fbpx
Uncategorized

Pregled elegancije Volksvagen Tiguan Allspace 147TDI 2022

Sjajno u sredini asortimana, Volksvagen Tiguan Allspace 147TDI Elegance iz 2022. je praktičan SUV 5+2 koji će mnogi prevideti.

To nije prevrtljiva pretpostavka, već zasnovana na istorijskim podacima. Osvrćući se na istorijsku ponudu Volksvagen Tiguana, zagrejani 2,0-litarski benzinski 162TSI pogonski mehanizam je dugo bio favorit obožavatelja u odnosu na dizel.

Pored kupovine benzinskog motora, veći broj ljudi je takođe gravitirao ka vrhunskom R-Line modelu. Naš testni automobil nije ni jedno ni drugo, jer je dizel i u novouvedenoj Elegance komponenti srednje klase.

Međutim, kao što često nalazimo ovde u Drive-u, ponekad najbolja ponuda ili najbolja vrednost u asortimanu vozila nije najpopularnija.

Naš Volksvagen Tiguan Allspace 147TDI iz 2022. ima cenu od 58.490 dolara pre troškova na putu, oko 1.500 dolara više od istog automobila sa odličnim 2,0-litarskim benzinskim 162TSI pogonom koji svi drugi žele.

To takođe čini 9900 dolara više od početnog modela Tiguan Allspace 132TSI Life za 2022. godinu, u slučaju da se pitate.

Folksvagen Tiguan 147TDI Elegance pokreće 2,0-litarski četvorocilindrični turbo dizel motor sa 147kV/400Nm koji koristi sedmostepeni auto sa dvostrukim (mokrim) kvačilom za napajanje brendovog sistema pogona na sva četiri točka „4Motion“.

Što se tiče opcija, naš testni automobil je konfigurisan sa dve od tri dostupne fabričke opcije koje se plaćaju: metalik boja (900 USD) i Sound & Vision paket (2600 USD) koji dodaje Harman Kardon stereo sa 10 zvučnika, kameru za parkiranje od 360 stepeni i head-up displej. Nije imao opciju panoramskog krova (2100 dolara).

Direktno i na putu, Volksvagen Tiguan Allspace 147TDI Elegance iz 2022. košta 68.375 dolara. Nije jeftino, ali ima li ovde mnogo SUV-a za novac? Hajde da saznamo.Iako je Volksvagen Tiguan Allspace iz 2022. godine dobio više revizija tokom svog šestogodišnjeg veka, unutrašnjost ostaje suštinski nepromenjena od 2016. godine.

Ne izgleda loše izolovano – u stvari, nekima će se svideti dizajn – međutim, u salonu izgleda zastarelo pored novog Volksvagen Golfa iz 2022. Dok je novi prešao na minimalističku unutrašnjost ispunjenu ekranom i bez dugmadi, Tiguan Allspace i dalje koristi isti osnovni dizajn instrument table od pre osam godina.

Međutim, nije sve loše, jer nisu sve nove stvari dobre. Na primer, serija Volksvagen Tiguan Allspace iz 2022. prirodno koristi volan prethodne generacije brenda koji ima stvarna dugmad. Noviji automobili ovog brenda koriste jedan sa dosadnim kapacitivnim tasterima osetljivim na dodir koji nisu poboljšanje.Vidite, dizajn iz 2010-ih i dalje ostaje relevantan u 2022. Tu je i novi sistem za kontrolu klime koji ima klizače jednostavne za korišćenje za podešavanje temperature i brzine ventilatora – za razliku od Golfa.

Osim dizajnerskih nijansi, unutrašnjost Tiguan Allspace ostaje dobro izgrađena i elegantno funkcionalna. Stvari su meke i mekane na dodir, ništa ne zvecka ili škripi, a postoji mnogo zabavnih, ali modularnih poslastica sa kojima se možete igrati.

Jedan je ogroman donji središnji prostor za skladištenje koji je dovoljno velik za vaš telefon, pokriven radi sigurnosti, pa čak ima i držače za čaše koji se mogu otvoriti ako želite da ponesete piće.

Naslon za ruke ima pametan mehanizam za začepljenje, što znači da laktovi svakoga mogu da zadave ruke dok drže volan, a džepovi na vratima su skupljeni (obloženi tkaninom) tako da vam ključevi ne zveckaju. Pametne stvari.

Modeli Elegance i više dolaze sa sportskim sedištima, tako da su izuzetno udobna, duboko poduprta kako biste bili sigurni, i sa velikim stepenom lumbalnog podešavanja za podršku leđima. Oba prednja sedišta takođe imaju memoriju u tri pozicije za sve članove vaše porodice.

