fbpx
Uncategorized

Pregled Mitsubishi Eclipse Cross PHEV Ekceed 2023

2023 Mitsubishi Eclipse Cross PHEV Ekceed
Plug-in hibridna vozila – automobilski ekvivalent da imate svoj kolač i da ga takođe pojedete – zanimljiva su ponuda za australijske kupce.

S jedne strane, oni nemaju nikakvog smisla. Oni su skupi i teški, često imaju smanjen prostor za skladištenje, a kombinacija benzina i električne energije može ostaviti osećaj ugroženosti.

Za druge, brojevi se mogu složiti pozitivno. Skroman električni domet mogao bi biti dovoljan da poništi 95 posto vaše svakodnevne vožnje, dok snaga benzina ubija svaku predstavu o anksioznosti dometa. A ta viša nabavna cena može imati realnu mogućnost smanjenja dugoročnih troškova vlasništva u zavisnosti od okolnosti i marljivosti vožnje.

Jedna opcija u plug-in hibridnoj igri je ova: Mitsubishi Eclipse Cross PHEV iz 2023. Kombinacija 2,4-litarskog benzinskog motora fokusiranog na štedljivost sa baterijom od 13,8 kVh i dva elektromotora stavlja stopu u oba tabora. Mitsubishi navodi 55 km električnog dometa (više o tome kasnije, međutim) i navedenu kombinovanu potrošnju goriva od 1,9 litara na sto kilometara (više o tome).

Koliko košta Mitsubishi Eclipse Cross u Australiji?
Ekceed PHEV je najskuplja Eclipse Cross varijanta u rangu, koja košta 55.990 dolara pre troškova na putu.

Unutar asortimana plug-in hibrida nalazi se Eclipse Cross ES, po ceni od 47.290 dolara, dok Aspire smanjuje razliku sa 51.240 dolara bez troškova na putu.

Ekceed preuzima kožna sedišta u odnosu na Aspire varijantu, zajedno sa head-up displejom, dvostrukim krovovima iznad glave, grejanim prednjim sedištima i volanom, i električnim vratima prtljažnika. Postoje i neki drugi detalji, poput električno podesivog suvozačevog sedišta, LED farova, izvorne navigacije, ultrazvučnog ublažavanja pogrešnih ubrzanja, crne obloge i džepa za mapu kako bi se opravdalo povećanje tražene cene.

Dodavanje plug-in hibridnog pogona u bilo koje vozilo nije jeftin poduhvat. U poređenju sa sličnim Ekceed modelom sa pogonom na sve točkove bez PHEV proizvoda – koji košta 42.990 dolara pre troškova na putu – u ovom slučaju trošite dodatnih 13.000 dolara.

Ovo vam daje oko 40 km stvarnog dometa EV vožnje, rezervnu kopiju 2,4-litarskog benzinskog motora i bilo koju kombinaciju oba. Gledajući niže specifikacije, Mitsubishi Eclipse Cross je najjeftinije plug-in hibridno vozilo u Australiji.

Eclipse Cross je takođe nedavno dobio mogućnost Vehicle To Load (V2L), što znači da se visokonaponska baterija može koristiti za napajanje običnih kućnih uređaja od 240 volti (snage do 1500 vati).

Koliko prostora ima krst Eclipse unutra?
Eclipse Cross je mali SUV koji nudi pristojnu količinu prostora u prvom i drugom redu. Nije previše prostran, ali je dovoljno dobar za segment.

U poređenju sa drugim malim SUV-ovima, Eclipse Cross se čini starim. Dok model datira iz 2017. godine, koji se pomalo razvija u automobilskom smislu uprkos ažuriranju srednjeg veka 2020. godine, platforma ispod se vraća u 2005. (gde je korišćena na stvarima kao što su prethodne generacije Outlander i Lancer).

Oseća se staro kroz razvodnu opremu i opšti raspored, što takođe znači da je poznato i lako za navigaciju. Centralna konzola je pristojne veličine i ima dva držača za čaše. Međutim, ostatak unutrašnjosti je i praktičan i zastareo.

Smatrao sam da je položaj sedenja malo čudan i nije naročito udoban. Sedište se osećalo relativno visoko čak i u najnižem položaju i nije bilo u skladu sa dostupnim podešavanjem kroz stub upravljača.

Drugi red je dovoljno velik za decu u sedištima za bebe, ali sedišta okrenuta unazad i veći odrasli bi gurnuli odnos pozadi. U drugom redu nema ventilacionih otvora, a pažljivim pregledom će se otkriti podignuti pod ovog plug-in hibridnog modela, kako bi se uklopile u plug-in hibridne baterije i žice ispod.

Prtljažnik meri 359L, što je u redu za ovaj segment, ali modeli koji nisu PHEV ovde mere 405L. Ovde postoji pristojan deo prostora koji zauzima podna površina koja se koristi za vaše kablove za punjenje. Tu je i komplet za popravku bušotine od zaptivača guma, jer nema mesta za odgovarajući rezervni točak.

Da li Mitsubishi Eclipse Cross ima Apple CarPlai i Android Auto?
Infotainment dolazi preko infotainment displeja od 8,0 inča koji se deli u celom asortimanu. To je još jedan pokazatelj u godinama modela.

