fbpx
Automobili

2021 pregled Kia Picanto S.

U klasi nižoj od 20.000 američkih dolara ima manje automobila nego ikad ranije. Ažurirani Kia Picanto je jedna od preostalih održivih opcija.

Upoznajte jedan od najjeftinijih automobila u Australiji. Kia Picanto S iz 2021. godine kreće se od 15.190 dolara plus troškovi na putu, odnosno 16.990 dolara za vožnju. To je za beli automobil sa ručnim menjačem, tačan primer na ovim fotografijama. Za Kiju ne dobija pristupačnije cene od ove.

Automatski menjač i metalik boja pomeraju cenu na 17.990 dolara za vožnju i više.

Dajte ili uzmite razliku od 200 do 300 dolara u poređenju sa najbližim rivalima, ovo je jedna od najjeftinijih karata za potpuno novi automobil.

Kia Picanto uživa novu popularnost nakon krize sa koronavirusom, jer sve više ljudi izbegava javni prevoz da bi smanjilo rizik od zaraze virusom COVID-19.

Kia Picanto sada dominira svojim segmentom sa značajnom razlikom, ali vredi shvatiti kako je dospeo ovde.

Ova generacija Kia Picanto prodaje se lokalno od 2017. godine; međutim, njegova DNK datira od prethodnog modela – koji je u Australiju došao sredinom 2016. godine, a globalno je predstavljen 2011. Zbog čega je nedavno ažuriranje u drugoj polovini 2020. godine bilo prilično velika stvar za jedan od najmanjih automobila u Australiji.

Promene na osnovnom modelu koji je ovde testiran su suptilne: nove obloge točkova, 8,0-inčni ekran za zabavu i digitalni prikaz brzine u instrument tabli. Vodeći modeli GT i GT-Line takođe su dobili smeliji dizajn karoserije i nove farove.

Gradski automobili, kako ih industrija definiše, na malo su raskrsnici. Neke su na listi ugroženih vrsta ili su već izumrle – predajući veći deo sve manjeg tržišta gradskih automobila omalenoj Kia Picanto.

Pre nekoliko godina bilo je više od deset izbora u klasi gradskih automobila. Od tada smo videli propast hečbekova kao što su Holden Barina, Ford Fiesta, Hiundai i20, Hiundai Accent, Suzuki Celerio i Nissan Micra, dok je Honda potvrdila da se Jazz neće prodavati lokalno nakon što trenutni model dostigne kraj reda.

Ono što mnogi kupci možda ne shvataju je da hečbekovi slične veličine kao Kia Picanto koštaju jednako dizajn, projektovanje i proizvodnja kao malo veći mali automobil. Međutim, australijski kupci ne žele da plate premiju za gradske automobile.

Opšti konsenzus je da bi automobili ove veličine i tipa trebali koštati između 15.000 i 20.000 dolara – dok malo veći mali automobili guraju u skupinu od 20.000 do 25.000 dolara.

Ovaj model priručnika Kia Picanto S i njegovi direktni kolege – MG 3 i Mitsubishi Mirage – nalaze se u rasponu od 15.000 do 20.000 dolara. Međutim, oni su na ceni ispod 20.000 USD zahvaljujući činjenici da su stariji dizajni.

To je jedan od razloga što je cena nove Toiote Iaris skočila za 9000 dolara i sada nije daleko od novca Toiote Corolle. Najnoviji Iaris u osnovi košta jednako koliko i Corolla za dizajn, inženjering i proizvodnju – zbog čega se cene dva najmanja automobila Toiote preklapaju.

Iako je napredna bezbednost pogurala cene nekih od naših najpristupačnijih novih automobila, još uvek postoji nekoliko izbora u segmentu ispod 20.000 USD. Oni su stariji modeli koji nemaju svaki dostupan napredni sigurnosni sistem, ali koji uglavnom čine dovoljno da zaštite putnike bolje od polovnog malog automobila.

Za kontekst, Kia Picanto ima ocenu bezbednosti od četiri zvezdice iz 2017. godine, MG 3 ima ocenu od tri zvezdice iz 2014. godine, a Mitsubishi Mirage ima ocenu od pet zvezdica, ali je iz 2013. Ako su Mitsubishi Mirage testirani u svom trenutnom ruhu današnjih strožih standarda, verovatno bi sleteo sa ocenom od tri ili četiri zvezdice.

Vredi iskoristiti trenutak da razmislite o sigurnosti jer što je manji automobil, to vam je potrebna veća zaštita na boku, posebno u slučaju sudara sa većim i težim vozilom.

Picanto ima priličan nivo sigurnosti za ovu veličinu i vrstu automobila – i cenu – ali nije u istoj ligi kao nova Toiota Iaris, koja počinje sa oko 25.000 dolara vožnje.

Kako je objavljen ovaj članak, nije bilo automobila čija cena je niža od Toiote Iaris sa modernom ocenom bezbednosti od pet zvezdica, što se ocenjuje prema kriterijumima za testiranje 2020. godine. To znači da automobili kao što je Kia Picanto nude superiornu sigurnost polovnim malim automobilima, a ne njihovim novijim vršnjacima.

Neke od ovih cena usluga su visoke, pa budite sigurni da kupujete. Sve dok servis vrši kvalifikovani tehničar koristeći odgovarajuće delove i ulja, vaša garancija ne sme biti poništena.

Ako automobil servisirate izvan prodajnog mesta, čuvajte sve račune, uključujući i delove koji se koriste, u slučaju da kasnije morate da zatražite garanciju. Moraćete da dokažete da je radove na servisu obavljao kvalifikovani tehničar sa odgovarajućim delovima.

Garancija je sedam godina i neograničeni kilometri za privatne kupce.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button