fbpx
Automobili

Pregled otvora Kia Cerato GT 2022

2022 Kia Cerato GT
Kia Cerato GT je jedan od retkih toplih modela na tržištu koji zapravo podržava svoj sportski izgled i pozicioniranje odgovarajućim nivoom performansi. Dok su rivali kao što su Hiundai i30 N Line i Toiota Corolla ZR Hibrid svi prikazani, ne ide, Kia dodaje suptilne performanse za sportsko iskustvo vožnje. Ali ovo takođe dokazuje njegov pad, kao što ćete saznati u ovom pregledu.

Koliko košta Kia Cerato GT u Australiji?
Protiv cene od 35.790 dolara, Kia nudi cenu od 37.990 dolara za Kia Cerato GT hečbek. Trenutno ne možete da pravite i naručite automobil preko veb lokacije proizvođača, sa jedinom dostupnošću u Kijinom odeljku „Ponude“.

To se može porediti sa rivalima kao što su 31.690 USD (plus troškovi na putu) Hiundai i30 N Line, 39.990 USD (plus ORC) Volksvagen Golf R-Line i 34.695 USD (plus ORC) Toiota Corolla ZR Hibrid.

Kia Cerato ide u korak sa godinama ovih pomenutih rivala, budući da je urađen fejslifting sredinom 2021. Kia nije bacila opsežnu listu promena na Cerato, ograničavajući dodatke na suptilno podešena spoljašnja svetla i branike, novi logo i veći 10,25-inčni infotainment ekran.

Zanimljivo je da nema promene u ceni između hatch ili limuzine karoserije, što znači da možete izabrati verziju koja najbolje odgovara vašem životnom stilu – ili čak samo stilu.

Što se tiče Kijine sopstvene linije modela, Cerato se nalazi iznad malih i lakih modela Rio i Picanto, ali ispod većih SUV-ova kao što su Seltos, Sportage i Sorento. Cerato GT je vrhunska specifikacija koja uparuje 1,6-litarski turbo motor sa četiri cilindra sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Cerato GT ima aluminijumske felne od 18 inča sa gumama Michelin Pilot Sport 4, zadnje vešanje sa više karika, crvenim istaknutim delovima, duplim auspuhom, kožnim sportskim sedištima, GT brendiranjem, bežičnim punjenjem pametnog telefona, JBL zvučnim sistemom sa osam zvučnika, i električno podesivo vozačko sedište.

Zvuči kao zanimljiv dogovor na papiru, pa kako ide u stvarnom svetu?

Koliko prostora Kia Cerato GT ima unutra?
Unutar kabine ćete naći suptilno redizajnirane delove i delove, mada bi vam bilo teško da uočite razlike u poređenju sa ranijim Ceratosima, osim uvećanog ekrana za informacije i zabavu.

Unutrašnjost se dobro predstavlja na početku – sedišta dobro stoje i udobna su, dok su uklapanje i završna obrada na nivou. Međutim, postoji mnoštvo tvrde plastike, koja je mogla koristiti mekši sloj na vrhu da oživi prostor. Posebne smetnje su područja ispod instrument table i oko tunela za prenos.

U prednjem redu ima dobrog prostora za organizovanje lepog položaja za vožnju i sve komande ergonomski stoje pri ruci, plus imate dobre opcije za skladištenje u kockama ispred mjenjača, par držača za čaše, proreze na konzoli i bežični polica za punjač telefona. Kartice za vrata su takođe zgodne veličine za velike boce, iako nisu obložene filcom ili bilo čim.

Stvari se pogoršavaju kada se nađete u drugom redu, a hečbek, nažalost, utiče na putnički prostor i nivo udobnosti – bolje je da kupite limuzinu ako imate putnike na umu.

Da li Kia Cerato GT ima Apple CarPlai?
Novo u obnovljenom Kia Cerato GT je 10,25-inčni široki infotainment ekran koji uključuje softver novog dizajna. Ne samo da je to širi, detaljniji prikaz nego ranije, već i ekrani i navigacione mape izgledaju mnogo lepše.

Promena između sistema menija je prilično laka zahvaljujući nizu prečica na dnu ekrana, mada bi bilo mnogo jednostavnije da postoji fizička prečica za dugme za početak koja bi vas mogla brzo vratiti u glavni meni. Telefonija je takođe primetan propust koji ne daje prečicu.

Apple CarPlai i Android Auto preslikavanje pametnih telefona je dostupno ako više volite da koristite te sisteme, a u ponudi su i Bluetooth audio streaming i digitalni radio. Međutim, povezivanje sa matičnim infotainment sistemom putem Bluetooth-a je jednostavno i sadrži sve funkcije koje bi vam mogle zatrebati.

Mali multifunkcionalni displej smešten je između brzinomera i brojača obrtaja i prikazuje informacije kao što su digitalni brzinomer, podaci o potrošnji goriva i monitor pažnje vozača.

Cerato GT je opremljen kamerom za vožnju unazad (sa prednjim i zadnjim senzorima) koja pokazuje pristojnu sliku za procenu kuda idete.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button