Iako mu ovih dana možda nedostaje veličina, on ima Apple CarPlai i Android Auto mogućnosti, zajedno sa izvornom navigacijom (samo za ovu specifikaciju) i digitalnim radiom. Operativni sistem deluje zastarelo i pomalo nezgrapno, sa elementima poput audio ekvilajzera.

Međutim, štreberi energije mogu da pronađu i kopaju po grafikonima informacija koje se odnose na potrošnju goriva i energije, verovatno zato što imaju za cilj da protežu svaku meru efikasnosti do maksimuma.

Multifunkcionalni displej ispred vozača omogućava vozaču pristup nekim osnovnim očitanjima i ideju o protoku snage između točkova, baterije i motora. Ali to je osnovno.

Tu je i head-up displej koji vas može spasiti da slučajno ne pređete ograničenje brzine tokom vožnje. Za razliku od integrisanijih primera ove tehnologije (koje se mogu prikazati direktno na vetrobranskom staklu), ova jedinica uključuje mali poluprovidni ekran koji se izbacuje iz instrument table i gde se ekran projektuje.

Da li je Mitsubishi Eclipse Cross siguran automobil?
Mitsubishi Eclipse Cross dobio je pet zvezdica ANCAP bezbednosnu ocenu još 2017. godine kada je model prvi put predstavljen. Zaštita odraslih putnika dobila je 97 procenata, dok su deca u vozilu (78 procenata) i pešaci (80 procenata) nižu.

Zbog novih pravila u vezi sa datumima isteka rejtinga, bezbednosna ocena Eclipse Crossa će efektivno isteći u decembru 2023. Iako se samo vozilo neće promeniti u pogledu njegove tehnologije i strukturnih elemenata, ocena od ANCAP-a će isteći.

Ovo je jaka šargarepa da visi pred kupcima u nastojanju da ih gurne na skuplji nivo. Ali s obzirom na urbani i porodični fokus ovog malog SUV-a, bilo bi lepo videti ovu tehnologiju u čitavom asortimanu.

Ostala tehnologija u ovom automobilu uključuje upozorenje na sudar unapred i autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka, upozorenje na napuštanje trake, upozorenje na mrtvi ugao, pomoć pri promeni trake, upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi i automatska duga svetla. Ostala tehnologija uključuje prilagodljivi tempomat, automatska prednja svetla i brisače koji osećaju kišu.

Koliko košta održavanje Mitsubishi Eclipse Cross?
Mitsubishi nudi 10-godišnji program servisiranja sa ograničenom cenom, koji je primetno duži od većine tamo. Dakle, ako planirate dugoročno vlasništvo, možete imati izvesnu sigurnost u troškovima tokom jedne decenije. Troškovi su razumni, a da nisu najjeftiniji: 1297 dolara tokom tri godine i 2245 dolara tokom pet godina.

Trčanje punih 10 godina košta 5940 dolara. Takođe je vredno napomenuti da je nabavna cena plug-in hibridnog Eclipse Crossa primetno skuplja od običnog modela, koji jede u jednačinu troškova posedovanja.

Mitsubishi nudi garanciju do 10 godina, sa nekim upozorenjima. Potpuna garancija od 10 godina/200.000 km važi samo ako je vozilo servisirano kod ovlašćenog Mitsubishi dilera i u skladu sa rasporedom u dnevniku, ako ti uslovi nisu ispunjeni, garancija se vraća na pet godina/100.000 km.

Sveobuhvatno osiguranje za Eclipse Cross Ekceed PHEV iznosi 1410,59 dolara na osnovu uporedne ponude za 35-godišnjeg muškog vozača koji živi u Chatsvoodu, Novi Južni Južni Jugoistok. Procene osiguranja mogu da variraju u zavisnosti od vaše lokacije, istorije vožnje i ličnih okolnosti.

Da li je Mitsubishi Eclipse Cross energetski efikasan?
Iako Mitsubishi tvrdi da Eclipse Cross može da pređe preko 50 km vožnje bez upotrebe goriva, nemojte računati na ovo za upotrebu u stvarnom svetu. Videli smo broj koji je bio bliži 40 km koristeći samo električnu energiju, jer je Mitsubishijev broj za koji tvrdi da je prikupljen korišćenjem blažeg NEDC režima testiranja.

Dakle, da, možete voziti bez goriva. A ako je vaše dnevno putovanje manje od 20 km u svakom smeru (i postoji mesto za punjenje svake noći), možete smanjiti potrošnju goriva na skoro nulu. Pune primene pedala će probuditi benzinski motor za još malo, ali možete izabrati i čistu EV vožnju.

Podaci o potrošnji goriva za krajnjeg korisnika neizbežno će zavisiti od toga koliko daleko voze u svakom periodu i koliko je uređena njihova plug-in igra. Većina kupaca PHEV-a će biti dobra u tom pogledu, pretpostavljam. Inače, zašto plaćate toliko za dvostruke pogonske agregate?

Ako je to slučaj, verovatno biste se mogli opredeliti za cifru koja je bliska Mitsubishijevoj tvrdnji od 1,9 l/100 km.

Ako je verovatnije da ćete koristiti Eclipse Cross u hibridnom režimu sa praznom baterijom, očekujte da ćete koristiti oko 7,0 L/100 km. U najgorem slučaju koristili smo 7,3L/100km, ali smo imali malo težak ciklus vožnje na autoputu (sa malo šanse za regenerativno kočenje).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button