fbpx
Uncategorized

Pregled Mitsubishi Triton GLS 2022

2022 Mitsubishi Triton GLS
Iako to možda nije najnovija mašina u bloku, Mitsubishi Triton linija za 2022. i dalje uspeva da pronađe svoju nišu u svetu 4k4 vozila.

Nešto niže po snazi i obrtnom momentu u poređenju sa glavnim akcijama u segmentu, a takođe iza lidera u potpunom kapacitetu vuče/izvlačenja, Triton i dalje uspeva da poveća prodaju. To je spoj čvrstog stila, još uvek solidnih performansi i cena za uštedu penija koji ovde pomaže.

Iako mu je ostalo još neko vreme da radi, nova generacija Tritona je već u razvoju. Međutim, pre nego što sleti, može li trenutni model još uvek da nosi zastavu u sve težem segmentu 4k4 ute u Australiji?

Koliko košta Mitsubishi Triton u Australiji?
Triton GLS se nalazi blizu vrha asortimana. To je ekvivalent modelima kao što su Ford Ranger KSLT i Toiota HiLuk SR5, i jedan korak niže od vodećeg modela GSR.

Cene za šestostepeni automatski Triton GLS počinju od 51.190 dolara pre troškova na putu, što ga čini korakom od 2250 dolara više u odnosu na šestostepeni manuelni. Čak ni vrhunski Triton GSR nije kupovina za veliki dolar po ceni od 55.690 dolara pre troškova na putu i ​​opcija sa automatikom.

Na donjem kraju raspona, Triton 4k4 asortiman sa dvostrukom kabinom počinje od 43.190 dolara za Triton GLKS.

Fabričke opcije su relativno ograničene, sa premium bojom i „deluks“ paketom koji uključuje grejana kožna sedišta i kameru od 360 stepeni koja zaokružuje opcije porudžbine, plus – naravno – širok spektar dodataka koji se mogu prilagoditi ukusu.

Standard za potrošnju daje Tritonu GLS značajnu reviziju izgleda sa hromiranim licem, dvobojnim aluminijumskim felnama, LED farovima, plus karakteristike drugih modela, uključujući bočne stepenice i 18-inčne točkove.

Koliko prostora ima Mitsubishi Triton unutra?
Sa mnoštvom novijih i ergonomski efikasnijih uređaja na tržištu, unutrašnjost Tritona može se osećati malo van koraka.

Naročito se prednja sedišta mogu neobično uklapati sa niskim sedištem, visokim odnosom poda koji podstiče položaj sedenja sa nogama napred. Nije ono što možete očekivati od 4k4 ute.

Komandni centar vozača je u redu kada se upoznate sa kontrolama, ali u početku volan sa dugmadima i redovi dugmadi na centralnoj konzoli ukazuju na to gde je Mitsubishi želeo da doda funkcije ne razmišljajući o tome kako da ih na najbolji način učini korisnim -prijateljski.

Prednja sedišta su dovoljno udobna za duge sate za volanom, iako će nekima možda izgledati da se ukupne dimenzije sedišta (zajedno sa položajem sedenja) ne uklapaju.

Njegova zadnja sedišta su pristojno proporcionalna, a ima i dovoljan ugao naslona da bi se oslobodio dugih putovanja. Odrasli iza odraslih možda smatraju da je prostor za kolena pozadi malo ograničen.

Putnici pozadi dobijaju protočnu ventilaciju od ventilatora postavljenog na plafon (umesto direktnog rashlađenog vazduha) i USB porta za punjenje i preklopnog naslona za ruke.

Sve u svemu, unutrašnja prezentacija počinje da pokazuje svoju starost, a tamo gde su dodane obloge na oblastima kao što su centralna konzola i kartice na vratima (iako ne tamo gde biste stavili lakat), postoji i nedostatak završnih obrada koje bi signalizirale da je ovo blizu top-spec ute.

