fbpx
Automobili

Bugatti Chiron Sport i Pur Sport: praznik za oči na fotografisanju u Parizu

Bugatti je otvorio svoj prvi izložbeni salon u gradu svetlosti
Ne možete baš da uporedite Bugatti sa drugim proizvođačima automobila. Molsheimeri su vrhunski, luksuzni i individualni koliko se može zamisliti. Među najskupljim automobilima na svetu, marka sa rešetkom na potkovici u principu je prvo mesto među sobom. Najjeftiniji Bugatti koji trenutno možete kupiti novi je 2,4 miliona evra plus porez.

Svako ko ima neophodne promene i zainteresovan je za hiper-automobile od najmanje 1.500 KS, dobiće priliku koju mi normalni smrtnici nikada nećemo dobiti. Jedna takva prilika pojavila se nedavno van Pariza, kada je Bugatti bio domaćin posebne probne vožnje.

„Strastveni“, kako ih Bugatti naziva, imali su priliku da testiraju i Chiron Sport i Chiron Pur Sport. Događaj se dogodio u manastiru Vauk-de-Cernai, oko 50 kilometara van Pariza. Blizina francuske prestonice nije slučajnost, uostalom, Bugatti je tek nedavno otvorio svoj prvi izložbeni salon u Gradu svetlosti. Ettore Bugatti je tamo otvorio prvi salon brenda skoro 100 godina.

„Posle duge apstinencije i prezentacija u digitalnom obliku, ljubitelji našeg brenda konačno imaju priliku da ponovo isprobaju i iskuse dva hiper automobila“, rekao je Gui Cakuelin, regionalni direktor za Bugatti u Evropi.

Chiron Sports prirodno ima 8.0 litarski kuad-turbo V16 sa 1.500 KS i 1.500 Nm obrtnog momenta. U poređenju sa “normalnim” Chironom, Bugatti je veći naglasak stavio na sportskije ponašanje u vožnji izvlačenjem težine iz automobila i čvršćim dizajniranjem šasije.

Prošle godine je kompanija Molsheim krenula još bolje sa Chiron Pur Sportom u pogledu upravljanja i fokusa na trkačke staze. Između ostalog, automobil dolazi sa kraćim prenosnim odnosom 7-stepenog menjača sa dvostrukom spojkom, daljim modifikacijama šasije i još nižom težinom. Pur Sport je ograničen na 60 primeraka. Kakav je osećaj možete pročitati u našoj recenziji .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button