fbpx
Uncategorized

Sve što treba da znate o 2023 Cheri Omoda 5: virtuelna probna vožnja

Nakon osam godina odsustva, kineski proizvođač automobila Cheri se vratio na puteve Australije, ponovo lansirajući svoj brend sa čudnim malim SUV-om Omoda 5.

Dostupan je samo u australijskim salonima od marta 2023. godine, ali Omoda 5 već dobija na udaru kod lokalnih kupaca.

Od avgusta 2023. godine, Cheri je zabeležio 3023 prodaje Omode 5, zaostajavši za rivalima kao što su MG ZS, GVM Haval Jolion i Toiota Corolla Cross, ali je napredovao ispred Honde HR-V i Škode Kamik.

Šta je Cheri?
Cheri je jedan od mnogih proizvođača koji prave glavne automobile i SUV-ove u Kini, parirajući drugim kineskim brendovima kao što su MG i GVM, i stranim proizvođačima kao što su Kia i Toiota.

Osnovan 1997. godine, Cheri je brend za masovno tržište i veliki broj, koji svoju prvu liniju automobila pokreće krajem 1999. godine.

Cheri je prvi put ušao na australijsko tržište 2011. godine i ponudio najpristupačniji automobil u Australiji 2013. godine, J1 manuelni hečbek za 9990 dolara, ali je otišao 2014. da bi se ponovo pokrenuo sa potpuno novim modelom i pristupom 2023. godine.

Gde se proizvodi Cheri Omoda 5?
Cheri ima veliki broj fabrika, ali Omoda 5 se proizvodi u Vuhuu, Anhui, Kina.

Vuhu Acteco Povertrain Co., Ltd, ranije poznat kao Cheri Povertrain Division, sastoji se od dve fabrike motora, a treća je trenutno u izgradnji. Ovo se takođe nalazi u Vuhuu.

Cheri Omoda 5 je opremljen Acteco motorom. Osnovan 1997. godine, Acteco je brend motora koji posluje kao podružnica Cheri-ja. Acteco motori se kreću u rasponu od 800cc do 4,0-litara, sa rasporedom koji uključuje redni četvorosed i V8.

Još u novembru 2006. godine, Fiat je najavio da će takođe koristiti Cheri-jeve 1,6-litarske i 1,8-litarske Acteco motore u svojim automobilima, počevši od modela Fiat Linea.

Koliko košta Cheri Omoda 5 u Australiji?
Postoje dve specifikacije koje možete izabrati, sa osnovnim modelom Omoda 5 BKS po ceni od 32.990 dolara za vožnju, dok vrhunski Omoda 5 EKS počinje od 35.990 dolara za vožnju.

Da li je Cheri Omoda 5 električna?
Cheri Omoda 5 se još ne nudi u električnoj formi. Međutim, električna verzija je otkrivena i trebalo bi da stigne u lokalne salone početkom sledeće godine. Za više informacija, pročitajte naš članak ovde.

Trenutni modeli se mogu pohvaliti 1,5-litarskim četvorocilindričnim benzinskim motorom sa turbo punjenjem koji razvija maksimalnu snagu od 108 kV i 210 Nm, uparen sa kontinualno promenljivim automatskim menjačem (CVT) i pogonom na prednje točkove.

Koja je bezbednosna ocena Cheri Omoda 5?
Cheri Omoda 5 iz 2023. godine dobila je pet zvezdica za bezbednost od ANCAP-a skoro pet meseci nakon što je stigla u lokalne salone.

Iako je rezultat Omoda 5 prvi put objavljen u Australiji 2023. godine, on je zapravo testiran u Evropi 2022. prema protokolima testiranja ANCAP i sestrinske organizacije Euro NCAP 2020–2022 – koji su ove godine zamenjeni strožim standardima.

SUV je dobio ocene od 87 procenata za zaštitu odraslih putnika, 88 procenata za zaštitu dece, 68 procenata za zaštitu ranjivih korisnika u saobraćaju (pešaci i biciklisti) i 83 procenata za tehnologiju Safeti Assist.

Cheri Omoda 5 iz 2023. ima autonomno kočenje u slučaju nužde napred i nazad (AEB), upozorenje o napuštanju trake, pomoć u mrtvom uglu, adaptivni tempomat, prepoznavanje saobraćajnih znakova i sistem za praćenje vozača zasnovan na kameri.

Koje su standardne karakteristike Cheri Omoda 5?
Od osnovne varijante, Cheri Omoda 5 standardno dolazi sa LED prednjim svetlima sa senzorima sumraka sa automatskim dugim svetlom, LED zadnjim svetlima sa indikatorima za pomeranje, 10,25-inčnim digitalnim ekranom instrumenata, 10,25-inčnim infotainment ekranom osetljivim na dodir sa žičnim/bežičnim Apple CarPlai-om , žičani Android Auto, Bluetooth, upravljanje glasom, bežični punjač za pametne telefone, presvlake sedišta u obliku sintetičke kože, prednja sedišta u sportskom izgledu, šestostruko električno podešavanje sedišta za vozača i četvorosmerno ručno podešavanje sedišta suvozača i ambijentalno LED osvetljenje kabine u prvom redu.

Prelazak na EKS dodaje električna zadnja vrata, električni šiber, grejani volan, grejana prednja sedišta, četvorosmerno električno podesivo suvozačko sedište, osvetljenje za štitnike za sunce, crvene kočione čeljusti, kameru od 360 stepeni, ambijent na zadnjim sedištima osvetljenje kabine i projekcija svetlosti lokve.

Da li Cheri Omoda 5 ima veliki prtljažnik?
Cheri Omoda 5 ima tovarni kapacitet od 360L. Sa preklopljenim sedištima, ovo se povećava na 1075L.

Za poređenje, rival MG ZS pakuje 359L/1166L, dok GVM Haval Jolion nudi 430L/1133L.

Koliko je brza Cheri Omoda 5?
Cheri Omoda 5 poseduje 1,5-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa turbopunjačem koji razvija 108 kV i 210 Nm, uparen sa kontinualno promenljivim automatskim menjačem (CVT) i pogonom na prednje točkove.

Navedena potrošnja goriva je procenjena na 6,9 litara na 100 kilometara, uz podržano redovno bezolovno gorivo od 91 oktana. Cheri tvrdi da ubrzanje od 0-100 km/h iznosi 9,9 sekundi.

Da li Cheri Omoda 5 ima Apple CarPlai?
Da. Cheri Omoda 5 ima i bežični i žičani Apple CarPlai i žičani Android Auto kao standard.

Koji su konkurenti Cheri Omoda 5?
Cheri Omoda 5 se suprotstavlja modelima MG ZS i GVM Haval Jolion.

Pridružujući se konkurentnom segmentu malih SUV vozila, on se takođe suprotstavlja vozilima kao što su Toiota Corolla Cross i Suzuki Vitara.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button