fbpx
Automobili

2021. Postanak GV70: Otkriveni australijski detalji

Najavljen je najnoviji terenac luksuznog brenda Genesis, sa četiri varijante i dva opciona paketa.

Genesis GV70 iz 2021. godine detaljno je predstavljen za australijsko tržište, sa dva benzinska motora i jednim dizelom dostupnim u celoj liniji.

Ukupno će Genesis ponuditi četiri varijante GV70: 2.5T, 2.5T AVD, 2.2D AVD i 3.5T AVD Sport.

Liniju GV70 otvara 2.5T, koji pokreće 2,5-litarski turbo-benzinski četvorocilindrični motor koji šalje 224kV snage i 422Nm obrtnog momenta na zadnje točkove, dok je 2.5T AVD, kao što naziv govori, ponuđen u pogon na sva četiri točka.

Varijanta srednjeg opsega je GV70 2.2D AVD, koji šalje 154kV / 440Nm na sva četiri točka iz potpuno aluminijumskog 2,2-litarskog turbo dizelskog četvorocilindričnog motora.

Na vrhu ponude, GV70 3.5T AVD pokreće 3,5-litarski tvin-turbo benzinac V6, proizvodeći 279kV / 530Nm. Snaga se takođe šalje na sva četiri točka, ali je uparena sa zadnjim elektro-mehaničkim diferencijalom sa ograničenim klizanjem kako bi se pomoglo prianjanju.

Cela linija GV70 opremljena je osmostepenim automatskim menjačem, koji se može naći u trenutnom opsegu Genesisa.

Sve varijante će biti dostupne sa opcionim „luksuznim paketom“, uz sve osim vodećeg modela koji se nudi sa opcionim „paketom Sport Line“ – mada vredi napomenuti da 3.5T AVD dolazi standardno sa mnogim funkcijama koje se nude u paketu Sport Line .

Iako podaci o ubrzanju tek treba da budu potvrđeni za australijsko tržište, brend zahteva vreme od 0-100 km / h od 5,1 sekunde za vodeći 3.5T AVD u inostranstvu, kako je CarAdvice izvestio u decembru 2020. godine.

GV70 standardno dolazi sa panoramskim krovnim krovom, trozonskom kontrolom klime, podesivim ambijentalnim osvetljenjem, akustičnim laminiranim vetrobranskim staklom i staklom prednjih vrata, unutrašnjošću koja je postavljena kožom, prednjim električnim sedištima sa grejanjem i ventilacijom i zavaljenim zadnjim sedištima.

Infotainment dolazi zahvaljujući 14,5-inčnom ekranu visoke definicije sa navigacijom, proširenom realnošću, ažuriranjima saobraćaja uživo, DAB + digitalnim radiom, prepoznavanjem rukopisa i Apple CarPlai i Android Auto mogućnostima.

Audio se provodi kroz zvučni sistem sa devet zvučnika, dok je bežično punjenje ‘Ki’ dostupno kompatibilnim pametnim telefonima.

Opcija Sport Line Package, a vlasnici će biti nadograđeni na Nappa kožu sa prednjim sportskim sedištima, antilopnim oblogama i stubovima, sportskim upravljačem, aluminijumskim pedalama, aluminijumskim oblogama, sportskim meračima za temperaturu ulja, obrtni momenat i potisni pritisak, i dodatak „Sport +“ režima vožnje.

Spolja, paket dodaje set 19-inčnih aluminijumskih felni ‘Sport Line’, sportskije prednje i zadnje branike, dvostruke vrhove izduvnih gasova, sjajnu crnu rešetku, prednju kliznu ploču i krovne šine i tamne hromirane delove.

Takođe je uključen u luksuzni paket i inteligentni sistem prednjeg osvetljenja, lampe sa lokinjama sa logotipom Genesis, zatamnjenje zadnjeg stakla i dodatna sigurnosna tehnologija u obliku upozorenja za prednju pažnju i asistencije za izbegavanje sudara na zadnjem parkingu.

Standardna bezbednost u čitavom opsegu uključuje osam vazdušnih jastuka – uključujući centralni vazdušni jastuk – kao i aktivni poklopac za zaštitu pešaka, asistenciju za izbegavanje sudara u mrtvom uglu, monitor za slepu tačku, upozorenje na pažnju vozača sa vodećim upozorenjem na polazak vozila, izbegavanje sudara unapred pomoć pri otkrivanju pešaka i biciklista i pomoć pri izbegavanju upravljanja, asistencija za duga svetla, inteligentna asistencija za ograničavanje brzine, pomoć pri zadržavanju trake i kočenje kod više sudara.

Svi modeli 2021 Genesis GV70 dolaze sa pet godina / neograničenim kilometrom garancije, besplatnim redovnim servisom tokom pet godina (ili 50.000 km za benzinske motore i 75.000 km za dizel), pet godina kompanijskog programa „Genesis to Iou“ , kao i pet godina službe službe i 24/7 pomoć na putu.

Genesis još uvek nije objavio lokalne cene za GV70, ali veruje se da će se opseg otvoriti na približno 70.000 USD, a vodeća varijanta će koštati više od 100.000 USD.

Luksuzni SUV srednje veličine biće u prodaji u Australiji do sredine godine.

U ovoj fazi otvorena su samo dva zastupništva Genesis – jedno u sidnejskom CBD-u i drugo u Paramatti – sa distributerima u Melbourneu i Brisbaneu koji bi trebalo da budu otvorena do kraja 2021. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button