fbpx
Uncategorized

Pregled Mazda BT-50 KSTR LE 2023

2023 Mazda BT-50 KSTR LE
Dok bi beskrajne liste opcija i mogućnosti prilagođavanja mogle da odjekuju kod kupaca na tržištima vrhunskih luksuznih vozila, to je suprotno za vozila sa duplom kabinom i jednotonskim vozilima, pri čemu većina kupaca preferira vozilo koje je upakovano baš onako kako im se sviđa – polica. Izbor je kralj i nudi širok spektar varijanti u datoj liniji modela je odličan način da se poveća privlačnost.

Uzmimo, na primer, najpopularniji model ute u Australiji u vreme pisanja. Ford nudi 10 verzija Ranger dual-cab-a i, iako još uvek postoji veliki broj opcija koje se mogu baciti na njega kasnije, prodaja bi sugerisala da sigurno ima ponešto za svakoga.

Mazdina ponuda takođe nastavlja da bude popularan izbor u segmentu ute, sa BT-50 koji se takmiči u prvih pet omiljenih australijskih automobila, a takođe proširuje asortiman kako bi ponudio veći izbor.

Za sada, KSS ​​i KST predstavljaju najpristupačniji kraj asortimana, dok GT, SP i blago mlaki Thunder brinu o šiljatom kraju, ali u sredini Mazda nudi KSTR.

To je ovu veoma dobro zaokruženu varijantu koju je Mazda odabrala kao osnovu za novu ponudu nazvanu 2023 Mazda BT-50 KSTR LE, dodajući prašinu jedinstvenih karakteristika popularnom receptu za „poboljšani izgled, veću funkcionalnost i dodatnu vrednost za kupce“, kaže brošura.

Oh, i ne brini. Još uvek postoji gomila Mazdinih fabričkih opcija u ponudi ako jednostavno morate da napravite nešto po meri.

Koliko košta Mazda BT-50 u Australiji?
Gamu BT-50 sa dvostrukom kabinom otvara KSS, koja je jedina verzija koja ima najmanji 1,9-litarski dizel motor i, dok se sve ostale varijante nude sa izborom između šestostepenog manuelnog ili automatskog menjača, ulazna verzija je samo automatski. Košta 51.510 dolara pre troškova na putu, što je otprilike isto kao i sledeća verzija, KST, kada se naruči sa ručnim menjačem. Dodavanje automatskog menjača košta između 2500 i 3000 dolara u zavisnosti od varijante.

Na vrhu ponude, auto BT-50 Thunder košta 71.290 dolara plus troškovi na putu i ​​predstavlja vodeći brod u floti sa najvišim nivoom opreme iznutra i spolja.

U sredini porodice, međutim, KSTR nudi respektabilnu listu standardne opreme za 57.610 dolara pre troškova na putu kada se naruči sa autom sa šest brzina. To je jeftinije od Tojotinog šampiona srednje klase SR5 i Ford Ranger KSLT.

Međutim, dodavanje LE na KSTR značku povećava cenu za oko 6700 dolara podižući je na 64,295 dolara, a Mazda ne nudi ovu varijantu kao pristupačniji priručnik kao skoro sve ostalo u asortimanu.

BT-50 na testu ovde može izgledati kao da je označeno nekoliko opcija, ali zapravo nosi samo LE standardne inkluzije, i to je svrha nove varijante. Sa nekim čvršćim spoljašnjim ukrasima, LE nudi prilagođeni izgled bez potrebe da se lome ključevi.

Polirani aluminijumski krov, sportska šipka od nerđajućeg čelika, puna obloga posude i Ingot Silver boja su uključeni u cenu i dodaju na istu listu kompleta koji je standardan za KSTR. To može povećati traženu cenu za nekoliko hiljada, ali Mazda kaže da LE kupcima uštedi 2500 dolara ako se opcije naknadno ugrade u standardni KSTR.

Koliko prostora Mazda BT-50 ima unutra?
Kao i kod mnogih duplih kabina, ukrcavanje u BT-50 je proces penjanja u njegovu kabinu, što bi moglo biti nezgodno za niže putnike i potencijalno teško za utovar stvari ili dece u drugi red sedišta. Zadnja vrata se takođe ne otvaraju tako široko kao kod nekih konkurenata, a to bi nekima moglo pogoršati problem.

Međutim, kada se ukrca, BT-50 ima jednu od najprikladnijih kabina u segmentu. Prednja sedišta u LE su veoma udobna sa odličnom podrškom, posebno za ramena i donji deo leđa, dok presvlake od tkanine stvaraju pravi balans kvaliteta i utilitarnosti. Sigurno se ne oseća jeftino. Postoji oko 90 mm prostora za glavu iznad vozača od 188 cm i dovoljno prostora za laktove za oba prednja putnika.

Previše kabina sa duplom kabinom nudi ozbiljno ugroženu udobnost u drugom redu, ali Mazda je jedna od najboljih sa udobnim uglom nagiba – a ne crkvenom klupom sa zavrtnjima koju mnogi rivali nude – dovoljno prostora za glavu za više putnike i oko 100 mm prostor za kolena sa sedištem za vozača za istog vozača od 188 cm.

