fbpx
Uncategorized

Jaguar će preživeti uprkos promenama u proizvodnji u Velikoj Britaniji – izvršni direktor

Još uvek se planiraju tri potpuno nova električna modela „performansi“ koji će voditi sledeću generaciju Jaguara – uprkos promenama u planovima proizvodnje britanskog brenda od početka sledeće godine.

Prema The Guardianu u Velikoj Britaniji, Jaguar Land Rover (JLR) planira da pređe sa dve fabričke smene na jednu na liniji koja proizvodi Jaguar F-Pace i Range Rover Velar – plus smanji proizvodnju Range Rover Evokue i Land Rover Discoveri Sport.

U međuvremenu, The Guardian i Bloomberg tvrde da će se povećati proizvodnja modela sa većim profitom – kao što je Range Rover pune veličine.

Ali rukovodioci Jaguar Land Rovera rekli su za Drive da su ovi potezi za racionalizaciju proizvodnih operacija kompanije u 2023. pogrešno protumačeni kao okidač za dugoročne promene i gubitak radnih mesta.

To je takođe izazvalo sumnju u budućnost Jaguara, koji je doživeo ogroman pad potražnje za svojim tradicionalnim luksuznim putničkim automobilima i stavio svoje SUV u direktnu konkurenciju sa svojim kolegama iz stale iz Land Rovera i Range Rovera.

Jaguar Land Rover je nepokolebljiv da Jaguar još uvek ima budućnost i remont proizvodnje će mu omogućiti da se fokusira na popularne modele širom svojih brendova koji su napravili globalnu listu čekanja od više od 200.000 vozila.

„Nema nikakve promene u poslovnom pravcu“, rekao je za Drive iz Velike Britanije Nik Konol, globalni menadžer za spoljne korporativne komunikacije kompanije Jaguar Land Rover.

„Stvari idu na bolje. Počinjemo da uočavamo neku pozitivu.

“Definitivno smo videli neke zelene izdanke u smislu poluprovodnika.”

G. Connoll je rekao da se Jaguar Land Rover (JLR) bori sa poteškoćama u proizvodnji više od dve godine, uglavnom zbog nedostatka poluprovodnika, i da je razvio novi plan proizvodnje kao način da se oporavi od problema.

Borila se zbog količine tehnologije u najnovijim vozilima i velikog oslanjanja na mikročipove potrebne za njihovu proizvodnju.

Izvršni direktor Jaguara je takođe insistirao da nedavni odlazak generalnog direktora Jaguar Land Rovera Thierrija Bollorea nakon dve godine na toj ulozi – koji je bio pokretačka snaga iza prelaska kompanije na električnu energiju – neće imati uticaja na poslovanje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button