fbpx
Uncategorized

2023 Volksvagen Tiguan Allspace 132TSI Life recenzija

Volksvagen Tiguan 2023
Srednji SUV sa sedam sedišta, kao što je Volksvagen Tiguan 132TSI Allspace iz 2023. godine, susreću savršen presek između niže cene ulaska (od tradicionalnog velikog SUV-a sa sedam sedišta) i praktične unutrašnjosti sa maksimalnim prostorom.

Volksvagen je u igri već nekoliko godina, a Tiguan Allspace sa sedam sedišta se bori sa rivalima sa sedam sedišta kao što su Nissan Ks-Trail, Mitsubishi Outlander i Honda CR-V.

Na zadnjem delu našeg SUV-a Megatest sa sedam sedišta, proveli smo neko vreme u Tiguanu 132TSI Allspace srednje specifikacije da vidimo kako najbolje služi australijskom tržištu.

Koliko košta Volksvagen Tiguan u Australiji?
Folksvagen Tiguan asortiman SUV vozila počinje od 42.490 dolara pre troškova na putu, ali za verziju sa sedam sedišta plaćate premiju od 2000 dolara preko tog iznosa. Auto koji imamo je 132TSI Life varijanta srednje specifikacije koja košta 48.490 dolara pre ORC-a.

Dostupna su dva paketa opcija i oba su izabrana na našem automobilu – luksuzni paket od 5600 dolara (koji dodaje udobna sportska sedišta sa bečkom kožom, panoramski krov, grejanje prednjih sedišta, lumbalno podešavanje, električno podešavanje sedišta) i električna vrata prtljažnika sa senzorom za udarce od 600 dolara .

Naš automobil je takođe bio ofarban u metalik pirit srebro od 900 dolara.

132TSI pokreće 2,0-litarski četvorocilindrični turbo benzinski motor koji razvija 132kV/320Nm. Ovo dolazi u kombinaciji sa pogonom na sva četiri točka i uparen je sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Ključne karakteristike specifikacije uključuju digitalnu instrument tablu od 10,25 inča, infotainment jedinicu sa ekranom osetljivim na dodir od 8,0 inča, brisače sa senzorom kiše, kontrolu klime u tri zone, satelitsku navigaciju i digitalni radio, adaptivni tempomat, LED zadnja svetla i elegantan odvojiva baklja u prtljažniku.

U okviru Volksvagenovog sopstvenog asortimana, Tiguan Allspace se nalazi iznad malog SUV-a T-Roc i ispod velikog SUV-a Touareg.

Koliko prostora Volksvagen Tiguan ima unutra?
Sa laganim i prozračnim kožnim presvlakama Storm Grei, kabina Tiguan Allspace-a deluje više nego što biste očekivali od brenda. Usklađen je sa sivim akcentima na donjoj kontrolnoj tabli, karticama na vratima i na naslovnoj strani.

Panoramski krovni otvor omogućava obilju svetlosti da uđe u kabinu i dodaje udobnu količinu prostora na prednjim sedištima u automobilu. Postoji dobra mogućnost prilagođavanja za manevrisanje u visoku poziciju za vožnju.

Sedišta su prijatna za vozača i suvozača, dok ima dovoljno bočne podrške da putnike prođe kroz uglove.

Da bi odgovarao čitavoj sedmočlanoj grupi, prostor za odlaganje je dobro pokriven po celoj kabini. Najočigledniji je par držača za čaše (koji se preklapaju radi poboljšane upotrebljivosti kabine) i mala kanta za smeće na centralnoj konzoli se nalazi odmah iza. Odmah ispod instrument table nalazi se utor za skladištenje vašeg telefona sa integrisanim punjačem za bežični telefon.

Na drugom mestu imate kantu za skladištenje sa poklopcem na vrhu instrument table, pozamašnu pretincu za rukavice i dve široke kante na vratima obloženim filcom za velike boce. Tu je i iskačuća ladica pored prekidača farova.