U drugom redu, prostor je sjajan za klasu vozila. Sa kliznim drugim redom prilagođenim za maksimalan prostor za noge, otkrio sam da su mi kolena prilično slobodna od naslona sedišta i stopala koja mogu da se ispruže u procepu ispod sedišta ispred.

Povrh klizne osnove, naslon se takođe može nagnuti za prilično veliku marginu, što je dovoljno da udoban kip postane prava stvarnost pozadi.

Svi Tiguan Allspace modeli dobijaju otvore za ventilaciju u drugom redu i kontrolu klime u trećoj zoni, dva USB-C porta i još jedan par džepova na vratima. A ako ne naručite krovni otvor, vaši gosti mogu čak da pristupe i držaču za sunčane naočare na krovu koji se proteže od napred ka nazad.

Što se tiče dečijih sedišta, postavio sam Britak Graphene sedište i našao dovoljno prostora da ga koristim u položaju okrenutom prema napred. Povrh integrisanih držača uređaja koji olakšavaju smirivanje vaše dece, sama baza sedišta je lepa i visoka kako bi omogućila utovar dece u ergonomski zdravu aferu.

Treći red sedišta najbolje je posmatrati kao povremeni. Ulaz u treći red je tesan – i sama sedišta podjednako – što znači da je najbolje da dozvolite svojoj deci da to isprobaju.

Ako ste odrasla osoba normalne veličine, postoji pola šanse da ćete se zgrčiti ili se možda zaglaviti na pola puta. Šalu na stranu, stao sam pozadi, ali sam smatrao da je treći red previše zgužvan za moj okvir od 183 cm. Međutim, postoji par držača za čaše i nešto za odlaganje za bilo kojeg od vaša dva dodatna gosta.

U prtljažniku, prostor počinje od 230L kao sedmosed, 700L kao sa pet sedišta i 1775L kao dvosed sa preklopljenim drugim i trećim redom.

Staćete u kompaktnu torbu ili dve sa sedam na brodu, ali sa pet imate jutara prostora za igru. To čini Volksvagen Tiguan Allspace dobrom opcijom ako vaša porodica voli vožnju biciklom, odlazak ili samo često koristi prtljažnik.Ugrađen na modele Volksvagen Tiguan Elegance iz 2022. godine i novije, je 9,2-inčni infotainment sistem sa bežičnom i žičnom vezom za Apple CarPlai i Android Auto, digitalni radio i izvornu navigaciju sa trodimenzionalnim i orijentirnim pogledom.

Najnoviji Volksvagen softverski interfejs izgleda i miriše kao vaš pametni telefon, što je kodna reč jer je odličan i lak za učenje. Hardver je odličan, grafika dobro izgleda i elegantna, a ključne funkcije nisu zakopane duboko u sistemu.

Međutim, ako previše prevlačite, pokušajte da obrišete, jer infotainment sistem od 9,2 inča takođe ima kontrolu pokretima. Ono što besmislena tehnologija radi je da vam omogućava da prelazite između stranica, menija ili funkcija naizgled upotrebom sile i mahanjem rukom ispred stereo uređaja.

Ako ostavimo trikove na stranu, najbolji deo tehnologije je kako ekran reaguje kada mu se ruka približi – skoro kao da je živ i zna za vaše prisustvo, proširujući minimizirane opcije menija i čineći ih lakšim za čitanje. Druga karakteristika je beskorisna.

Kako je naš specifični test automobil bio opcioniran sa paketom zvuka i vida, takođe je bio opremljen fantastičnim Harman Kardon stereo sistemom sa 10 zvučnika. Neki od tog broja zvučnika uključuju komponentne (split) zvučnike, što znači da je stvarni broj zvučnika bliži 16. Otuda i 16-kanalno pojačalo.

Takođe zvuči sjajno, jer The Vho’s Eminence Front zvuči sjajno, zveckavo i u lice kao što treba, a Breathe Pink Floida nailazi na odjek, ali užasno oštar – kada se odigra glavni događaj.

Ako volite muziku, vredi ulaganja.Linija Volksvagen Tiguan za 2022. pokrivena je ANCAP bezbednosnom ocenom sa pet zvezdica.

Nakon što je testiran 2016. godine, postigao je dobre rezultate za zaštitu odraslih putnika (96 procenata), u redu za bezbednost dece (80 procenata) i loše u pogledu bezbednosti ugroženih učesnika u saobraćaju (68 procenata).