Unutrašnjim skladištem upravljaju mala konzola sa poklopcem i par držača za čaše iza birača menjača. Mali prostor veličine novčanika u dnu centralnog nosača ima ograničenu funkcionalnost, a tanki džepovi na prednjim vratima mogu da podnesu prelivanje ručne prtljage.

Da li Mitsubishi Triton ima Apple CarPlai?
Mitsubishi je opremio Triton GLS ekranom osetljivim na dodir od 7,0 inča, što je malo manje od veličine ekrana u najnovijoj generaciji automobila sa dve kabine.

Funkcionalnost je osnovna, a sistem se ne oseća kao najmoderniji – nešto je još očiglednije ako uporedite Triton sa drugim Mitsubishi modelima, kao što je Outlander, sa mnogo boljom integracijom tehnologije.

Naći ćete integrisanu satelitsku navigaciju, digitalni, AM i FM radio i žičani pristup Apple CarPlai-u i Android Auto-u.

Triton ima dva USB-A porta napred i dva u drugom redu, plus unutrašnjost ima dve 12-voltne utičnice.

Nedostajuće stavke uključuju digitalni displej za vozača, sa analognim instrumentima pored multifunkcionalnog displeja, ali bez digitalnog brzinomera.

Da li je Mitsubishi Triton siguran automobil?
Linija Triton nosi ocenu bezbednosti ANCAP sa pet zvezdica, uz upozorenje da je dodeljena još u aprilu 2015. kada kriterijumi testiranja nisu bili tako strogi kao danas. Takođe je, prema smernicama ANCAP-a, postavljeno da pređe na „neocenjeno“, sa bezbednosnim rezultatima šest godina ili starijim koji će isteći do kraja 2022.

Iako je Triton u međuvremenu prošao kroz kozmetičke promene, kosti sa duplom kabinom ostaju iste kao 2015. Potpuno novi model bi trebalo da se pojavi negde u narednih 18 do 24 meseca, tako da se čini malo verovatnim model će biti ponovo predat na testiranje sudara.

Koju bezbednosnu tehnologiju ima Mitsubishi Triton?
Triton GLS dolazi sa autonomnim kočenjem u slučaju nužde sa detekcijom pešaka, praćenjem mrtvog ugla, upozorenjem na poprečni saobraćaj pozadi i upozorenjem o napuštanju trake, ali za razliku od naprednijih sistema izbegavanja, Triton nudi samo upozorenja, a ne punu intervenciju.

Neke tehnologije koje se nalaze kod rivala, ali im nedostaje Triton (bilo standardni ili opcioni) uključuju radarski tempomat, praćenje pritiska u gumama, detekciju umora vozača i prepoznavanje znakova brzine, koji su takođe sve češći u današnjem segmentu sa dvostrukom kabinom.

Koliko košta održavanje Mitsubishi Tritona?
Mitsubishi nudi jednu od najdužih potencijalnih garancija u segmentu ute na Triton sa garancijom do 10 godina ili 200.000 km. Međutim, garancija je uslovna, uz uslov da se sva planirana servisiranja obavi na vreme i preko ovlašćenog Mitsubishi distributera. Ako uslovi nisu ispunjeni, primenjuje se standardna garancija brenda od pet godina/100.000 km.

Servisiranje je potrebno svakih 12 meseci ili 15.000 km, šta god se prvo dogodi, a Mitsubishi je ograničio cenu svake posete radionici za prvih 10 godina/150,000 km. Amortizovano tokom 10 godina, gledate na oko 600 dolara godišnje ili 15.000 km.

Tri godine i 45.000 km će vas koštati 1397 dolara, dok pet godina i 75.000 km traže 2595 dolara. Držite svoj Triton 10 godina i gledaćete na 6090 dolara.

Sveobuhvatno osiguranje počinje od 1252 dolara godišnje na osnovu uporednog citata jednog od vodećih osiguravača u Australiji i na osnovu 35-godišnjeg muškog vozača koji živi u Chatsvoodu, Novi Južni Jugoistok. Procene osiguranja mogu da se razlikuju u zavisnosti od vaše lokacije i istorije vožnje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button