fbpx
Uncategorized

Pregled električnog SUV-a Ford Mustang Mach-E GT 2023

2023 Ford Mustang Mach-E GT
Da, znamo da Ford Mustang Mach-E nije pravi Ford Mustang. To je električni SUV sa Mustang stilskim temama i pregršt Mustang oznaka.

Zaista, tokom rane faze dizajna, ovo vozilo je počelo da živi kao generički SUV srednje veličine, sve dok jedna od velikih Fordovih perika nije pomislila da će kompanija prodati više ako pozajmi ime i izgled Mustanga.

Zbog toga, iako bi bočni profil vozila mogao biti bilo koji drugi SUV, čini se da su prednji i zadnji Mustang dizajnerski znakovi nakalemljeni.

Dok su mustangovi tvrdoglavi zauzeti lomljenjem tastatura kako bi izrazili svoj bes, Ford je usvojio pragmatičniji pristup.

Ford tvrdi da Mach-E (poklon Mach 1 V8 Mustangovima i „E“ za električne) deli duh i DNK performansi njegovog mišićavog automobila, čak i ako mu nedostaje nota izduvnih gasova i sirova privlačnost.

Kako se to dešava, najsnažnija varijanta Ford Mustang Mach-E je brža od Ford Mustanga GT V8 za značajnu razliku.

Ford Mustang Mach-E je fabrički napravljen sa volanom na desnoj strani, prodaje se u Velikoj Britaniji i na Novom Zelandu, ali Ford Australija tek treba da potvrdi da li dolazi dole.

Izvori dilera su Driveu rekli da je Ford Mustang Mach-E zaključan za Australiju, ali se navodno automobilski gigant ne trudi sa procesom odobrenja i papirologijom.

Drugi razlog zašto Ford Australia ne žuri: Mustang Mach-E je rasprodat u SAD, gde se vreme čekanja proteže i do šest meseci.

Morali smo da pogledamo Mustang Mach-E tokom kratke probne vožnje uoči ovogodišnjeg sajma automobila u Detroitu, nakon što je Ford pozvao grupu međunarodnih medija – uključujući Drive – da isprobaju ovaj i druge američke modele.

Koliko košta Ford Mustang Mach-E GT 2023?
Ford Mustang Mach-E električni SUV dostupan je u SAD od 46.985 USD (69.800 USD) do 63.575 USD (94.500 USD) od osnovnog modela sa zadnjim pogonom do srednje klase sa proširenim dometom pogon na sva četiri točka.

Testirali smo GT izdanje sa pogonom na sve točkove (počevši od 69.895 USD ili 103.895 USD plus troškovi na putu), koje ima brže performanse i bateriju proširenog dometa.

Osnovni model sa zadnjim pogonom ima izlaznu snagu od 198 kV i 430 Nm, deklarisani učinak od 0 do 100 km/h od 6,1 sekunde i maksimalni domet vožnje od 440 km sa punim punjenjem.

Pogon na sve točkove srednje klase sa proširenom baterijom ima izlazne snage od 258 kV i 580 Nm, deklarisani učinak od 0 do 100 km/h od 5,7 sekundi i maksimalni domet vožnje od 540 km sa punim punjenjem.

Vrhunski GT sa pogonom na sve točkove i proširenom baterijom ima izlaznu snagu od 358 kV i 813 Nm, deklarisanu brzinu od 0–97 km/h (0–60 milja na sat) od 3,8 sekundi i maksimalni domet vožnje od 500 km sa punim punjenjem.

GT Performance Pack ima istu snagu kao GT, ali obrtni moment je povećan na 860 Nm, a tvrdnja od 0–97 km/h (0–60 mph) iznosi 3,5 sekundi.

Ford Mustang Mach-E GT testiran u našoj glavnoj vožnji bio je opremljen standardnim vešanjem, iako smo morali da uzorkujemo model sa magnetno kontrolisanim amortizerima nakon što smo komentarisali koliko se GT oseća krut, čak i na glatkim putevima.

Novi Zeland ima tri modela modela Ford Mustang Mach-E (RVD, AVD i GT). Međutim, vredi napomenuti da je magnetno vešanje – koje je opciono u SAD – standardno za GT na Novom Zelandu.

Koliko prostora 2023 Ford Mustang Mach-E GT ima unutra?
Ford Mustang Mach-E je veći od Toiota RAV4 Hibrid – najprodavanijeg SUV-a u Australiji – iznutra i spolja, ali je manji od Toiote Kluger sa sedmosedima.

Prtljažni prostor je ogroman, ali kompromis za to je nedostatak rezervne gume. Umesto toga, ispod poda prtljažnika nalazi se komplet za naduvavanje guma.

Zadnja sedišta se preklapaju kako bi se stvorio još veći tovarni prostor.

Sa svim postavljenim sedištima, drugi red ima dovoljno prostora za glave, ramena, kolena i nožne prste (ispod prednjih sedišta); međutim, udobniji je kao četvorosed nego kao petosed.

I, kao što je slučaj sa većinom električnih automobila, Mach-E ima pristojnu veličinu ‘prtljažnika’ (prednji prtljažnik ako vam je taj termin nov) koji može da primi nekoliko putnih torbi ili pristojnu kupovinu.

Da li Ford Mustang Mach-E GT 2023 ima Apple CarPlai?
Komandni centar za info-zabavu je masivni vertikalni ekran osetljiv na dodir od 15,5 inča u centru instrument table – a neke od ovih funkcija se takođe mogu videti na 10,2-inčnom digitalnom instrument tabli.

U SAD, radio frekvencije za AM i FM su standardne; međutim, digitalni radio se ne pominje.

Veza sa pametnim telefonom je bežična za Apple CarPlai i Android Auto, a postoji i ugrađena navigacija. Tu je i bežična podloga za punjenje pametnog telefona.

Nije jasno da li će neke ili sve ove funkcije biti ugrađene u primere koji se prodaju u Australiji.

Ekran osetljiv na dodir je podržan dobro postavljenim dugmadima i točkićima, koji su bezbedniji i lakši za korišćenje u pokretu kada su vam oči uprte u put.

Testni automobil je bio opremljen vrhunskim zvukom, ali nismo stigli da pojačamo – ili testiramo – zvuk.

Koju bezbednosnu tehnologiju ima Ford Mustang Mach-E GT 2023?
Ford Mustang Mach-E ima sve dostupne delove savremene bezbednosne tehnologije, uključujući autonomno kočenje u slučaju nužde, radarski tempomat, pomoć pri održavanju trake, upozorenje o mrtvim zonama, upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi, prepoznavanje znakova brzine, individualne kontrole pritiska u gumama, prednji i zadnji parking senzori, kao i kamera za gledanje unazad ili kamera od 360 stepeni. Kao što je gore pomenuto, između prednjih sedišta postoji i srednji vazdušni jastuk sa dva jastuka.

Koliko košta održavanje Ford Mustang Mach-E GT 2023?
Procene troškova servisiranja nisu navedene na veb lokaciji Ford SAD, a Ford Novi Zeland tek treba da objavi cene menija za rutinsko održavanje za Mustang Mach-E.

Međutim, većina benzinskih ili dizel vozila Ford ima servisne intervale od 12 meseci ili 15.000 km (šta god nastupi prvo).

Iako električna vozila zahtevaju manje održavanja, i dalje im je potrebna redovna provera tečnosti, istrošenosti kočnica i osnovnih stvari kao što su metlice brisača.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button