Međutim, kao srednja i ažurirana verzija automobila ANCAP jednom testirana još 2016. godine, Volksvagen Tiguan Allspace Elegance 2022 ima dosta naprednih sistema pomoći vozaču kao standard, i onih koji sada bolje štite i ranjive učesnike u saobraćaju.

To uključuje automatsko kočenje sa danju i noćnom detekcijom pešaka, praćenje mrtvog ugla sa asistencijom za izbegavanje sudara i upozorenjem na poprečni saobraćaj pozadi, pomoć pri održavanju trake, prednje i zadnje parking senzore, tehnologiju samoparkiranja i još mnogo toga.

Dobro je opremljen u smislu sigurnosnih sistema.Pre nego što pogledamo konkurente, vredi ponoviti cenu našeg Volksvagen Tiguan Allspace Elegance 147TDI iz 2022.

Cena mu je od 58.490 dolara bez troškova na putu i ​​dodatnih opcija. Naš automobil je imao opcije u vrednosti od 3500 dolara, što je dovelo do njegove cene na 61 990 dolara pre nego što je krenuo na puteve, ili oko 68 000 dolara za vožnju.

Prvi konkurent koji vredi razmotriti je Škoda Kodiak Sportline iz 2022. napravljena od sličnih, verovatno jednostavnijih delova, a Škoda takođe dolazi samo sa benzinskim motorom. Međutim, počinje od 57.990 dolara za vožnju, pa možda izvršite matematiku da vidite koliko zapravo trošite da biste kupili VV.

Drugi izbor je Peugeot 5008 GT dizel. Skuplji je za 71.000 dolara za vožnju, ali je takođe više fokusiran na stil i dizajn, i ispunjen je obiljem luksuza. Ona masirajuća napa kožna sedišta koja se nalaze unutra su prilično fantastična.Daću vam prvi uvid, a to je da izaberete dizel ako vam je stalo do tekućih troškova.

Konačna cifra koju smo postigli je bila identična zvaničnoj tvrdnji o kombinovanoj potrošnji goriva od 6,2L/100km. To je nakon što je plutao oko 6,6 L/100 km usred jednonedeljne pozajmice.

Naše testne petlje odražavaju vožnju u stvarnom svetu, a takođe smo putovali u vršnom saobraćaju od zapadnog do severnog Sidneja – vrhunskog jutarnjeg grinda – ali i dalje nismo bili u stanju da gurnemo broj goriva duboko u sedam.

S obzirom da je inflacija trenutno podešena na režim beženja, odlučivanje za štedljivi dizel može biti mudar izbor. Nije tako duhovit kao benzinac, ali Volksvagen Tiguan Allspace TDI iz 2022. je dosta moćan kada se kreće.

Kažem to zato što postoji neka početna lenjost od dizela i sedmostepene automatske kombinacije sa dvostrukim kvačilom koja izneverava paket. Ako želite brzo da poletite, videćete da će se pokolebati i malo oklevati.

Na delimičnom gasu, samo će trebati malo duže da se poveže, i možda će biti potrebno malo podešavanje u zavisnosti od vašeg poslednjeg vozila.

Možda se dlake cepaju, ali to je pošteno s obzirom na to da je Tiguan sa benzinskim gorivom u asortimanu lakši u situacijama zaustavljanja i pokretanja, a mogao bi čak biti i automobil koji razmišljate o nadogradnji.

Međutim, kada se pomeri, dolazi do dosta gunđanja, a snažna isporuka obrtnog momenta na niskom nivou dizela od 400 Nm (sa 147 kV snage) čini lakim stvarima poput školskog. Kvalitet vožnje je tipično za Volksvagen, u tome što je dovoljno udoban, dovoljno čvrst, ali i dobro kontrolisan i prepun gomile pasivne bezbednosti.

Upadljive rupe će biti grube, ali to je upravo ono što se dešava u automobilima sa dobrom kontrolom karoserije. Na bržim seoskim putevima oseća se samopouzdano, sa dobro kalibrisanim upravljačem koji pomaže da se otkloni nagađanje.

Model Tiguan Allspace Elegance takođe nema Volksvagenov progresivni sistem upravljanja. Reaktivan je van centra, a ipak dovoljno dugačak od zaključavanja do zaključavanja da se oseća prirodno, ili više kao što to obično čine automobili.

U kabini je takođe prilično tiho, a moji uobičajeni delovi autoputa sa grubom strugotinom ostali su jednako takvi. Ako većinu svog vremena na putovanju provodite u zonama od 110 km/h, cenićete zvučnu izolaciju i opšti ambijent u kabini u ovim okruženjima.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button