Putnici pozadi takođe dobijaju sklopivi središnji naslon za ruke sa dva mala držača za čaše, otvore za klimatizaciju (ali bez trizonske klimatske ploče), USB utičnicu za punjenje, pa čak i zvučnike postavljene na krov. Tu je i uredna mala preklopna kuka skrivena na sedištu suvozača za kačenje torbi za odelo ili šta god da izaberete.

Veliki džepovi na vratima mogu da prime velike boce, a isto je i napred. Posebno nam se dopada pretinac za rukavice na dva sprata (iako je ceo donji prostor zauzet jednim od najsjajnijih korisničkih priručnika u igri), a ima dosta mesta za odlaganje ui oko centralne konzole. Prednji putnici takođe dobijaju jednu USB-A utičnicu kao i 12-voltni poverpoint.

Dajte malo dodatnog novca za visokokvalitetne GT ili SP i Mazda će opremiti unutrašnjost jednom od kabina koje najviše liče na automobile na tržištu ute. U KSTR i LE, međutim, postoji više dokaza koji pokazuju odnos BT-50 sa Isuzu D-Mak-om sa više utilitarističkim osećajem.

Nekoliko previše čvrste plastike krasi kontrolnu tablu i ukrase na vratima sa samo malim površinama tapaciranih površina da ih iskupi. Tradicionalni analogni merači izgledaju sve arhaičnije u doba digitalnih displeja – iako postoji centralni ekran u punoj boji smešten između brzinomera i tahometra koji, uprkos svojoj maloj veličini od 4,2 inča, sadrži iznenađujuću količinu informacija o vozilu.

Sa svojom dodatnom opremom, nosivost ležišta KSTR LE pada ispod oznake od 1000 kg i sprečava ga da tvrdi da je prava ute od jedne tone, ali sa maksimalnom ocenom od 989 kg, i dalje može da izdrži respektabilno opterećenje.

LE dobija bodove za zaštitnu podlogu za ležište, koja je deo standardne opreme i pomaže u sprečavanju oštećenja kako boje BT-50, tako i predmeta koji su smešteni u njemu. Ali sa samo dve tačke vezivanja prema zadnjem delu, nije tako svestran kao mnogi drugi utovarni prostori. U varijantama višeg kvaliteta se nudi poklopac sa valjcima koji je sigurniji, ali oduzima prostor, dok LE sportska šipka od nerđajućeg čelika ne zadire u dragoceni prostor za teret.

Sa 1120 mm između upada u lukove točkova, LE ne može da primi paletu pune veličine australijskog standarda (1165k1165mm) u zadnjem ležištu, dok dužina od 1571mm i dubina od skoro pola metra (490mm) čini zapreminu kade veoma accommoding.

Da li Mazda BT-50 ima Apple CarPlai i Android Auto?
Ekran osetljiv na dodir od 9,0 inča je centralni za sve varijante BT-50 i nudi pristup pristojnom broju funkcija za zabavu i informacije, ali je nepromenjen u odnosu na KSTR za LE specifikaciju. Ovo uključuje izvorni navigacioni sistem, digitalni radio i Android Auto i Apple CarPlai preslikavanje pametnog telefona.

Međutim, dok je ovaj drugi dostupan bežično ili putem kabla, Android Auto je u ovoj fazi dostupan samo dok je priključen.

Kada se pokrene, grafika je oštra i jedinstvenog izgleda, a ekran osetljiv na dodir brzo reaguje na uputstva. Ali sistemu je potrebno glacijalnih 20 sekundi da se pokrene kada je paljenje uključeno, a to nije najsvetliji ekran u klasi, što može otežati čitanje informacija u svetlim uslovima.

Pozdravljamo Mazdu što se odupre iskušenju da opcije kontrole klime zakopa u digitalni displej (kao što to rade neki brendovi), sa poželjnijim čvrstim prekidačima koji se nalaze ispod ekrana za maksimalnu pogodnost.

Zvučni sistem sa osam zvučnika i retrovizor sa samozatamnjivanjem zaokružuju respektabilnu listu tehnologije za srednje klase. U ovom trenutku na tržištu nećete naći head-up displej, grejana sedišta ili električno podešavanje sedišta, naglašavajući pozicioniranje KSTR verzije kao kalfe u asortimanu, dok LE dodaje opipljivije čvrste delove eksterijeru samo.

Koju bezbednosnu tehnologiju ima Mazda BT-50?
Australijski potrošači više ne nude propusnicu za duple kabine kada je u pitanju bezbednosna oprema samo zato što ova klasa spada u laku komercijalnu kategorizaciju. Posledično, toneri od jedne tone su dramatično porasli u poslednjih nekoliko godina, a BT-50 nije izuzetak.

KSTR LE dolazi opremljen prilagodljivim tempomatom, praćenjem pažnje vozača, automatskim LED farovima sa kontrolom dugih svetala, praćenjem mrtvog ugla i asistencijom pri zadržavanju trake, autonomnim kočenjem u slučaju nužde (AEB) i upozorenjem o poprečnom saobraćaju pozadi da pomenemo najvažnije .

