fbpx
Automobili

Porsche Australia pokrenuo je program za smanjenje emisije ugljenika za vozače

Novi Porsche Impact program omogućava vlasnicima da doprinesu projektima smanjenja ugljenika u Viktoriji i Južnoj Australiji.

Porsche je najavio novi pogon za uklanjanje ugljenika za australijske vozače.

Program Porsche Impact daje ljudima mogućnost da izračunaju godišnji otisak ugljenika u svom vozilu i ublaže taj uticaj doprinoseći jednom od dva lokalno smanjena projekta.

Uzimajući u obzir da Australci godišnje prosečno pređu 13.300 kilometara, pri prosečnoj stopi potrošnje goriva od 13,4 litara na 100 km, proizvedenih 4,13 tona CO2 godišnje bi koštalo oko 115 američkih dolara – godišnje, približno na isti način na koji se kompenzacija ugljenika može kupiti pri kupovini avionska karta.

Iako je program pokrenuo Porsche, njega mogu koristiti vozači bilo koje marke automobila.

Jednostavno unesite prosečnu godišnju kilometražu i potrošnju goriva automobila, a kalkulator na veb lokaciji Porsche Impact obezbediće troškove za nadoknađivanje proizvedenog ugljenika.

Novcem od Porsche Impact-a upravlja Južni pol i šalje ga jednom od dva lokalna projekta.

Prvi projekat na planini Sandi u Južnoj Australiji (prikazan na ovim fotografijama) ima za cilj podmlađivanje područja lokalnom florom i faunom, pomažući u obnavljanju lokalnog staništa koje je prethodno izgubljeno zbog očišćenog poljoprivrednog zemljišta.

Miamin, drugi projekat smešten u državnoj šumi Annia na jugozapadu Viktorije, rehabilitovaće oko 20 hektara zemlje kako bi pružio siguran dom za ugrožene biljne i životinjske vrste.

Porsche Australia takođe učestvuje u šemi, nadoknađujući ugljenik koji proizvodi cela flota kompanije – to uključuje službene automobile, automobile pod pritiskom i vozila koja se koriste u programima obuke vozača Porsche Track Ekperience.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button