fbpx
Uncategorized

Pregled Nissan Navara SL Varrior 2022

2022 Nissan Navara SL Varrior
Sve ubica, bez punila. Ili tako nešto. Nissan Navara Varrior ima početnu SL ocenu, koja sadrži mnogo mehaničkih nadogradnji koje su prvi put viđene na Navari Pro-4Ks Varrior iz Nissanovog partnerstva sa Premcar-om, ali je manje važno za ono što je lepo imati stvari.

Dakle, imate velike gume za sve terene, unapređeno vešanje, šipku i povećan GVM – usklađen sa sedištima od tkanine, gumenim podovima i smanjenom tehnologijom.

To je dašak svežeg vazduha. Kada se sve druge stvari trude da pronađu novi dekor, poboljšanu udobnost i napreduju u tehnologiji, ovaj SL Varrior se oseća kao da se kreće u suprotnom smeru. Da li se to ipak sabira? Da li bi ovaj SL ratnik mogao da postigne pravi balans i da bude najbolji prijatelj vozača na sva četiri točka?

Jedna stvar koja mu svakako ide u prilog (u poređenju sa Rendžer Raptorom orijentisanim na sveobuhvatnije performanse) je činjenica da Navara SL Varrior održava veoma zdrav jaz u ceni. Dok vas Raptor može brže ubrzati od 0 do 100 km/h, SL Varrior bi trebalo da vas odvede isto toliko van puta i da vam u džepu bude više od 26.000 dolara.

I ne zaboravite da Navara Varrior ima zdravu nosivost od 1024 kg i kapacitet kočnice od 3500 kg pune masti, nešto čemu Ranger Raptor ne može da parira.

Koliko košta Nissan Navara Varrior u Australiji?
Nissan Navara SL Varrior iz 2022. sledi iza vrhunskog Pro-4Ks Varrior-a, koji je varijanta koja se može jesti u Nissanovoj gami. Navara Pro-4Ks Varrior košta 68.090 dolara (ili 2.500 dolara više sa automatskim menjačem), ali ovaj SL Varrior košta hladnih 10.000 dolara manje.

Cene za 2022 Navara SL Varrior su 58.000 dolara sa šestostepenim manuelnim menjačem ili 60.500 dolara sa sedmostepenim automatskim menjačem (koji će nesumnjivo biti popularniji izbor).

Važne stvari kao što su Cooper Discoverer pneumatici za sve terene, Premcar podešeno i unapređeno ogibljenje, olovka i konzola upravljača prenošeni su iz skuplje varijante, zajedno sa gomilom drugih stvari kao što je nadogradnja GVM-a od 100 kg, dizajn kuke za vuču visokog zazora , revidirani graničnici, 17-inčne aluminijumske felne u stilu Varrior i LED svetlosna traka.

Bullbar na SL Varrior-u je kompatibilan sa vitlom i dolazi sa obručima (u poređenju sa dizajnom bez obruča na Pro-4Ks Varrior-u). Međutim, ostali elementi kao što su karoserija i unutrašnjost ostaju isti kao ne-Varrior Navara SL.

Međutim, veliko smanjenje cene donosi srazmerno smanjenje opreme, što bi moglo da se dopadne određenom kupcu koji misli da je manje više. Nema ulaska bez ključa i pokretanja pritiskom na dugme, nema kožnih sedišta niti električnog podešavanja, nema unutrašnjeg tepiha, nema LED farova, nema kožne obloge na volanu i menjaču, i nema sportske šipke.

Infotainment displeju nedostaju neke karakteristike skupljeg modela, kao i drugi elementi poput brisača koji osećaju kišu, dvozonske kontrole klime, osvetljenih retrovizora, kamere od 360 stepeni, upozorenja o napuštanju trake, nadzora mrtvog ugla, zadnje uklonjeno je i upozorenje o saobraćaju i nadzor pritiska u gumama.

Još jedna stvar koja nedostaje u slučaju SL Varrior-a, ali se nalazi na Pro-4Ks Varrior-u, je podna ploča u blizini kartera motora i menjača.

Koliko prostora Nissan Navara Varrior ima unutra?
Unutar Varrior-a, vaše iskustvo je klasična Nissan Navara. Ipak, to je osnovna specifikacija.

Iako bi se mnogim kupcima mogla dopasti ideja – osećaja naviknutosti – osećaja otmene kože i prizora nekog veza, često nema mnogo lošeg u ponudi osnovne specifikacije.

I u ovom slučaju, primorani ste da akutnije gledate na stvari kao što su skladištenje, praktičnost i ergonomija. Sa te tačke gledišta, Navara je solidna baza koja čini kućište sa dobrom vrednošću za novac.

Položaj sedenja je relativno visok i nedostaje mu malo podešavanja što možete videti kod drugih vozila sa pogonom na sva četiri točka. Isti je slučaj iu skupljim varijantama, pa je bolje da uštedite novac.