Putnici u drugom redu su dobro zbrinuti sa izdašnim prostorom za glavu, prostorom za noge i velikim prostorom za noge za ispruživanje. Klupa u drugom redu može da se naginje i klizi, dok pristup trećem redu nije baš lak borbu bilo. Što se tiče pogodnosti, prostor ima USB port, ventilacione otvore sa kontrolama, džepove za karte, napajanje od 12 volti i sklopivi centralni naslon za ruke. Klupa je udobna.

Najdalji red je nesumnjivo usko mesto za sedenje odraslih, ali je dovoljno udoban za kratka putovanja. Na dužim putovanjima, stavite decu u treći red umesto bake i deke.

Prtljažnik je procenjen na 230L sa svim sedištima na mestu, 700L sa preklopljenim trećim redom i do 1775L sa svim oborenim sedištima. Postoji zgodna lampa za odvajanje i korišćenje po potrebi, preklopne brave za treći red, a ispod poda je rezervni točak koji štedi prostor.

Da li Volksvagen Tiguan ima Apple CarPlai i Android Auto?
Upravljanje infotainment-om je 8,0-inčni digitalni displej postavljen unutar centralne instrument table, dok je vozač okrenut prema 10,25-inčnom digitalnom instrument tabli.

Softver je jednostavan za korišćenje i preskače između funkcija, delimično zahvaljujući prečicama koje su isprekidane duž ekrana. Ekrani su svetli i oštri, a navigacione mape izgledaju sjajno na infotainment sistemu ili grupi.

Tiguan je jedan od Volksvagenovih starih proizvoda koji nastavlja da koristi samostalne kontrole za stvari kao što je klima uređaj. Ovo je veoma zgodno za podešavanje u hodu i daleko bolje od podešavanja zasnovanih na info-zabavi koja su izbirljiva za korišćenje. Nažalost, ova podešavanja su kapacitivna na dodir, što je malo teže koristiti od tradicionalnih dugmadi i točkića. Srećom, nije ista priča za dugmad na volanu.

Digitalni radio se nudi kao standard, kao i bežični Apple CarPlai i žični Android Auto. Tamo gde ponekad zaobiđem izvorni informativno-zabavni sistem radi poznatog i lakog CarPlai-a, više sam nego srećan da koristim informativno-zabavni softver zasnovan na automobilima unutar Tiguan Allspace-a.

Koju bezbednosnu tehnologiju poseduje Volksvagen Tiguan?
Uprkos tome što je izgubio zvaničnu ANCAP bezbednosnu ocenu, Volksvagen Tiguan Allspace je opremljen kompletom aktivnih bezbednosnih mera koje pomažu da se olakša život vozača i da se putnici zaštite.

Ove stavke uključuju autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka, pomoć pri zadržavanju trake, adaptivni tempomat sa funkcijom zaustavljanja i pokreta, poluautonomno održavanje trake za pomoć pri vožnji, pomoć pri parkiranju, detekciju umora vozača, manevarsko kočenje pri maloj brzini za prednje i zadnji, i parking senzori za prednje i zadnje.

Koliko košta održavanje Volksvagen Tiguana?
Folksvageni koji se prodaju u Australiji dolaze sa petogodišnjom garancijom neograničenih kilometara. Oni takođe dolaze sa 12 meseci pomoći na putu, mada se dobija još 12 meseci svaki put kada servisirate automobil sa VV-om, do devet godina.

Možete uštedeti novac na servisiranju tako što ćete se odlučiti za paket VV Care Plan, koji spaja tri ili pet usluga u plaćanje unapred. Za trogodišnji paket Tiguan 132TSI VV naplaćuje 1700 dolara, dok petogodišnji paket košta 3200 dolara.

U poređenju sa plaćanjem dok idete, ovo predstavlja uštedu od 199 USD tokom tri godine ili 783 USD za pet godina.

Procena za sveobuhvatno osiguranje za Tiguan Allspace iznosi 1163 dolara godišnje na osnovu uporednog citata zasnovanog na 35-godišnjem muškom vozaču koji živi u Chatsvoodu, Novi Južni Južni Jugoistok. Procene osiguranja mogu da variraju u zavisnosti od vaše lokacije, istorije vožnje i ličnih okolnosti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button