fbpx
Uncategorized

Pregled hibrida Toiota Kluger Grande 2024

Pošto je nekoliko puta osvojio Drive-ov veliki SUV godine, ne može se poreći da je Toiota Kluger osnova porodičnih automobila, ali da li kupci moraju da se odluče za skupu varijantu sa najvišim specifikacijama da bi izvukli maksimum iz ovog automobila?

2024 Toiota Kluger Grande Hibrid
Mislim da nije teško tvrditi da je Toiota Kluger osnova porodičnih automobila. 2022., 2023. i ponovo 2024. Tojota Kluger je osvojila nagradu Drive’s Best Large SUV. Ključni razlozi za pobedu? Hibridni model je bio impresivno pristupačan za vožnju i servis, ima puno prostora za skladištenje, tako da je savršen za porodice i bila je udobna vožnja.

Sada, kratko upozorenje – ovogodišnja Drive’s Best Large SUV kategorija imala je ograničenje od 80.000 dolara, kako bi se bolje pomoglo potrošačima da pronađu automobil koji odgovara njihovom budžetu, a žiri je predložio GKSL Hibrid model kao našu preporučenu varijantu, jednu specifikaciju nižu od varijanta Grande Hibrid koju razmatram. Dakle, šta je predstavljeno u modelu najveće specifikacije, Grande Hibrid, vredi dodatnih 12.420 dolara? Testiram automobil nedelju dana, pa ću ga ispitati i obavestiti vas.

Koliko košta Toiota Kluger Hibrid u Australiji?
Grande Hibrid počinje od 80.230 dolara, iako moj konkretni model za testiranje dolazi u grafit metalik boji, što košta dodatnih 675 dolara. Razmotrite ovo u kontekstu sa njegovom braćom i sestrama: Hibrid GKSL košta 67.810 dolara, a (velika) beba iz grupe, Hibrid GKS, košta 58.290 dolara – tako da postoji pravi jaz između cene svaka tri modela – svi navedeni ovde ranije na -troškovi puta.

Sva tri nagiba uključuju 2,5-litarski hibridni motor, najavljenu potrošnju goriva od 5,6L/100km, Apple CarPlai i Android Auto kompatibilnost i praktično isti paket pomoći vozaču (Grande Hibrid dolazi sa više kamera, ali više o tome kasnije). Ako ne želite hibridni model, dostupne su i benzinske varijante sa pogonom na sva četiri točka i na dva točka.

Što se tiče konkurenata, druga Tojota – Prado – je do sada postavila Kluger na prvo mesto u smislu prodaje u 2024. godini, što ga čini najprodavanijim velikim SUV-om u Australiji, a Kluger je drugi.

Uprkos tome što je svrstan u istu prodajnu klasu, Prado sa dizel motorom je sposobniji i izdržljiviji za terensku vožnju i vuču, dok Kluger može da upravlja samo nekim prilično laganim terenima. Inače, ova dva se ne razlikuju po veličini i pogodnostima. Kluger Grande Hibrid se nalazi između Prada najviše i srednje specifikacije u smislu cene: Prado VKS počinje od 76.848 dolara, dok Prado Kakadu počinje od 87.468 dolara pre troškova na putu.

Izvan sopstvenog brenda, Klugerovi najbliži konkurenti su Kia Sorento, Hiundai Santa Fe i Nissan Pathfinder. Trenutno je Santa Fe dostupan sa hibridnom opcijom (od $63,000 +ORC), a novo ažurirani Sorento još nije vratio svoje prethodne hibridne opcije.

Izgleda mudro, nema ničeg posebno lepog u vezi sa Klugerom, ali usuđujem se da kažem da nije dizajniran tako da je lepota na prvom mestu. Umesto toga, ono što mu nedostaje u stilu nadoknađuje funkcionalnošću, koju ima u velikoj meri.

Njegovo kutijasto telo izgleda umirujuće otporno. Pokrenuti LED farovi odaju muževnost, a blago izvajana vrata čine da automobil izgleda pomalo sportski. Crni plastični ukrasi oko točkova (18 inča na dve niže specifikacije, 20 inča na Grande Hibrid) i krovne šine predstavljaju znak Klugerovim lakim terenskim sposobnostima.

Površine oko automobila su mešavina plastike, uključujući neke panele sa izgledom drveta. Ovaj izgled drveta možda nije za svakoga (trenutna reakcija mog partnera je bila da su izgledali zastarelo), ​​ali dodajte teksturnu razliku površinama i dostupni su samo u modelu Grande. Ostale plastike dolaze u sjajnoj crnoj boji i mat hromu koji izgledaju prilično šik u poređenju sa tradicionalnom tvrdom plastikom.

Komandna tabla ima policu koja se proteže po celoj širini prednjeg reda kako bi mogli da ga koriste i suvozač i vozač – mali detalj, ali onaj koji demonstrira male praktičnosti prošarane po celom automobilu.

