fbpx
Automobili

2022. Toiota GR 86 zamišljena u novim prikazima

Subaruov novi BRZ je sada na otvorenom, ali Toiota još uvek nije ni pregledala svog 86 blizanca, a kamoli da ga otkrije. Za sada imamo natezanje kako bi to moglo izgledati.

Sa Subaruovim novim BRZ-om koji je prošle nedelje objavljen na generalno povoljan odgovor, obožavaoci sada čekaju znakove iz Toiote da je novi 86 kupe blizu.

U svojoj prvoj generaciji, oba automobila su predstavljena za samo nekoliko dana, uoči debija na salonu automobila u Tokiju 2011. godine. (Sećate li se autosalona?) Naravno, ta velika otkrića usledila su nakon godina glasina, izveštaja i uglađenih automobila.

Ovog puta su oba brenda preskočila fazu koncepta, ostavljajući nam seriju prototipova uhvaćenih na otvorenom putu pre prošlonedeljnog debija u BRZ-u.

Što se tiče onoga što možemo očekivati od modela 86, verovatno je nastavak postojeće formule: manje kozmetičke razlike i pregršt opreme i varijacija opreme, na vrhu inače identičnog automobila – kako je obuhvaćeno u našem poređenju 86 v BRZ iz 2017. godine.

Na stajling prednjem delu imamo vrlo malo šta da uradimo, ali – kao i ranije – verovatno možemo očekivati barem jedinstveni dizajn branika napred.

Za naše prikaze ovde, koje je izradio Theophilus Chin, pristali smo na dizajn prednjeg odbojnika koji deli neke teme sa novim GR Iaris hot hatch-om. Tu je viši glavni otvor rešetke, bez igde osmeha širokih usta.

Ovaj prostor je okružen velikim usisima u kojima se nalazi par jednostavnih pravougaonih svetla za maglu. Izrazitija usna prolazi duž donje ivice prednjeg odbojnika i u našem prikazu gore.

Sada četverostruke cevi možda neće biti verovatno za relativno mali automobil koji nema one turbo motore za kojima smo svi vapili, ali ne možete nam zameriti što želimo da vidimo kako bi to izgledalo – a nikad ne znate, Gazoo Trke bi mogle negde niz put da izbace model heroja sa turbopunjačem.

Barem ćemo se nadati zanimljivijem umetku odbojnika u koji su umešani svi uobičajeni pravi i lažni kanali, zajedno sa suptilnim difuzorom duž donjeg dela.

Daleko od stila, novi automobili 86 i BRZ verovatno će biti izdvojeni na male, ali ključne načine, kroz svoje najlakše prilagodljive i prilagodljive elemente. To znači vešanje, kočenje, guma i slično.

U onome što se očekuje da bude u obliku GR-znaka, 86 bi ovog puta mogao imati koristi od još značajnijih poboljšanja – iako će se oni opet više fokusirati na rukovanje i odziv nego bilo koje pojačanje snage.

U BRZ obliku, novi sportski kupe pokreće Subaruov prirodno usisani FA24 benzinski četvorocilindrični ‘bokser’ motor, koji isporučuje 170kV i 249Nm. U poređenju sa 2.0-litarskim mlinom za odlazeće modele, te brojke beleže porast od 18kV i 37Nm.

Nova BRZ-ova šasija – a verovatno i ona od 86 – ima koristi od 50% povećanja torzijske krutosti i 60% veće krutosti bočnog savijanja na prednjem delu, zahvaljujući nizu strukturnih dorada, uključujući “unutrašnju konstrukciju okvira” i nove lepkove .

Aluminijum je korišćen u krovu, prednjim štitnicima i poklopcu motora da bi se uravnotežio kazna težine povezana sa većim 2,4-litarskim motorom, dok pomenute strukturne nadogradnje obećavaju da će doprineti „optimizovanom rasporedu težine i nižem težištu“.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button