fbpx
Automobili

Dodge Challenger SRT Hellcat opremljen starinskim konjskim točkovima

Dodge Challenger SRT Hellcat iz 2015. godine opremljen je zastrašujuće uskim točkovima sa konjske vuče, zahvaljujući automobilskom IouTube kanalu VhistlinDiesel.

Iako poravnanje i kvalitet vožnje nisu dramatično ugroženi, nedostatak prianjanja značio je da se krupni mišićavi automobil borio da svoj 527kV pretvori u pogon napred.

Strukturni integritet tankog voznog parka takođe je bio daleko od poverenja – u jednom trenutku se činilo da je relativno mala rupa zakopčala krak na prednjem levom točku.

Nakon što su zlostavljali promatrače na lokalnoj benzinskoj pumpi, prodavnici delova za vozila, lokalu za brzu hranu i zastupništvu Dodgea, vlasnici su tada odlučili da isprobaju sposobnost sagorevanja vozila.

Nedugo zatim spoljna gumirana obloga naplataka je potpuno usitnjena – goli metal je tada počeo da seče žlebove u asfaltu, a viljuškar je trebao da izvuče automobil iz rupe sopstvene kreacije.

Neizmenjen, Dodge Challenger SRT Hellcat iz 2015. napaja 527kV i 881Nm na zadnje točkove iz 6,2-litarskog V8 motora sa prednapunjenim motorom. Sa ugrađenim odgovarajućim pneumatskim gumama, Dodge zahteva vreme od 0-100km / h od 3,7 sekundi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button