Nema podešavanja dosega na stubu upravljača Navare, a nema ni puno podrške za butine.

Kvalitet izrade je u celini dobar, a kombinacija čvrste plastike, tkanine i vinil materijala omogućava ozbiljnu upotrebu. I radni dan i rekreacija vikendom.

Postoji USB i utičnica od 12 V napred, sa praktičnim mestom za vaš novčanik, zajedno sa istim (plus sa USB-C tačkom) skrivenim u maloj centralnoj konzoli. Manji pametni telefoni će stati u otvor za skladištenje, ali veći će sedeti pomalo nezgodno.

Prazni delovi dugmadi koji se nalaze ispred držača za čaše su podsetnik da se niste potrošili na model sa višim specifikacijama, ali će takođe dobro funkcionisati za one koji gledaju na neke dodatke kao što su vitlo, dodatno osvetljenje ili druge 12V dobrote .

Drugi red Navare je prilično prostran i udoban – što se tiče duplih kabina – i služio bi za deo radnog vremena između porodice i posla. Postoje ventilacioni otvori za putnike pozadi, ali nema utičnica za struju.

Količina prostora za noge i za glavu je približno jednaka ostalim proizvodima u segmentu, a boce mogu da stanu u vrata. Prorez za odlaganje ispod ventilacionih otvora je veoma mali, ali preklopni naslon za ruke na srednjem sedištu oslobađa malo dodatnog prostora.

Kadica Navare ima koristi od obloge za kadu u stilu spuštanja i propušta (čisto estetsku) sportsku šipku skupljih varijanti. Ovde se nalaze četiri tačke za vezivanje, ali nema podesivu šinu za opterećenje ili utičnicu.

Da li Nissan Navara Varrior ima Apple CarPlai?
Infotainment u Varrior-u dolazi preko 8,0-inčnog infotainment displeja dobrog kvaliteta, koji je nadograđen na Nissanov najnoviji u nedavnoj rundi ažuriranja platforme Navara.

I to je dobro. SL Varrior propušta neke elemente kao što su izvorna navigacija i digitalni radio, ali važne inkluzije žičanih Apple CarPlai i Android Auto su tu, a operativni sistem je jednostavan za korišćenje. Neki fizički tasteri na svakoj strani ekrana pomažu u navigaciji, a dva točkića, jedan za jačinu zvuka i jedan za podešavanje, uvek su važan deo.

Međutim, ova osnovna SL specifikacija ne štedi na veličini i jasnoći ekrana, a ispred vozača dobijate dobar multifunkcionalni ekran u boji dijagonale 7,0 inča. Još jedna važna stvar koju treba napomenuti je da je tokom našeg vremena sa automobilom, infotainment sistem radio bez ikakvih problema.

Da li je Nissan Navara Varrior siguran automobil?
Nissanova Navara je 2015. godine dobila pet zvezdica za bezbednost ANCAP, kada zahtevi nisu bili tako strogi kao danas. Unutra se nalazi sedam vazdušnih jastuka, kao i autonomno kočenje u slučaju nužde i upozorenje na sudar.

Međutim, Navara modeli sa SL specifikacijom (uključujući i ovog Varrior-a) ​​propuštaju sveobuhvatniji paket opreme za aktivnu bezbednost: upozorenje o napuštanju trake (i izbegavanje sudara), praćenje mrtvog ugla (i izbegavanje), upozorenje o poprečnom saobraćaju pozadi i nadzor pritiska u gumama nedostaje u ovoj jeftinijoj varijanti.

Navara SL Varrior takođe propušta senzore za parkiranje unazad i sistem kamera za surround pogled.

Takođe je vredno napomenuti da iako se samo vozilo neće promeniti, amandman na ANCAP-ove ocene znači da će Nissan Navara (zajedno sa nekolicinom drugih vozila) izgubiti svoju ANCAP bezbednosnu ocenu sa pet zvezdica na kraju godine.

Koliko košta održavanje Nissan Navare?
Koristeći Nissanov pre-paid servisni kalkulator, tražite 1753 USD za tri godine (ili 45 000 km) ili 2 860 USD za pet godina (ili 75 000 km) za ažuriranje servisnog priručnika sa markicama. Ovo u proseku iznosi oko 575 dolara godišnje u servisiranju i nalazi se na skupljem kraju spektra, u poređenju sa drugim uređajima.

Troškovi osiguranja za Navaru SL Varrior iznose 1432,76 dolara za 12 meseci na osnovu uporedne ponude za 35-godišnjeg muškarca vozača koji živi u Četsvudu, Novi Južni Južni Jugoistok. Procene osiguranja mogu da variraju u zavisnosti od vaše lokacije, istorije vožnje i ličnih okolnosti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button