fbpx
Automobili

2021. Volksvagen ID.4 nastoji da normalizuje električne automobile

Kako električni automobili počinju da se šire, vidimo kako automobilska industrija pronalazi najbolji način za izgradnju i prodaju automobila na baterije. Neki uzimaju postojeće benzinske modele, čupaju svoje pogonske sisteme i ugrađuju akumulatore i električne motore.

Nekoliko postojećih proizvođača automobila pokrenulo je nove marke samo za električna vozila kako bi plasirali namensku električnu energiju. Jedna marka udvara se pažnji i kontroverzama koje proizlaze iz postavljanja poznate pločice s imenom poni automobila na električni automobil.

A tu su i startupi čija velika obećanja nadmašuje samo kultna predanost njihovih obožavalaca. U tom kontekstu, VV-ov pristup novom ID.4 izgleda krajnje logično i jednostavno. 2021 ID.4 je dizajniran i napravljen da bude električni crossover koji odgovara specifikacijama, performansama i karakteru najprodavanijih benzinskih vozila u Sjedinjenim Državama: kompaktnih SUV-ova kao što su Toiota RAV4 i Honda CR-V. Izgrađen na novoj MEB modularnoj EV platformi VV Grupe, ID.4 ima litijum-jonsku bateriju od 77,0 kVh ispod poda i elektromotor od 201 ks na zadnjoj osovini. Iako je ovaj izgled neuobičajen za kompaktni crossover-SUV segment, dimenzije ID.4-e čine ga sličnim ostatku klase.

Međuosovinsko rastojanje VV-a je duže, ali njegova dužina i širina su unutar dela inča od RAV4-a. Dizajn ID.4-a teško oglašava njegovu električnost i nije nimalo privlačniji od vašeg prosečnog krosovera. Oblikovan je kao mrlja od dve kutije sa farovima i zadnjim svetlima konvencionalnog izgleda. Jedini delići osećaja su u licu bez rešetki i opcionalnom kontrastnom oblogu C-stuba.

Primarne komande ID.4 postavljene su tako da oponašaju iskustvo automobila na benzin. Sedite, okrenite dugme da biste ga stavili u Drive, i nećete morati da podesite svoje ponašanje u vožnji. Oslobodite nogu sa kočnice i ona se zavuče napred poput benzinskog automobila sa automatskim menjačem sa pretvaračem obrtnog momenta.

Podignite papučicu gasa i on nastavlja da se vozi poput benzinskog automobila sa automatom. Da biste postigli više kočenja pomoću električnih motora, potrebno je staviti automobil u položaj „B“, ali čak i u tom režimu efekat regenerativnog kočenja nije dovoljno agresivan da pouzdano uspori automobil podizanjem gasa ili da donese ličnu kartu. 4 do potpunog zaustavljanja. Volksvagen obećava vožnju jednom pedalom u režimu B, ali redovna upotreba papučice kočnice dovela nas je do sumnje u definiciju pojma marke.

VV takođe reklamira elektromotor ID.4 sa 201 KS koji ima približno istu snagu kao i osnovni četvorocilindrični motori u mnogim kompaktnim krosoverima. Možda i jeste tako, ali ID.4 je težak 4698 kilograma. To je ogromnih 1000 kilograma više od konkurencije na gas. Sa samo 229 funti stope obrtnog momenta, faca trenutnog obrtnog momenta koji nam se toliko sviđa kod električnih automobila uglavnom nedostaje.

Kada se stapa ili prolazi brzinom autoputa, ID.4 se oseća usporeno. Trčanje do 60 km / h traje 7,6 sekundi, a četvrt milje prelazi za 16,0 sekundi pri 86 mph, uporedo sa bržim benzinskim modelima u ovom segmentu, ali znatno sporijim od EV sličnih dimenzija, kao što su Ford Mustang Mach-E i Tesla Model I. Snažnija dvomotorna verzija ID.4 sa pogonom na sva četiri točka sa oko 300 konjskih snaga biće dostupna kasnije ove godine i verovatno će ID.4 približiti brzom ubrzanju ostalih EV-a.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button