fbpx
Automobili

Pregled Ford Mustang GT kabrioleta 2019

Ford Mustang GT kabriolet 2019 treba da bude automobil u koji sam zaljubljen. Majka me je vodila u osnovnu školu u našoj porodičnoj KSV GT, tako da je moje školovanje u Fordu počelo rano. Zapravo, godinama posedujem više Holdenovih proizvoda od Forda (svakako u smislu klasičnog metala) i generalno se bavim bilo kojim mišićnim automobilom bilo koje marke.

Ipak, novi mišićavi automobil sa gromoglasnim V8 motorom i pogonom na sve kotače trebalo bi da bude garantovan način privlačenja nekoga ko je ušao u igru uglavnom na pozadini tako pristupačnih, bučnih ikona performansi. Prihvatamo svakakve stvari iz starih mašina, međutim, to se jednostavno neće preseći 2019. godine.

Cene nisu ono što biste nazvali jeftinima, počevši od 74.338 dolara za automatski kabriolet V8 kako je ovde testiran, ali tada je u ponudi dragoceno malo s čime biste ga uporedili. Svakako ne u ovom cenovniku. Dakle, ako želite moćan, hrapav V8 drop-top koji se vozi preko zadnjih točkova, to je to.

Pročitajte naš vodič za cene i specifikacije za više detalja, ali standardna oprema je impresivna, a najvažniji detalji uključuju: 19-inčne točkove, audio sistem sa 12 zvučnika, dvozonsku klimu, zadnju kameru, aktivni tempomat, grejanje i ventilaciju za prednja sedišta, digitalni displej vozača, satelitska navigacija, kožne obloge i (mnogo glasnije hvala) sportski izduvni gas.

Prvo, zaboravite da postoje zadnja sedišta. U stvari, tamo pozadi je toliko tesno čak i sa nižim odraslima napred, pitate se zašto se Ford uopšte zamarao njima. Veća polica za pakete koja se dodala u prtljažni prostor bila bi znatno korisnija. Ako zavučete suvozačevo sedište skroz napred, mogli biste nekoga smestiti u drugi red na kratko putovanje – ali samo pravedno.

Prednja sedišta su ipak odlična. U stvari, standardne klupe su toliko dobre (pod tim mislim na udobne i podržavajuće) da nisam siguran zašto biste se trudili da odaberete Recaros tamo gde je to primenljivo. Ne vidim potrebu za njima u Mustangu.

Vozački položaj je onaj koji mi se zaista sviđa, jer dugačak nos nestaje ispred vas, a kraći previs iza. Najbolji način za pristup zadnjoj vidljivosti od tri četvrtine je spuštanje krova, ali sa njim gore postoji malo problema sa mrtvim tačkama zahvaljujući velikom delu crnog materijala. Kamera za vožnju unazad je, međutim, odlična.

Čizma je takođe korisna, pogotovo ako smatrate da na njoj mora da se nalazi prilično pozamašan mekani krov kada je spustite. Dobar posao skriva tu hrpu i pruža više nego dovoljno prostora (408 L) za svakodnevno mlevenje ili dva vikenda.

Pritisnite dugme za pokretanje i glavni razlog zbog kojeg ste kupili Mustang viče u oštrom fokusu. Nova nota izduvnih gasova je glasna, hrapava, pomalo uvredljiva i oštra – drugim rečima, upravo onakva kakva treba da bude moćan V8. Za razliku od starih V8, ovaj donosi koru kako bi odgovarao ugrizu.

Nikada nisam mislio da ću se zapravo zalagati za kupovinu ručnog menjača umesto automatika, svakako ne kada će se koristiti kao svakodnevni vozač i ako se poveže sa lenjim V8. Međutim, Mustang me je zbunio u tom pogledu. Dugo i naporno sam pontifikovao Anthonia Cravforda o tome – kupio je ručni Bullitt – i vozeći taj automobil kao i druge Mustange sa ručnim menjačima u poslednjih nekoliko meseci, to je za mene definitivno.

Drugo, čini se da se neprestano menja između brzina. To bi moglo izgledati očigledno kod 10 brzina, ali je i dalje dosadno – posebno u saobraćaju, gde je neprekidno mešanje. Treće, gas se oseća tako otrcano, osetljivo i trzavo, da niko u CA, koji ga je vozio, nije uspeo da pronađe način da ga glatko vozi. Opet, to je dosadno u svakodnevnim stvarima.

Nemojte me pogrešno shvatiti, ali menjač ne znači da ne kupujete Mustang, već samo znači da ne kupujete automatski Mustang. Problem je što je kabriolet kako je ovde testiran samo automatski. Dakle, moraćete da živite sa forama po gradu. Nađite ipak tihi komad puta i zakucite gas – posebno u režimu Sport + ili Race – i Mustang odmah oživljava. Brz je i brzi porast brzine praćen vrišućim V8 motorom – glasniji za novi model i utoliko bolji za njega.

Prekršitelji su nekada davali gnusne primedbe na račun američkih automobila koji su išli samo pravolinijski ili, u najboljem slučaju, skretali levo. Ne više. Novi Camaro i Mustang imaju sposobnosti daleko veće od mišića automobila iz prethodnih razdoblja. Mustang je istinski brz, zaista sposoban, dvoja vrata. Činjenica da možete spustiti krov na našem testnom primeru je bonus.

U toj belešci ima malo promućka, ali ništa preozbiljno što bi opravdalo pravi nalet. I dalje bih kupio tvrdu ploču da je to moj novac, ali ako volite kabriolet, Mustang je dobar. Krov se brzo spušta – i podiže – uredno sedi iza zadnjih sedišta, ne krade previše prostora za prtljažnik, a ako su podignuti samo prednji ili alternativno i prednji i zadnji prozori, nema gadnih udaraca i turbulencija vetra u kabina.

Iako Mustang dobija paket sigurnosne opreme, ovde je vredno napomenuti (a da se ne bih neko žalio u odeljku za komentare i tvrdio da mi Ford plaća) da je dobio ocenu bezbednosti sa tri zvezdice. Nije idealno u situaciji kada je pet zvezdica broj kojem proizvođači teže, a potencijalnih kupaca je toga potrebno da budu svesni. Prema mom iskustvu, svaki vlasnik Mustanga s kojim sam ikad razgovarao zna tačno koja je bezbednosna ocena i ne bi mogao da brine manje.

Dakle, ispunjava li kabriolet V8 Mustang uputstva? Zaista je tako, čak i ako se lično ne geliram sa menjačem uprkos naporu. Kao što su istakli moji problemi sa CVT-ima, neke ljude neće ni najmanje briga za 10-brzinsku sklonost ka neobičnosti. Dalje, možete tvrditi da je kabriolet ionako krstarica u dometu i da se od njega ne zahteva da bude precizni instrument.

Izgleda prelepo sa spuštenim krovom, i iako su neki od vas smatrali da vam se ne sviđa revidirani stil, ja sa tim nemam problema. Što se tiče daljinski pristupačnih, V8 pokretanih RVD mišića, Mustang je vrlo dobar. Ako vam je potrebno iskustvo vetra u kosi, testirajte kapicu. Za mene je to, međutim, ručni tvrdi krov. Ipak, Mustang ostaje solidna vrednost za novac.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button