fbpx
Automobili

2021. Lucid Air uništava Teslin rekord iz dometa Model S.

Električna limuzina, koja bi trebalo da bude zvanično predstavljena u septembru, može da putuje 17 odsto dalje između punjenja od Tesle najvećeg dometa.

Električna limuzina Lucid Air, koja će uskoro biti lansirana, ima rekordni domet vožnje od 832km, prema nezavisnom testiranju EPA u Sjedinjenim Državama.

Poređenja radi, rečeno je da Tesla Model S Long Range može da pređe 713 km sa jednim punjenjem. Novi automobil crpi napon iz baterije od 113kVh pričvršćene za skejtbord platformu.

Lucid Motors tvrdi da bi trebalo da njegova limuzina ubrza od nule do 100km / h za 2,5 sekunde i da ima najveću brzinu veću od 320kmh. Ako je tačan, ovo bi takođe učinilo Lucid Air znatno bržim od njegove Tesline konkurencije – kaže se da Model S Long Range ubrzava od nule do 100 km / h za još uvek brzih 3,5 sekunde.

Nekoliko drugih detalja o vazduhu potvrdio je njegov kalifornijski proizvođač.

Automobil treba da bude zvanično predstavljen za američko tržište 9. septembra 2020. godine. CarAdvice je kontaktirao predstavnike kompanije Lucid u vezi sa izgledi za lansiranje Australian Air-a u budućnosti. Ova priča će biti ažurirana njihovim odgovorom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button