Takođe postoje mesta za montiranje dva dečja sedišta sa ISOFIKS nosačima uključujući gornje vezice.

Naravno, u hitnim slučajevima biće vam drago da je sve to uključeno kao standard, ali u normalnoj svakodnevnoj vožnji nekoliko aktivnih bezbednosnih funkcija može biti malo frustrirajuće.

Prvo, kamera za vožnju unazad je donekle slabe rezolucije i nije reprezentativna za inače visokokvalitetne grafike na ekranu osetljivom na dodir. Izbegavanje sudara unapred je previše željno kako u svom upozorenju na opasnost, tako i u automatskom aktiviranju kočnica.

Konačno, pomoć pri održavanju trake je veoma efikasna, ali sila koja se primenjuje na upravljanje je previše agresivna i može biti teško nadjačati ako sistem nepotrebno interveniše.

Koliko košta održavanje Mazde BT-50?
Sve Mazde, uključujući BT-50, prodaju se sa petogodišnjom garancijom na neograničen kilometražu koja takođe uključuje pomoć na putu. Intervali servisiranja su na svakih 15.000 km ili na 12 meseci – šta god pre nastupi.

Prvi zakazani termin održavanja u jednom od 150 Mazdinih servisnih centara koštaće 443 dolara, treća poseta je najskuplja 699 ​​dolara, dok će punih pet godina održavanja koštati oko 2400 dolara.

Osiguranje BT-50 koštaće 1296 dolara godišnje na osnovu uporedne ponude za 35-godišnjeg muškog vozača koji živi u Četsvudu, Novi Južni Južni Jugoistok. Procene osiguranja će se razlikovati u zavisnosti od vaše lokacije, istorije vožnje i ličnih okolnosti.

Kako se vozi Mazda BT-50?
Pošto BT-50 KSTR LE ne donosi nikakve dodatke koji utiču na karakteristike vožnje, nije moguće uočiti razliku između njegovih ponašanja na putu u poređenju sa KSTR-om ili bilo čim drugim u opsegu po tom pitanju. I to je dobra stvar.

Uz osnove pozajmljene od odličnog Isuzu D-Mak-a, Mazda je takođe jedna od najboljih stvari za vožnju, relativno govoreći. Međutim, u poređenju sa njegovim japanskim bratskim blizancem, vožnja BT-50 je sve malo ublažena radi poboljšanja kvaliteta vožnje, dok njegovo upravljanje i kontrola karoserije ostaju oštri i sabrani.

3,0-litarski četvorocilindrični dizel sa turbo punjenjem takođe deli sa Isuzu-om, a njegova snaga od 140kV i 450Nm je prilično prosek za segment. Ispod haube je nešto više zveckanja nego kod nekih rivala, ali isporuka energije je generalno jaka ako je malo poljoprivredna ili komercijalna po svom karakteru.

Vrhunski obrtni moment se pojavljuje u uskom opsegu od samo 1000 obrtaja u minuti, što znači da je lako izaći iz zone maksimalnog gunđanja i, sa samo šest brzina za igranje, može biti pomalo mačka i miš izvlačeći optimalne performanse iz BT-50.

Stoički dizel je povezan sa šestostepenim automatskim menjačem koji oseća svoju starost na tržištu ispunjenom agregatima sa sedam, osam ili čak 10 brzina u slučaju Rangera. Promena brzina može biti malo nezgrapna i glatka samo kada se ne žuri.

Međutim, za razliku od Forda, Mazda je i dalje veoma upravljive veličine. Iako bi bilo šteta da BT-50 bude vezan uglavnom urbanim pejzažima, on je lako jedan od najprijatnijih (najmanje frustrirajućih) za život u užim ulicama sa većim prometom.

Na otvorenom putu, Mazda se odlično nosi sa daljinom. Nema prikrivanja žive zadnje osovine i malo klasičnog drhtanja šasije merdevina, ali je to relativno mirna melodija vešanja i dobra za udobnost svih u vozilu. Buka na putu od standardno ugrađenih 265/60 R18 Bridgestone Dueler H/T pneumatika bila je pohvalno niska, a opšta udobnost kabine bila je samo izneverena bukom vetra oko vozačevih vrata koja je zvučala kao zamršen prozor ili zaptivka vrata.

Onima koji žele da vuču sa LE dopašće se donekle industrijski standard od 3500 kg sa kočenjem ili 750 kg bez kočnice i maksimalna donja težina kugle za vuču od 350 kg. Uključeno je i elektronsko ublažavanje ljuljanja prikolice.

Ako je nosivost ispod 1000 kg malo odvratna, Mazda ima odličan konfigurator na svojoj veb stranici za izračunavanje bilo koje kombinacije opcija BT-50 i njenog uticaja na kapacitet ležišta. Čak će vam omogućiti da dodate težinu planiranih kutija sa alatima i tako dalje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button