine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button