Ispod ogromnog ekrana za informacije i zabavu nalazi se niz haptičkih dugmadi i točkića za kontrolu jačine zvuka, temperature itd., a ispod njih imate centralnu konzolu na kojoj se nalazi ručica menjača, dva velika držača za čaše i prekidač za promenu režima vožnje. Zatim imate veliku kantu za skladištenje zajedno sa praktičnim ležištem i tri priključka za punjenje – jedan USB-A i dva USB-C.

Sedišta u svakom redu su velika i mekana. U Grande Hibrid-u, oni dolaze u istoj završnoj obradi sa ‘naglašenom kožom’ (mešavina ili završne obrade prave i veštačke kože) kao i ostali ukrasi, uključujući ručicu menjača i volan. To je zamenjeno tkaninom i potpuno sintetičkom kožom u GKS i GKSL respektivno. Na prednjem delu imate dodatni luksuz da izaberete grejanje ili provetravanje vašeg dna, a sedišta su električno podesiva.

Za razliku od mnogih sedmoseda, oseća se kao da je Kluger dizajniran sa pažnjom za svaki red. Sva tri reda automobila imaju prilično velike džepove na vratima, više držača za čaše i trozonsku kontrolu klime, koja je dostupna i u GKSL modelu.

Postoje ISOFIKS tačke u drugom redu, ali nažalost ne u trećem, za razliku od Kia Sorenta. I na kraju, ali ne i najmanje važno, nijedna osoba se ne može požaliti na bateriju telefona koja umire sa ukupno sedam USB portova (iako nijedan od njih nije u trećem redu).

Prtljažnik je 241L kada su sva tri reda podignuta – veći od Sorenta i Pathfindera, ali manji od Santa Fea. Ako imate presavijen treći red, imate 1150L prtljažnika, što je veće od Pathfindera i Santa Fea – ali Sorento je veći od svih njih.

Kluger dolazi sa električnim vratima prtljažnika koja se otvaraju posebno visoko, tako da nema udaranja glava ili opasnog savijanja da bi se ubacili i izvukli predmeti sa velikim ulaznicama. Međutim, jedna briga koju imam je da vrata prtljažnika stalno pištaju kada su u upotrebi. glasno. Mislim da moji susedi nisu cenili što sam ga koristio u 6:00 ujutru.

A kada govorimo o širom otvarajućim vratima prtljažnika, ista promišljena praktičnost je proširena na vrata, koja se posebno široko otvaraju – dar od Boga za svakoga ko često stavlja decu u autosedišta i iz njih.

Da li Toiota Kluger Hibrid ima Apple CarPlai i Android Auto?
I Grande i GKSL varijante Klugera dolaze sa velikim infotainment sistemima od 12,3 inča koji podržavaju Android Auto i Apple CarPlai, bežično ili ožičeno. Nakon testiranja, obe opcije su se besprekorno povezale u automobilu svaki put.

Pored telefonskog povezivanja, Toiotin sopstveni medijski sistem dobro funkcioniše. Tehnologija i grafika nisu van ovog sveta, ali služe svrsi ako trebate da koristite osnovne funkcije kao što su navigacija ili telefon. Pored integrisane satelitske navigacije i Bluetooth-a, tu su i AM, FM i DAB+ radio.

Klugerovi niskih specifikacija imaju zvučni sistem sa šest zvučnika, ali Grande dodaje jači JBL premium audio sistem sa 11 zvučnika. Kluger Grande takođe dodaje potpuno digitalni 12,3-inčni ekran sa vozačkim instrumentima i head-up ekran projektovan na vetrobransko staklo.

Toiota Connected Services je komunikacioni sistem zasnovan na pretplati ugrađen u nove Toiote koji prenosi informacije o vozilu na vaš pametni telefon. Kada preuzmete aplikaciju Toiota Connected, možete da primate informacije o nivoima goriva u vašem automobilu i podacima o vožnji, ili obaveštenja o korišćenju vašeg automobila ako ste ga nekome pozajmili.

Takođe vas upozorava na lokaciju vašeg automobila u slučaju da zaboravite gde ste parkirali – hej, svi smo bili tamo.

Možda najvažnije od svega, Toiotine povezane usluge mogu da vas povežu sa hitnim službama preko dugmeta za hitne slučajeve u vašem automobilu, kao i da automatski obaveste Tojotin centar za hitne pozive u ovom slučaju. Iskreno se nadam da nećete morati da ga koristite, ali je umirujuće znati da postoji u vašem automobilu.

Toiota obezbeđuje 12 meseci besplatnog pristupa, nakon čega pretplate počinju od 9,95 dolara mesečno za funkcije kao što su daljinsko pokretanje i otključavanje i praćenje ukradenih vozila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button