fbpx
Uncategorized

2022 Mercedes-AMG C63 S Coupe zbogom

2022 Mercedes-AMG C63 S Coupe
glasno je. žedno je. To je nepraktično. To je odvratno. Moje komšije me mrze. mrzim me.

To je Mercedes-AMG C63 S. I volim ga.

Čini se da je sasvim prikladno da se oprostimo od onoga što je predodređeno da bude klasik. Poslednji od izumiruće vrste automobila koji su nekada vrebali i proganjali naše puteve sa vatrenim stomakom i žeđu ​​za gorivom.

Ti dani se, međutim, završavaju, podložni sve strožim propisima o emisiji izduvnih gasova i potpunom frontalnom napadu električnih automobila.

Mercedes se borio protiv ovih dvostrukih napada sa smanjenim C63, potvrđujući da će AMG heroj sledeće generacije biti pokretan, doduše, impresivnim, četvorocilindričnim plug-in hibridom sa turbo punjenjem od 500 kV.

Da, možda je moćnije. I da, verovatno će biti brži od svog V8 dede. Ali će mu nedostajati taj jedan osnovni sastojak; onaj komad nečega posebnog od čega srce peva i vrišti u jednakoj meri – duša.

Da bismo se podsetili tog specijalnog sastojka, uzeli smo odlazeći Mercedes-AMG C63 S iz 2022. godine za poslednji bacanje pre nego što se zavesa spusti na eru automobilizma na koju će se oni koji dolaze posle nas sa čuđenjem osvrtati na njih, izgovarajući „automobili nekada imao KOLIKO cilindara?’.

Koliko košta Mercedes-AMG C63 S Coupe u Australiji?
Cena za ovu dušu koja će uskoro isteći je 180.678 dolara pre opcija i troškova na putu. Mercedes-Benz Australia ne nudi cene za vožnju sa vožnje, ali možete biti sigurni da će se približiti vrednosti od 200 hiljada dolara kada se dodaju.

Međutim, to je dobar automobil za novac, sa ispupčenim lukovima točkova, agresivnom karoserijom i gromoglasnim urlanjem njegovog 4,0-litarskog (3982cc) tvin-turbo V8 ispod tog napumpanog poklopca motora.

Mogli bismo da govorimo o standardnoj opremi, kao što je ekran za informacije i zabavu koji je star najmanje jednu generaciju i lišen bilo kakve funkcionalnosti dodira. Ili bismo mogli da se žalimo da je najnovija Mercova verzija operativnog sistema MBUKS upadljiva po svom odsustvu. Ali to bi bilo bezobrazno, fokusirati se na puke sitnice kada se pravi razlog za C63 S vreba pod haubom.

Naravno, postoje neke opcije na našem testnom automobilu u koje vredi zaroniti. Unutrašnji karbonski paket od 2200 dolara je neophodan, dodajući velike delove laganog materijala.

„AMG Performance“ sedišta daju lepu podršku i podršku, što će vam trebati/želeti ako planirate da progurate čudovište na bilo koji smislen način. Njihova cena je 3700 dolara.

A unutar brzih 19-inčnih legura napred, naći ćete par keramičkih kompozitnih AMG kočnica visokih performansi. Za zapisnik, C63 S Coupe ima različite veličine točkova, 19s napred i 20s pozadi.

Ukupan izdatak za ovaj konkretan primer? Šta kažete na 194,478 dolara plus troškovi na putu. A kada sednete za volan i upalite taj smrdljivi V8, vredi svaki od svojih 19,45 miliona centi.

Koliko prostora ima Mercedes-AMG C63 S Coupe unutra?
Uprkos svojim očiglednim performansama, kabina C63 S Coupea ostaje udobno i vrhunsko okruženje. Da, sedišta Performance zahtevaju malo pomeranje da biste se ubacili preko definisanih podupirača, ali kada uđete, osećate se udobno i sigurno.

Merc-ov produžač sigurnosnog pojasa olakšava posezanje preko ramena. Sedišta su takođe grejana, električno podesiva i sa memorijskom funkcijom.

Jednom kada se smesti, prva stvar koja napada vaša čula je opcioni karbonski paket. Jednom rečju, bujna je. I sjajan. Ima ga dosta svuda, ali vrhunac je nesumnjivo volan sa ravnim dnom, sjajan od karbonskih vlakana i alkantare koja izgleda uzvišeno, još bolje se oseća u ruci.

Zadovoljstvo se može naći u njegovoj glatkosti, i više puta sam se zatekao kako milujem gornji i donji deo od karbonskih vlakana samo, znate, zato. Tako je dobar osećaj.

Ostatak kabine je standardni vrhunski Mercedes, sa vrhunskim materijalima koji izgledaju lepo spojeni. Čvrst.

Kabina je obložena kožom, u našem slučaju crnom napom sa sivim akcentima, a za one kojima je stalo do takvih stvari tu su par držača za čaše i mali džepovi na vratima.

Drugi red je dovoljno prostran, ako ne baš udoban u smislu prostranosti. Ali, zaista, koga briga? Ulazak i izlazak iz drugog reda je manji izazov, ali kada ste tamo, sedišta su dovoljno udobna. Imajte na umu da je ovo četvorosed bez srednje klupe u ponudi. Petočlane porodice ne moraju da se prijave.

Pogodnosti drugog reda sežu do ventilacionih otvora za dvozonsku kontrolu klime i par držača za čaše, i ne mnogo više.

Prtljažnik meri 355L, što je dovoljno.

