fbpx
Automobili

Nissan Rogue dobija bezbednosno ažuriranje nakon NHTSA rezultata sa dve zvezdice

Nissan dograđuje svoje Rogue-ove iz 2021. godine, napravljene u fabrici u Kiushu-u u Japanu pre 28. januara 2021. godine, ažuriranim sistemima bezbednosti putnika nakon što je SUV na NHTSA testiranju dobio nisku ocenu sudara sa dve zvezdice za suvozača. Bilo koji Rogue iz 2021. godine sagrađen u Japanu nakon 28. januara, kao i svi koji su montirani u Nisanovoj fabrici u Tenesiju, već imaju ažurirane sigurnosne sisteme, rekao je Nissan.

Nissan će obavestiti vlasnike o već prodatim pljačkašima iz 2021. godine izgrađenim u Japanu pre 28. januara, da bi ih dostavio distributerima da dobiju ista ažuriranja. Nissan Rogue iz 2021. godine, koji je u potpunosti redizajniran ove godine, dobio je nisku ocenu testa sudara sa dve zvezdice od Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja na putevima (NHTSA) tokom testiranja na strani suvozača. Sada se Nissan vraća nazad i dograđuje vozila kako bi povećao taj rejting. Nissan će zameniti modul suvozačevog vazdušnog jastuka i sigurnosni pojas suvozača i ažuriraće srodni softver, izjavio je Nissanov portparol.

2021 Nevaljaoci proizvedeni u Nisanovoj fabrici Kiushu, Japan, pre 28. januara, su oni koji su naknadno ugrađeni; nevaljalci izgrađeni u Nisanovoj fabrici u Smirni u Tenesiju, kao ni oni montirani posle 28. januara u Japanu, nisu uključeni, jer je njihov sistem za zadržavanje putnika već promenjen do trenutka kada su vozila napravljena. Vlasnici 2021 Rogue-a okupljenih u Japanu pre 28. januara biće obavešteni da svoja vozila uvedu kod dilera kako bi se mogle uneti promene. Nejasno je koliko je vozila pogođeno.

NHTSA je Rogueu iz 2021. godine dao ukupnu bezbednosnu ocenu od četiri od mogućih pet zvezdica. SUV je dobio pet zvezdica u ukupnoj sigurnosti bočnog sudara i četiri zvezdice za otpor prevrtanju. U ukupnom rejtingu frontalnog sudara, dobio je tri zvezdice, što u proseku iznosi četiri zvezdice za sigurnost prednjeg vozača i dve zvezdice za suvozačevu stranu. Nissan nije precizirao sa koliko zvezdica očekuje da će promena povećati njegovu bezbednosnu ocenu za suvozačevu stranu. Ažurirani sistem bezbednosti tek treba da se testira, a ti rezultati trebalo bi da budu dostupni do maja ove godine, rekao je portparol.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button