Da li Mercedes-AMG C63 Coupe ima Apple CarPlai?
Tanak ekran u boji od 10,25 inča ugošćuje Merc-ov stariji informativno-zabavni sistem Comand. To nije ekran osetljiv na dodir, što znači da ćete morati da prelazite kroz menije preko tačpeda ili okretnog točkića na centralnoj konzoli, ili preko tačpeda na volanu kojima se upravlja palcem. Nijedna od ovih opcija ne daje poslednju reč intuiciji.

Ipak, postoji Apple CarPlai i Android Auto preslikavanje pametnog telefona, zajedno sa ugrađenom satelitskom navigacijom i vrhunskim Burmester zvučnim sistemom. Podloga za bežično punjenje održava dopunjavanje uređaja, dok su dva USB-A utikača starijeg tipa smeštena unutar centralne korpe za skladištenje.

Merc-ov digitalni ekran vozača može se konfigurisati po ukusu, a klasični (digitalni) Merc bira naše (stare) želje. Tu je i crveni centralni tahofon za one koji više vole da misle da su u trkačkom automobilu, dok se mnoštvu podataka o vožnji može pristupiti preko prekidača i tačpeda na volanu.

Head-up displej radi dobar posao projekcije informacija o vožnji na vetrobransko staklo.

Ukratko, dok se opraštamo od C63 S Coupe-a kakvog poznajemo, takođe kažemo auf viedersehen Merc-ovoj sada definitivno starijem sistemu za informisanje i zabavu. Dovoljno je upotrebljiv i navikli ste se na njegov rad, ali igra je krenula dalje.

Upozorenje je, međutim, da ako kupujete ovu iteraciju C63 S Coupea za infotainment, radite pogrešno.

Da li je Mercedes-AMG C63 S Coupe siguran automobil?
Mercedes-AMG C63 S Coupe i dalje nije testiran od strane australijskog bezbednosnog tela, ANCAP. Redovne verzije ove generacije C-klase (C200 i C250 benzinci, a posebno C220 i C250 dizelaši) dobile su ocenu pet zvezdica još od 2014.

Ipak, pristojan – ako ne i kompletan – paket Merc-ovih asistencija i sigurnosnih tehnologija je u vozilu.

Autonomno kočenje u slučaju nužde, upozorenje o napuštanju trake i aktivna pomoć pri održavanju trake, praćenje mrtvog ugla i aktivna pomoć, monitor pažnje vozača i prilagodljivi tempomat su sve standardne komponente. Međutim, ne postoji upozorenje o poprečnom saobraćaju pozadi.

Kamera od 360 stepeni pruža svuda okolo vidljivost, dok broj vazdušnih jastuka ide do sedam pokrivajući oba reda.

Koliko košta održavanje Mercedes-AMG C63 S Coupe?
U pitanju je Merc sa V8 motorom od 200.000 dolara. Ako to želite, želite to, a razgovor o „vrednosti“ je besmislen.

Ali, Mercedes pokriva C63 S sa svojom standardnom petogodišnjom/neograničenom garancijom na pređenu kilometražu, dok je servisiranje potrebno svakih 12 meseci ili 20.000 km, šta god nastupi prvo. Održavanje C63 S Coupe lepim i zdravim će vam vratiti 4350 dolara za tri godine ili 6050 dolara za pet.

Kako vozi Mercedes-AMG C63 S Coupe?
Pokrili smo osnove, poput udobnosti kabine i potrošnje goriva, jer se to očekuje.

Ali, jedino što je važno je kako jedan od najboljih AMG-ovih pogona. Najbolje je opisati kao „iskustvo“; mehanički napad na um i telo kojim se teško ne opijati.

Pritisnite dugme za startovanje i 4,0-litarski tvin-turbo V8 ispod haube ne samo da laje u život, već eksplodira od besa i vike koji privlače vašu pažnju, bilo u autu ili nevinog prolaznika napolju, sudeći po vratu -brek pogledi prolaznika.

I to je pre nego što pritisnete glasno dugme na centralnoj konzoli koje otvara bimodalni izduvni sistem, uzrokujući da se zidovi potresu i odrasli muškarci proliju suze žaljenja za onim što ćemo izgubiti. Hiperbola? Verovatno, ali čini se da reči nisu adekvatne da opišu visceralne reakcije koje C63 S izaziva…

Recimo ovo jednostavnim rečima. C63 S Coupe je brz. Veoma brzo. Sa tim V8 koji ispumpa 375 kV i 700 Nm, i Merc-ovim uglađenim devetostepenim automatskim menjačem koji šalje pogon na zadnje točkove, C63 S može da se ubrza od nule do 100 km/h za 3,9 sekundi.

To je brzo po bilo kojoj meri i vrsta ubrzanja koja vam hvata pažnju.

Ali ne radi se samo o tome koliko je C63 S brz u pravoj liniji, već i o tome kako se radi o vožnji.

Ukratko, to je eksplozija. Eksplozija buke i pokreta. Eksplozija goriva unutar tih osam veličanstvenih cilindara tako brutalna da možete čuti kako gorivo gori brzinom opasnom za našu planetu.

Pomerite ga unazad jedan ili dva koraka, i veliki kupe je podjednako vešt da se kreće u toku saobraćaja u udobnosti, ako ne i spokoju.

Taj zvučni V8 zvučni zapis je sveprisutan, čak i pri malim brzinama gde poprima preteću notu, poput lava, reži i tutnji unutar svog kaveza, žudeći da bude pušten da oslobodi svoj puni bes na svetu koji ništa ne sumnja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button